Menu

SPRM sudah merakamankan kenyataan dari S.Ambiga dan Clare Brown dan juga mempunyai rakaman suara kedua mereka membincangkan komplot untuk me-reka pertuduhan bahawa Najib Razak ‘menderma’ RM90 juta kepada PAS.

DEEP THROAT MACC

Berdasarkan kenyataan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dilapor oleh The Star, siasatan berkaitan RM90 juta yang berkaitan dengan bekas Perdana Menteri Najib Tun Razak kepada PAS adalah disebabkan pemimpin-pemimpin PAS mempunyai kereta mewah dan rumah banglo.

Semenjak dari tahun 1970an lagi pemimpin PAS telah memiliki rumah banglo dan kereta Mercedes, BMW, Pajero, dan lain-lain lagi. Jadi ini bukanlah perkara baru atau pun perkara luar biasa.

Adakah sekiranya pemimpin PAS memiliki kereta dan rumah banglo ini bermaksud mereka makan duit rasuah? Sekiranya pemimpin PAS itu berbangsa Cina dan bukan berbangsa Melayu adalah persoalan ini akan timbulLapuran Sarawak Report 6hb Ogos 2016

Janganlah fikir kerana pemimpin PAS adalah bangsa Melayu maka mereka tidak mampu membeli rumah dan kereta yang mahal kecuali mereka makan duit rasuah. Ini bukan sahaja penghinaan kepada PAS tetapi penghinaan kepada seluruh orang Melayu secara amnya.

Siasatan SPRM berdasar kepada laporan yang telah dibuat pada oleh satu orang (yang tidak dinamakan) pada hari Selasa. Siapakah orang ini dan betulkah ada laporan atau ianya hanya sekadar cerita dongeng?

Dan apakah sebabnya orang tersebut membuat laporan? Adakah ini disebabkan oleh SPRM yang berkata bahawa mereka tidak boleh buat apa-apa sekiranya tidak ada laporan rasmi?

Atas dasar apa orang ini membuat laporan? Atas dasar cerita ini yang telah keluar di laman Sarawak Report walaupun tidak ada bukti yang menyokong cerita ini?

Ini sajakah sebabnya? Bagaimana tentang cerita yang Anwar Ibrahim simpan budak lelaki comel-lote atau pun budak jambu di Jakarta? Bagaimana pula jika saya buat laporan polis atau laporan kepada pejabat agama tentang cerita ini adakah ia mencukupi untuk satu siasatan dilancarkan walau pun tidak ada bukti dan hanya cerita rekaan semata-mata?

Malaysia Baru sudah tukar mejadi Malaysia Karut. Sebab apa tidak siasat pengadu atau pembawa cerita tersebut? Kalau mengikut hukum Islam, penfitnah perlu disebat 80 kali. Inikah sebab Pakatan Harapan menentang RUU355, sebab mereka ingin terus mengfitnah dan tidak akan dihukum?
PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal SPRM Mempunyai Rakaman Suara S. Ambiga Dan Clare Brown Berkomplot. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak azmykelanajaya.com mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak azmykelanajaya.com berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.


 
Top