Menu


Samada ianya adalah persoalan atau dakwaan namun sehingga kini Lim Kit Siang tidak melakukan apa-apa terhadap artikel dari Malaysia Today yang begitu terperinci menceritakan bagaimana Mahathir sanggup berhabis demi mendapat restu dari Lim Kit Siang.

Tajuk artikel tersebut:-

Antara kandungan di dalam artikel tersebut adalah:
Mahathir menyogok Kit Siang RM1 bilion supaya dia boleh menjadi Pengerusi Pakatan. Sebahagian daripada perjanjian itu adalah Kit Siang tidak akan ‘mendedahkan apa-apa’ berhubung skandal forex Bank Negara dan Mukhriz akan diberikan kerusi parlimen yang selamat untuk bertanding dalam pilihan raya umum akan datang. RM750 juta telah dibayar setakat ini dan apabila kerusi Mukhriz disahkan maka bakinya akan dibayar.
Persoalan yang ditimbulkan oleh rakyat Malaysia adalah, kenapa sehingga kini Lim Kit Siang atau pun DAP mengambil sikap berdiam diri? Biasanya merekalah yang akan memekak untuk membuktikan sesuatu samada benar ataau sebaliknya adalah dengan menyaman atau membuat laporan rasmi kepada pihak yang berkenaan seperti polis dan sebagainya.

Paling tidak masuk akal ialah apabila Kit Siang menganggap Mahathir sebagai individu yang akan menyelamatkan Malaysia dan dia mengatakan bahawa dia tidak pernah mempunyai dendam peribadi terhadap Mahathir tetapi hanya tidak bersetuju dengannya mengenai hal-hal dasar dan pengurusan negara. Sejauh mana maruah Kit Siang dari menggelarkan Mahathir ‘Syaitan’ kepada sekarang menggelarkannya ‘Anak Tuhan’.

Baca seterusnya di sumber.

PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal Mahathir Bribed Kit Siang RM1 Billion To Become Pakatan’s Chairman. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak azmykelanajaya.com mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak azmykelanajaya.com berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.


 
Top