Menu


Hasil carian imej untuk mahathir the loaf
Takkan syarikat Roti yang baru lingkup pun nak menipu? Apa lagi Tun M nak tipu?

Cerita pusingan U demi pusingan U, akhirnya Tun M salahkan Najib dan kerajaan pula!

Menipu macam ini mahu jadi PM lagi kah?
-----
Jumaat: Saham sudah lama dijual:

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamed telah menjauhkan diri beliau dari penutupan secara tiba-tiba syarikat pastri "The Loaf" yang telah diasaskan beliau selepas bersara dari pejabat awam pada tahun 2003.

Bercakap kepada wartawan selepas satu ceramah, Mahathir berkata bahawa beliau telah menyerahkan pegangannya dalam perniagaan itu sebelum ini, tetapi tidak menjelaskan masa atau bagaimana.

Sabtu: Tak pernah ada saham

Tun Dr Mahathir Mohamad menafikan menjadi pemegang kepentingan dalam kedai roti yang diilhamkan oleh Jepun The Loaf yang beliau mulakan 12 tahun yang lalu dan yang ditutup semalam.

"Saya hanya mempunyai 200 unit saham dengan sebuah syarikat tembakau dan dengan PNB yang diberikan kepada saya ketika saya melancarkan produk PNB," beliau dipetik berkata kepada pemberita selepas menghadiri perhimpunan di Felda Bukit Tangga di Kedah.

Ahad: Mahu jual tetapi kerajaan kacau:

Bekas Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad dilaporkan telah cuba menjual bakeri dan bistro The Loaf beliau untuk mengumpul dana untuk pilihan raya umum ke-14, menurut Straits Times Singapura. Walau bagaimanapun, Mahathir mendakwa pengutip cukai telah mendekati pembeli yang berpotensi.

 "Dengan segera jabatan cukai pendapatan pergi ke tempatnya dan menuntut bahawa beliau harus membayar banyak cukai. Inilah cara kerajaan memberi tekanan kepada rakyat supaya tidak menyokong pembangkang," laporan itu memetiknya sebagai berkata.

"Saya tidak dapat mencari pembeli ... dan saya tidak dapat menanggung kerugian, jadi saya memutuskan untuk menutupnya." 

Hello .... sudah hilang RM30 juta, anda tak boleh tanggung rugi lagi? Mengapa anak-anak jutawan tak tolong ayah?

Apa punya anak-anak ini? Boleh beli kereta Bugatti dan Ferrari berpuluh juta, kucing beratus ribu Ringgit tetapi bisnes bapa lingkup tidak mahu tolong.


Link asal artikel:


 
Top