Menu

Nampak gaya portal pro pakatan haram tidak berputus asa menyerang Ketua Pengarah SPRM, Datuk Dzulkifli Ahmad.

Bermula dengan sebaran foto-foto beliau dikatakan bercuti di Bali dengan isteri orang hinggalah kononnya terdapat pula video panas mereka berdua di Hong Kong.

Portal paling konsisten menyerang Ketua Pengarah SPRM dikatakan dahulunya beliau juga adalah antara pemilik The Malaysian Insider yang telah diharamkan oleh kerajaan kerana isu yang dibawa hanya berunsur fitnah semata-mata.

Kini pemilik portal The Malaysia Insider kembali dengan wajah baru, nama baru tetapi kekal dengan perangai lama. Menimbulkan persepsi yang negatif terhadap Kerajaan Pusat, Kerajaan BN.

Strategi lama dengan 'memanaskan' kemunculan portal politik melalu berita atau isu yang panas - cerita skandal seks mana-mana pemimpin politik termasuk ketua-ketua jabatan sekiranya ada atau tokoh-tokoh tertentu dalam pelbagai bidang.

Bukan susah untuk mletakkan portal berita atau portal politik di 'pasaran' maya. Letak cerita atau isu skandal seks samada yang benar atau separuh benar atau fitnah keseluruhanya maka penggemar atau pembaca berita melalui medium internet akan mula memberi perhatian terhadap kewujudan portal tersebut.

Khabarnya bekas pemilik The Malaysian Insider yang diharamkan ini mendapat suntikan dana hampir RM10 juta untuk membangunkan semula 'senjata' pro pakatan haram jadah ini. Dan khabarnya dana datang dari 'orang dalam' BN sendiri. Harap-harap berita penyumbang dana dari 'orang dalam' BN ini adalah tidak benar.

Menurut antara sumber, mungkin The Malaysian Insight sedang memancing perhatian pemimpin-pemimpin pakatan haram jadah untuk 'melabur' dalam bisnis portal hapak beliau ini.

Kalau berhasrat sangat untuk dedahkan cerita kononnya Ketua Pengarah ini ada skandal video panas, paparkanlah kepada rakyat Malaysia dengan kadar segera dan biar rakyat yang menilai dan biar undang-undang yang menentukan.

Video Anwar dengan pelacur China pun orang berani paparkan, siapalah sangat kalau setakat ketua jabatan.

Cukupkah pendedahan 'gambar keras' untuk dijadikan bukti untuk menyerang Ketua Pengarah SPRM? Ada betulnya juga kata antara sumber, berpegang tangan bagi portal pro pakatan haram jadah seolah dikategorikan 'video lucah'?
 
Top