Menu

KEBIASAANNYA apabila kita mendengar suara tangisan datang dari kubur maka kita akan mengambil keputusan untuk melarikan diri dengan andaian wujud roh jahat yang berkeliaran mengganggu ketenteraman manusia.

Berlainan pula dengan sikap penduduk kampung di KM 7 Banjarmasin, Kalimantan Selatan. Satu video memaparkan jenazah seorang lelaki yang hidup kembali selepas empat hari mengundang keinsafan. Tarikh sebenar kejadian tidak dapat dikenalpasti.

Lelaki tersebut telah meninggal dunia dan sudah dikuburkan selama empat hari. Peristiwa aneh terjadi apabila penduduk kampung sering mendengar tangisan dari dalam kubur.

Mereka yang mendengar tangisan itu mula tertanya-tanya lalu mereka mengambil keputusan untuk memberitahu pihak keluarga lelaki tersebut. Akhirnya kubur itu digali semula.

Apabila lelaki itu dikeluarkan dari kubur, satu kejadian luar biasa berlaku. Beliau hidup kembali.

Tular di internet:
Di KM 7 Banjarmasin… Seorang yg telah meninggal dan sudah dimakamkan selama 4 hari menangis di dalam kubur. Warga sekitar yg mendengar tangisan itupun penasaran, dan akhirnya memberitahukan kepada pihak keluarga. Kemudian makam itu di bongkar lagi. Kejadian luar biasa terjadi, ternyata orang itu hidup kembali…!!! Allah menunjukan Kekuasaan-Nya bahwa tidak ada yg tidak mungkin apabila Allah sudah berkehendak. Subhanallah, Subhanallah, Subhanallah… Silahkan saksikan sendiri tanpa rekayasa…!!!” demikian keterangan video tersebut.

pru14.tv
 
Top