Menu

Mereka sepatut membiarkannya bersendirian daripada cuba menyembunyikan penguasaan Cina dalam Pakatan Harapan, dan sebaliknya membuktikan ia adalah Pakatan Ali Baba, kerana apa yang lebih buruk bagi orang Melayu benci daripada penguasaan Cina adalah menjadi Ali Baba. Orang-orang Melayu yang menjadi Ali Baba kepada kaum Cina dianggap sebagai kaum pariah dalam masyarakat Melayu. Jadi sekarang, rakan-rakan Melayu dalam DAP, khususnya Tun Dr Mahathir Mohamad, dilihat sebagai pariah umpama Ali Baba kepada DAP.
Lim Kit Siang berkata pilihan raya umum akan datang adalah mengenai demokrasi melawan kleptokrasi. Jika itu benar maka dia dan Pakatan Harapan akan mengelak untuk tidak menyentuh Tun Dr Mahathir Mohamad dengan kerana Mahathir yang telah mengubah kleptokrasi menjadi satu bentuk seni dan yang membunuh demokrasi dengan berkata demokrasi tidak boleh berfungsi di Malaysia dan hanya boleh ‘demokrasi terpimpin’.

Pilihan raya umum akan datang adalah mengenai DAP melawan Umno. Ini adalah mengenai Pakatan Harapan yang diketuai oleh DAP melawan Barisan Nasional yang diketuai oleh Umno. Ini adalah mengenai kuasa politik Cina melawan kuasa politik Melayu.

Pengkritik kerajaan mengatakan Umno dengan bersendiri tidak dapat membentuk kerajaan persekutuan. Mereka mengatakan bahawa paling terbaik pun Umno hanya boleh menang antara 90 hingga 100 kerusi parlimen dan mereka memerlukan tidak kurang daripada 112 kerusi untuk mengekalkan Putrajaya. Oleh itu, Umno memerlukan rakan-rakannya di Barisan Nasional untuk kerusi tambahan tersebut.
Pakatan Ali Baba yang mana Melayu lebih benci daripada Pakatan Cina
Itu benar dan Umno tidak berpura-pura tentangnya. Itulah sebabnya mengapa Parti Perikatan (Parti Perikatan Umno, MCA dan MIC) dibentuk untuk menghadapi pilihan raya 1955 dan kemudian Barisan Nasional pada tahun 1973 untuk menghadapi pilihan raya umum 1974. Umno tahu dengan bersendirian ia tidak boleh membentuk kerajaan persekutuan dan ia memerlukan rakan kongsi berdasarkan formula perkongsian kuasa untuk kekal berkuasa.


Begitu juga dengan Pakatan Harapan. Pakatan Harapan perlu menjadi imej cerminan Barisan Nasional tetapi dengan satu perbezaan. Dan satu perbezaan ialah: sementara Umno adalah rakan kongsi utama dalam Barisan Nasional, DAP adalah rakan kongsi utama dalam Pakatan Harapan.
Walau bagaimanapun, DAP tidak boleh membenarkan perkara itu dimainkan. Menjadikan Umno sebagai rakan utama dalam Barisan Nasional adalah okay kerana Umno adalah Melayu dan Melayu adalah majoriti. Tetapi DAP adalah orang Cina jadi dengan menjadikan Pakatan Harapan dikuasai Cina dengan kaum Cina adalah minoriti dan paling terbaik pun hanya boleh memberikan 55 kerusi kepada Pakatan Harapan berbanding 100 kerusi Melayu yang dapat diperoleh Umno.
Yang mana anda fikir adalah Ali di kalangan Baba?
Dan itulah sebabnya mereka cuba menyembunyikan dominasi Cina dalam barisan kepimpinan Pakatan Harapan baru-baru ini dengan mewujudkan gambaran bahawa kepimpinan Pakatan Harapan adalah orang Melayu. Tetapi itu hanya menjadikannya lebih teruk. Sebaliknya ia memberikan gambaran bahawa Pakatan Harapan adalah Pakatan Ali Baba. Jadi penyelesaiannya menjadi lebih buruk daripada masalah.

BACA: Pakatan Ali Baba Is Hurting Kit Siang Bad
Mereka sepatut membiarkannya bersendirian daripada cuba menyembunyikan penguasaan Cina dalam Pakatan Harapan, dan sebaliknya membuktikan ia adalah Pakatan Ali Baba, kerana apa yang lebih buruk bagi orang Melayu benci daripada penguasaan Cina adalah menjadi Ali Baba. Orang-orang Melayu yang menjadi Ali Baba kepada kaum Cina dianggap sebagai kaum pariah dalam masyarakat Melayu. Jadi sekarang, rakan-rakan Melayu dalam DAP, khususnya Tun Dr Mahathir Mohamad, dilihat sebagai pariah umpama Ali Baba kepada DAP.Sudah tentu, Mahathir cuba menyembunyikan fakta ini dengan mengatakan bahawa gabungan PKR, PAN dan PPBM mempunyai lebih banyak kerusi berbanding DAP sahaja. Jadi DAP tidak mengawal Pakatan Harapan. Itulah hujah yang bodoh kerana ia adalah parti dengan jumlah paling banyak kerusi yang membuat keputusan dan bukan parti yang mempunyai satu tempat duduk sahaja – seperti PPBM.

Mahathir juga menggelarkan dirinya ‘Top Dog’ di Pakatan Harapan. ‘Top Dog’ atau ‘Running Dog’ tidak penting. Sultan Musa Ghiatuddin Riayat Shah adalah ‘Top Dog’ di Selangor pada tahun 1941. Tetapi pada 1945, selepas Jepun kalah perang dan British kembali ke Tanah Melayu, mereka memecat Sultan Musa dan mengasingkannya di sebuah pulau di Lautan Hindi untuk 15 Tahun dan tidak ada yang dapat dilakukan oleh Sultan.

Jadi, sebagai Top Dog, seperti Mahathir atau seperti Sultan Musa, adalah satu perkara tetapi kuasa dan keputusan terletak pada tangan orang lain. Sultan Musa adalah hamba Inggeris sebagai Mahathir sebagai hamba DAP. Dan anda hanya Top Dog jika tuan anda membenarkannya. Dan tuan Mahathir adalah Lim Kit Siang.Mesej mudah DAP kepada orang Cina: GUNA MELAYU UNTUK SKREW MELAYU DAN GUNAKAN MAHATHIR UNTUK TUMBANGKAN NAJIB
Dan sekarang inilah orang Melayu tahu. Dahulunya mereka berkata hanya orang Melayu luar bandar yang menyokong Umno manakala orang-orang Melayu bandar menyokong pembangkang. Ya, itu benar pada pilihan raya umum 2008 dan 2013. Itulah apabila ia kelihatan seperti Anwar Ibrahim memimpin pembangkang. Tetapi sekarang ia adalah Kit Siang dan Mahathir yang mengetuai pembangkang. Dan orang-orang Melayu tidak dapat menerima kedua-dua Kit Siang dan Mahathir. Dan kedua-dua Kit Siang dan Mahathir bersama-sama di atas bot yang sama bahkan lebih menjijikkan kepada kebanyakan orang Melayu.

Mereka mengatakan Perdana Menteri Najib Tun Razak dan Umno sedang bermain isu bangsa untuk memenangi orang Melayu. Adakah mereka mengatakan bahawa DAP dan Mahathir tidak bermain dalam isu bangsa? Pada tahun 2013, Mahathir berkata Najib perlu digulingkan kerana telah ‘menjualnya’ kepada orang Cina. Jurucakap DAP seperti Superman Hew Kuan Yau berkata DAP menggunakan orang Melayu untuk skrew orang Melayu manakala Kit Siang menggunakan Mahathir untuk menumbangkan Najib.

Mesej Umno begitu mudah. Pengundi Melayu perlu diberitahu bahawa UMNO memimpin Barisan Nasional yang merupakan gabungan pelbagai kaum manakala Pakatan Harapan adalah gabungan yang didominasi oleh kaum Cina. Pengundi Melayu perlu diberitahu bahawa walaupun PAS adalah musuh politik Umno, Umno tidak menentang undang-undang Syariah dan menghormati hak demokrasi Abdul Hadi Awang untuk membentangkan Rang Undang-Undang Persendirian Pindaan Syariah, atau RUU355, di Parlimen. Walau bagaimanapun, DAP adalah anti-Islam dan menentang RUU355. Dan walaupun PAS adalah rakan kongsi mereka dalam Pakatan Rakyat, DAP tidak menghormati hak demokratik PAS untuk membentangkan RUU355.PAS dan Barisan Nasional sedang menyiapkan kubur untuk Pakatan Harapan
Tumpuan Umno perlu sangat mudah. DAP adalah anti-Melayu dan anti-Islam. Pakatan Harapan adalah Pakatan Ali Baba dengan ‘Top Dog’ di Pakatan Harapan dikawal oleh orang Cina. Inilah mesej yang paling mudah yang dapat difahami oleh kebanyakan orang Melayu. Dan bahkan orang Melayu di bandar mulai melihat ini dan akan mengundi ‘Melayu’ dalam pilihan raya umum akan datang.

Adakah ini cara yang adil untuk bermain permainan ini? Siapa yang peduli tentang bagaimana anda bermain permainan ini? Ia bukan bagaimana cara anda bermain permainan ini. Apa yang penting ialah menang. Dan jika ini adalah cara untuk mengalahkan Pakatan Pakatan yang diketuai oleh DAP maka teruskan. Mainkan permainan itu dan tewaskan Pakatan Harapan yang dipimpin oleh Cina.


Malaysia Today
PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal Chinese-DAP Versus Malay-Umno: The Real Election Issue. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak azmykelanajaya.com mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak azmykelanajaya.com berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.


 
Top