Menu


Dulu Anak Kecil Ini Jadi Viral Kerana Hisap 40 Batang Rokok Sehari, Lihat Foto Terkini Ardi Sangat Mengejutkan.

Adakah Anda Masih ingat kisa kanak-kanak lelaki kecil yang ketagihan menghisap 40 batang rokok dalam sehari? Ya, namanya Ardi Rizal, ketika itu usianya baru mencecah dua tahun ketika menjadi tumpuan dan perhatian dunia dengan kelakuan paranormal tersebut.

Ardi sudah mula belajar merokok dengan bapanya ketika berusia 18 bulan lagi. Bila tidak diberi rokok, Ardi langsung marah hingga menghantukkan kepalanya di tembok. Kisah Ardi ini mendapat liputan meluas dan hangat oleh semua jenis media yang nyata terkejut dengan tabiatnya itu.

Untuk menghentikan tabiat buruk Ardi, beberapa organisasi kanak-kanak cuba membantu bocah tersebut berhenti merokok dengan menerapkan cara hidup hidup sehat. Akhirnya ketagihan merokok luar biasa Ardi dapat diselesaikan, akan tetapi akibat daripada perubahan tersebut tiba-tiba selera makan Ardi mula meningkat menyebabkan tubuh badan Ardi menjadi obesiti.
Sejak saat itu, Ardi menjalani berbagai rawatan terapi bagi menerapkan atau mengamalkan cara hidup sehat. Namun kini Ardi sudah berupaya untuk berhenti dari tabiat luar biasa terhadap ketagihan rokok dan berhasil menurunkan berat badannya.


Sharing is caring! 
Top