Menu


Jadi itulah dia! Bukankah itu apa yang saya katakan dalam artikel saya? Itulah rancangannya. Pada 15 Jun 2017, DoJ akan membuat pengumuman mereka. Kemudian, untuk satu minggu selepas itu, ramai pemimpin Pakatan Harapan akan mengeluarkan kenyataan akhbar, satu demi satu mengenai pengumuman DoJ. Dan kemudian rakyat Malaysia akan balik kampung. Dan semasa Hari Raya, sambil makan rendang dan ketupat, mereka akan membincangkan perkara DoJ.

Syed Saddiq Abdul Rahman, saya dengar anda membuat laporan polis terhadap saya hari ini di Balai Polis Gombak. Itu bagus kerana sekarang tiada siapa yang perlu membuat laporan polis terhadap anda. Polis hanya boleh menyiasat laporan polis anda. Dan itulah sebabnya saya katakan anda telah terperangkap.
Anwar Ibrahim membuat kesilapan yang sama pada tahun 1998 apabila beliau membuat laporan polis terhadap mereka yang menuduh beliau melakukan salah laku seksual. Malah, Khalid Jafri Bakar Shah menulis sebuah buku, 50 Dalil Kenapa Anwar Ibrahim Tidak Boleh Jadi PM, yang memperincikan bukan sahaja salah laku seksualnya tetapi juga banyak jenayah lain.

Ya, Anwar melakukan banyak jenayah ketika beliau berkuasa. Pergi tanya bos anda, Tun Dr Mahathir Mohamad, mengenai butirannya. Mahathir akan mempunyai begitu banyak cerita mengenai Anwar yang akan menjijikkan anda.

Apa-apa pun, Anwar pergi menemui Mahathir dan berkata beliau akan meminta polis untuk menyiasat ini dan mengambil tindakan. Mahathir memberitahu Anwar supaya tidak berbuat apa-apa. Mahathir berkata, beliau juga telah dituduh melakukan jenayah yang tidak terkira banyaknya dan jika beliau mahu bertindak balas setiap kali, beliau tidak akan mempunyai masa untuk mentadbir negara itu.

Dalam satu cara, Mahathir mengakui bahawa adanya banyak dakwaan yang dibuat terhadapnya dan strateginya adalah untuk mengabaikan mereka dan tidak melakukan apa-apa. Sudah tentu itu adalah nasihat yang baik – yang mana beliau tidak mahu Perdana Menteri Najib Tun Razak untuk mengikutinya.

Semasa sidang akhbar, Mahathir berkata beliau menasihatkan Anwar supaya tidak berbuat apa-apa tetapi Anwar tidak mengendahkan nasihat ini dan itulah sebabnya beliau ditimpa masalah. Apa yang dikatakan oleh Mahathir ialah: kebodohan Anwar yang akhirnya membuatkan dirinya tertangkap. Dan jika beliau telah mengikuti nasihat Mahathir dan tidak melakukan apa-apa, beliau tidak akan dihantar ke penjara.


Anwar membuat laporan polis dan polis mendapati bahawa dia sebenarnya melakukan semua jenayah itu

Apa yang terjadi adalah, selepas Anwar membuat laporan polis, polis menyiasat perkara itu dan mendapati bahawa tuduhan tersebut sebenarnya adalah benar. Maka, pihak polis telah mengambil tindakan terhadap Anwar dan bukannya terhadap orang-orang yang membuat tuduhan itu. Polis menemui kira-kira sepuluh jenayah yang dilakukan oleh Anwar tetapi mereka hanya mendakwa beliau dengan dua jenayah sahaja dan beliau dihantar ke penjara selama 15 tahun.

Dalam kes anda, Syed, memandangkan bahawa laporan polis telah dibuat, mereka dikehendaki oleh undang-undang untuk menyiasat perkara itu. Dan jika polis memanggil saya, katakan, ke Bangkok, untuk mengambil kenyataan saya, maka saya perlu pergi ke Bangkok dan berjumpa dengan polis. Kemudian saya perlu mendedahkan nama tiga ahli Exco ARMADA PPBM yang anda bercakap kepada mengenai pengumuman DoJ yang dirancang pada 15 Jun 2017. Dan ini bermakna ketiga-tiga ahli Exco itu kini akan diseret ke dalam ini kerana polis akan menghubungi mereka untuk kenyataan mereka untuk direkodkan juga.

Dan sekiranya polis mendapati bahawa anda telah membincangkan pengumuman DoJ ini pada 15 Jun 2017 dengan ketiga-tiga ahli Exco ini, itu sama seperti konspirasi. Konspirasi adalah apabila dua atau lebih orang bertindak bersama untuk melakukan jenayah. Dan konspirasi untuk memburukkan negara dan/atau Perdana Menteri dengan niat untuk menghancurkan keyakinan orang awam dan asing ke atas negara ini dan merosakkan ekonomi negara sama dengan mensabotaj ekonomi.

Pendek kata, ini akan menjadi perbuatan khianat di mana anda dan rakan-rakan subahat anda boleh dituduh di bawah jenayah melancarkan perang terhadap Agong, jenayah yang membawa hukuman mati jika disabitkan.


Syed mungkin telah membuat kesilapan yang sama yang dibuat oleh Anwar dan kini mungkin menghabiskan masa di sebelah katil Anwar

Syed, anda mungkin seorang juara debat tetapi anda jauh dari juara strategi. Anda melakukan dengan tepat apa yang saya mahu anda lakukan. Jadi itu menjadikan anda seorang yang masih muda dan tidak berpengalaman sambil menjadikan saya seorang ahli strategi yang jauh lebih baik daripada anda.

Oleh itu janganlah berasa ‘berbesar hati’. Malah, anda sepatutnya berasa malu kerana menyinggung perasaan orang lain. Ia hanya membuktikan bahawa anda bukanlah sama tahap dengan saya dan anda membahayakan diri anda sendiri. Saya menguruskan orang seperti anda dengan mudah sekali. Di penjara, orang jambu seperti anda akan diliwat seperti gila. Oleh itu, cuba elak dari dipenjarakan jika boleh.
Saya berkata tujuan pengumuman DoJ pada 15 Jun 2017 adalah supaya orang akan berbincang mengenai perkara ini sepanjang Hari Raya. Dan inilah yang dilaporkan Malaysiakini hari ini:

Sayap Belia Parti Pribumi Bersatu Malaysia memohon kepada rakyat Malaysia untuk terus mengatakan tentang isu kontroversi barang kemas bernilai AS$27.3 juta yang dibeli untuk isteri Malaysian Offical 1 (MO1) sepanjang sambutan Hari Raya.

“Saya memohon kepada golongan muda dan remaja untuk berkongsi cerita ini dengan datuk dan nenek mereka dan ibu bapa mereka ketika mereka pulang ke rumah untuk sambutan Hari Raya.”

“Jika anda mahu mempertahankan isteri MO1, pertahankanlah beliau, jika anda ingin menunjukkan kebenarannya, maka tunjukkannya. Tetapi, perbincangan itu mesti dibangkitkan setiap hari semasa sambutan Hari Raya,” kata Ketua Pemuda Bersatu Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.

Jadi itulah dia! Bukankah itu apa yang saya katakan dalam artikel saya? Itulah rancangannya. Pada 15 Jun 2017, DoJ akan membuat pengumuman mereka. Kemudian, untuk satu minggu selepas itu, ramai pemimpin Pakatan Harapan akan mengeluarkan kenyataan akhbar, satu demi satu mengenai pengumuman DoJ. Dan kemudian rakyat Malaysia akan balik kampung. Dan semasa Hari Raya, sambil makan rendang dan ketupat, mereka akan membincangkan perkara DoJ.

Dan anda baru sahaja mengesahkan apa yang saya katakan yang anda cuba lakukan. Jadi, seperti yang saya katakan, perkara DoJ itu bukanlah mengenai memasuki mahkamah. Ini adalah supaya isu ini dibincangkan orang Melayu apabila kembali ke kampung semasa cuti Hari Raya. Dan mengapa anda mahu orang Melayu di kampung untuk membicarakan perkara ini sepanjang Hari Raya? Kerana Umno mempunyai kira-kira 80-90 kerusi di kawasan Melayu. Dan melainkan jika anda boleh mengambil kerusi ini dari Umno, Pakatan Harapan tidak akan membentuk kerajaan persekutuan yang akan datang.

Dan inilah yang anda katakan kepada tiga orang ahli Exco SEBELUM pengumuman DoJ pada 15 Jun 2017. Dan anda juga memberitahu mereka tentang bajet RM50 juta yang Mahathir belanjakan untuk perkara ini dan bahawa AS$5 juta adalah untuk Clinton Foundation.

Saya terkejut kerana anda ‘berbesar hati’, Syed. Anda tidak sepatutnya begitu. Saya tidak mengatakan bahawa anda adalah dalang di belakang pengumuman DoJ itu, yang bermaksud anda adalah salah saorang yang memikirkannya. Itu terlalu tinggi untuk tahap anda. Anda hanyalah kuda atau Gurkha. Tugas anda adalah untuk menjerit, membuat bising dan mengadakan persidangan akhbar. Anda memerlukan sekurang-kurangnya 40 tahun dalam permainan ini, seperti saya, sebelum anda boleh memulakan strategi perancangan.

Sila siarkan salinan laporan polis anda. Mungkin Malaysiakini a.k.a. Suara Anwar Ibrahim boleh membantu anda melakukannya. Saya mahu melihat apa yang anda katakan dalam laporan polis itu. Dan jika anda tidak berhati-hati dengan apa yang anda katakan dalam laporan polis itu, saya akan memastikan anda tertangkap. Dan percayalah, saya jauh lebih bagus dalam permainan ini daripada anda.

Apa-apa pun, bolehkah bos anda, Muhyiddin Yassin, membuat laporan polis terhadap saya mengenai tuduhan yang saya buat bahawa beliau mempunyai hubungan dengan seorang wanita yang sudah berkahwin bernama Nika Gee? Saya mengesyaki orang Melayu di kampung lebih suka bercakap mengenai skandal ini semasa makan rendang dan ketupat hujung minggu ini. Anda boleh membaca butiran dalam Akuan Berkanun di bawah. Dan jika Muhyiddin TIDAK membuat laporan polis, ini hanya boleh bermakna bahawa dakwaan itu adalah benar.


Syed mesti meminta Muhyiddin untuk membuat laporan polis mengenai tuduhan mengenainya dan Nika Gee
PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal SYED SADDIQ, YOU JUST GOT NAILED GOOD AND PROPER. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak pru14.tv mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak pru14.tv berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih. 
Top