Menu

DAP dan pengikutnya dalam Pakatan Harapan telah mengubah pilihan raya umum akan datang kepada Melayu melawan Cina. Tetapi kali ini ia akan menjadi lebih buruk daripada Mei tahun 1969 kerana kali ini ia termasuk isu Islamophobia juga. Pada bulan Mei 1969 Kit Siang dan DAP hanya menyerang orang Melayu. Hari ini, Kit Siang dan DAP menyerang Islam juga. Dan konflik agama adalah lebih mudah meletup daripada konflik antara kaum.
Jika anda menonton filem kungfu Cina anda akan melihat satu watak baik seorang Cina nerdy berhadapan dengan 100 penjahat dan menewaskan mereka dengan mudah. Ia adalah sama seperti cerita lama John Wayne ‘Wild, Wild West’ filem di mana dia berhadapan dengan 100 ‘Red Indian’ dan dengan hanya satu tembakan sahaja boleh membunuh sepuluh ‘Red Indian’.

Bagaimanapun, itu hanyalah sekadar di dalam sebuah filem. Dalam kehidupan sebenar orang Cina tidak benar-benar ‘tera’ (berasal dari perkataan Inggeris – keganasan) sepertimana filem telah gambarkan mereka. Anda boleh melihat ini dari komen-komen dari pengikut DAP dan Pakatuns dalam beberapa artikel terakhir saya (sebenarnya, dalam semua artikel saya dalam tempoh beberapa tahun sejak 2011). Mereka terus merungut apabila mereka ‘ditendang’ atau ‘ditampar’. Mereka mengerang, mengeluh dan menyalak setiap kali mereka diasak. Jadi orang-orang yang kononnya ‘tera’ bukanlah benar-benar orang ‘tera’ selama ini.

Tetapi ini adalah setakat ini. Jika ini pengikut DAP dan Pakatuns mahu bermain menggunakan peraturan Queensberry maka boleh sahaja. Tetapi anda juga kena patuhi undang-undang Queensberry. Namun kalau anda ingin ‘bermain’ dengan peraturan jalanan maka peraturannya adalah tiada peraturan.Jadi pengikut DAP dan Pakatun perlu membuat keputusan. Apabila mereka ‘pukul’ orang lain ia tidak memerlukan apa-apa peraturan. Kepada mereka ini adalah adil, saksama dan sebagainya (mereka memanggilnya demokrasi dan kebebasan bersuara untuk membenarkan apa yang mereka lakukan). Tetapi apabila mereka terkena ‘pukulan balas’ menggunakan kaedah pertempuran jalanan, mereka menjerit tentang bagaimana tidak adilnya mereka kena.

Lihat, anda tidak boleh menendang seseorang di pangkal paha dan kemudian berkata memukulnya di bawah tali pinggang adalah terbatal. Sekali sarung tangan terkeluar maknanya sarung tangan terkeluar. Pertempuran jalanan adalah kekal sebagai pertempuran jalanan yang tiada undang-undang. Anda tidak boleh menjerit dengan secara tiba-tiba tentang peraturan Queensberry bila anda dapati anda gagal bertahan dalam pertempuran jalanan. Anda tidak pernah dengar “kalau tidak tahan panas maka jangan duduk di dapur”?

Politik Malaysia sentiasa mengenai kaum, agama, pendidikan, hak keistimewaan Melayu keistimewaan atau Perkara 153, kewarganegaraan, bahasa kebangsaan, dan sebagainya. Ini adalah isu-isu yang dibangkitkan semasa kempen pilihan raya (yang telah berlalu selama lima tahun dari satu pilihan raya umum sehingga seterusnya) dan sebab mengapa rakyat Malaysia mengundi untuk satu pihak atau yang lain. Jadi anda tidak boleh mengecualikan bangsa, agama, pendidikan, hak keistimewaan Melayu atau turut dikenali sebagai Perkara 153, kewarganegaraan, bahasa kebangsaan, dan lain-lain, dari perjuangan.Kit Siang dan mirip beliau memainkan isu perkauman dalam pilihan raya umum Mei 1969
Masalahnya ialah, sejak dari tahun 1969, pembangkang telah menggunakan bangsa, agama, pendidikan, hak keistimewaan Melayu atau Perkara 153, kewarganegaraan, bahasa kebangsaan, dan banyak lagi, untuk memenangi undi. Apabila mereka menyerang kerajaan mereka menggunakan isu-isu yang berkaitan dengan bangsa, agama, pendidikan, hak keistimewaan Melayu atau Perkara 153, kewarganegaraan, bahasa kebangsaan, dan lain-lain Dan itu adalah sebab yang mengapa rusuhan kaum 13 Mei 1969 meletup – kerana Lim Kit Siang dan seluruh pembangkang menggunakan kaum dan agama sebagai strategi kempen pilihan raya utama mereka.

Apabila Tun Dr Mahathir Mohamad menyingkirkan Perdana Menteri Pertama, Tunku Abdul Rahman, beliau menggunakan kaum sebagai platform dan dalam tempoh 16 bulan Tunku terpaksa berundur. Mahathir sebenarnya menyalahkan Tunku di atas insiden rusuhan kaum 13 Mei dan berkata ia adalah kerana Tunku memberikan Cina terlalu banyak muka dan ini telah membuat orang Melayu marah, yang mengapa mereka keluar untuk menyembelih Cina. Orang Cina perlu diberi pengajaran dan dikembalikan ke tempat asal mereka, Mahathir memberitahu Tunku.Mahathir gunakan isu perkauman untuk singkirkan Tunku Abdul Rahman
Selepas pilihan raya umum 2013, Mahathir mengulangi mantera ini. Kali ini dia kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengabaikan orang Melayu dan telah memberikan terlalu banyak muka kepada cina. Orang Melayu yang mengundi UMNO dan survival Umno adalah di tangan orang Melayu dan orang Cina tetap akan mengundi DAP tidak kiralah apa yang anda buat kepada mereka, kata Mahathir. Jadi ia adalah sia-sia dan membuang masa untuk melayan orang Cina yang tidak tahu bersyukur sedangkan anda tidak pedulikan Melayu yang mengekalkan anda kuasa.

Ya, dalam tahun 1969-1970 itu adalah bagaimana Mahathir menyingkirkan Tunku. Dan dia menggunakan mantra ini kali kedua pada tahun 2013 untuk cuba untuk menggulingkan Najib. Dan anda tahu kenapa? Di sebalik retorik anti-Cina ini, orang Cina memilih Mahathir sebagai de facto leader baru pembangkang. Dan apabila sifat munafik mereka terbongkar, Superman Hew menjelaskan kepada orang Cina bahawa Kit Siang semata-mata menggunakan orang Melayu untuk ‘skru’ orang Melayu dan Mahathir adalah sundal Kit Siang.Mahathir adalah sundal Kit Siang kata Superman Hew
Ini ada yang kaedah peraturan jalanan yang digunakan oleh DAP terhadap Najib, Umno dan Barisan Nasional. Peraturan di sini adalah tidak ada peraturan. Semua boleh. Jadi kenapa cina, DAP dan Pakatun melalak, menyalak, merintih bagaikan sundal? Mereka yang tetapkan peraturan dan pihak satu lagi hanya mengikut rentak peraturan: yang tiada peraturan.

Dan ini adalah masalah utama dengan Cina. Mereka suka untuk memukul ‘di bawah tali pinggang’ tetapi menjerit apabila anda melakukan perkara yang sama kepadanya. Mereka memohon satu set peraturan untuk diri mereka sendiri tetapi mereka mahu orang lain untuk menggunakan set peraturan yang berbeza. Mereka boleh bermain darah tetapi anda tidak boleh. Mereka dibenarkan untuk menendang anda tetapi anda hanya boleh menumbuk hanya dengan satu tangan terikat di belakang anda.

Cina fikir mereka ini siapa? Mereka berhujah bahawa sekolah dan pendidikan Cina adalah hak mereka kerana ini termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan Malaysia. Mereka mengatakan bahawa undang-undang syariah tidak boleh dibenarkan kerana Perlembagaan Persekutuan Malaysia jelas menyatakan bahawa Malaysia adalah sebuah negara sekular. Saya telah membaca banyak kali Perlembagaan Persekutuan Malaysia daripada ‘kulit ke kulit’, dalam bahasa Inggeris dan bahasa Malaysia dan saya tidak jumpa apa yang mereka cakapkan. Mungkin mereka baca Perlembagaan Persekutuan Malaysia dalam terjemahan Cina.

Apabila mereka menyerang Najib mereka menggunakan isu-isu peribadi dan menyerang isteri dan anak-anaknya juga (yang bertopengkan kebebasan maklumat). Apakah Najib, Umno atau Barisan Nasional pernah menyerang mereka balik dengan menggunakan isu-isu peribadi atau menyerang ahli keluarga mereka?

Najib, Umno dan Barisan Nasional tidak pernah sekali bercakap tentang anak Anwar Ibrahim dan Sukma Darmawan Sasmita Atmadja yang ditemui di kelab-kelab gay (ingat tak Sukma yang dijatuhi hukuman penjara selama enam bulan kerana mempunyai hubungan seks gay dengan Anwar?). Malah, Najib, Umno dan Barisan Nasional telah mengetahui tentang ini selama lebih dari sepuluh tahun dan Cawangan Khas juga mempunyai gambar-gambar untuk membuktikannya. Tetapi tidak pernah sekali pun mereka menggunakan bukti ini untuk menyerang Anwar seperti apa yang pembangkang telah lakukan jika sekiranya mereka mempunyai gambar-gambar anak Najib melakukan perkara yang sama.

Samalah dengan Nurul Izzah Anwar. Najib, Umno dan Barisan Nasional tahu bahawa bekas suami Nurul menangkap beliau dengan seorang lagi lelaki muda, salah seorang pekerja PKR dari Lembah Pantai, di sebuah apartmen. Mereka tahu bila ianya berlaku, alamat apartmen, ditambah siapakah orang muda tersebut. Tetapi Najib, Umno dan Barisan Nasional tidak pernah menggunakan maklumat ini untuk memalukan Anwar, Nurul atau Dr Wan Azizah Wan Ismail.Nika Gee, perempuan simpanan jangka panjang Muhyiddin yang berkongsi dengan lelaki lain
Hubungan sulit Muhyiddin Yassin dengan Nika Gee, isteri orang lain, adalah cerita lama kerana mereka telah tidur bersama-sama sejak Muhyiddin menjadi Menteri Besar Johor. Namun begitu, walaupun bagaimana kejamnya Muhyiddin menyerang Najib, mereka masih tidak menggunakan rahsia ini terhadapnya. Malaysia Today yang mendedahkan rahsia ini dan itupun hanya selepas perkara itu telah difailkan di mahkamah dan pada tarikh pendengaran yang disahkan. Malaysia Today merahsiakan ini selama bertahun-tahun dan tidak mendedahkannya sehingga ia menjadi tatapan umum.

Dan sama dengan DAP. Mereka juga bermain dengan isu agama dan kini membantah apabila mereka terkena balik. DAP marah dengan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang, kerana tidak menyokong calon mereka bagi jawatan Menteri Besar Selangor. DAP mahu Wan Azizah manakala Hadi menyokong Azmin.DAP cuba untuk singkirkan Hadi sebagai Presiden PAS kerana beliau menyokong Azmin bukan Wan Azizah sebagai Menteri Besar Selangor
Oleh kerana ini maka DAP cuba untuk menggulingkan Hadi tetapi gagal. Hadi dan pasukannya mendapat 80% undi manakala pencabar semuanya dihapuskan. DAP kemudian memberitahu ‘Team B’ untuk meninggalkan PAS dan memulakan parti baru. DAP berpendapat bahawa kerana mereka mendapat 20% undi yang bermakna 200,000 ahli PAS akan meninggalkan PAS untuk menyertai parti baru. Tetapi parti baru ini, PAN, berjaya mendapat hanya 20,000 ahli. Jadi ia adalah satu bencana epik.

Untuk menyembunyikan sebab sebenar dan untuk mewajarkan mengapa mereka mahu Hadi disingkirkan, mereka menggunakan Pindaan Rang Undang-Undang Syariah yang juga dikenali sebagai RUU355 sebagai alasan. Mereka berkata Hadi cuba untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Islam dan bukan Islam akan tertakluk kepada undang-undang Hudud di mana tangan mereka akan dipotong dan perogol tidak akan dapat disabitkan kerana anda memerlukan empat saksi untuk membuktikan rogol.

Ini adalah benar-benar satu pembohongan dan Islamophobia paling teruk. Ia adalah satu kempen kebencian terhadap Islam. DAP mahu memecahbelahkan orang Melayu (itulah sebabnya mereka juga menyokong Pribumi Mahathir) dan mereka menggunakan Islam sebagai medium untuk itu. Ini adalah lebih buruk daripada 13 Mei 1969. Pada bulan Mei 1969, ia merupakan satu rusuhan kaum. Rusuhan berikut akan berasaskan agama. Dan konflik agama adalah lebih buruk daripada konflik kaum seperti Serbia, Bosnia, perpecahan India, konflik Timur Tengah yang sedang berjalan dan lain-lain lagi.Kit Siang biasa melabelkan Mahathir sebagai Manusia Rasis Nombor 1 Di Malaysia tetapi kini Manusia Rasis Nombor 1 Di Malaysia adalah sundal Kit Siang
Malaysia Today

PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal GE14 IS ABOUT MALAYS VERSUS CHINESE. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak azmykelanajaya mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak azmykelanajaya.com berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.


 
Top