MenuSatu demi satu pembohongan dan penipuan  pemimpin  Pakatan Harapan terbongkar  oleh mereka sendiri. Pembngkaran dan pendedahkan yang terbaru menunjukkan bahawa pemimpin Pakatan Harapan hanya lah  pemimpin penipu.
Entah berapa banyak wang dari saku rakyat dikutip untuk mengenyangkan tembolok pemimpin Pakatan Harapan. Wang yang dikutip atas nama  sumbangan ini mungkin digunakan untuk memastikan kemewahan pemimpin Pakatah Harapan  tidak berkurang.
 Kutipan atas nama perjuangan dilakukan dan rakyat penyokong Pakatan Harapan terus mengeluarkan wang saku masing-masing untuk berjuang kononnya. Sejak dahulu kutipan yang mencecah jutaa ringgit tidak pernah diwar-warkan untuk kegunaan sebenarnya.
Baru-baru ini telah disebarkan diserata media sosial bagaimana pengakuan pemimpin Pakatan Harapan sendiri yang mana  membongkar  Rafizi Ramli menggunakan  wang saku rakyat berjuta-juta ringgit untuk membiayai projek dirinya.
Sepatutnya jika menjadi amalan kepimpinan , sepatutnya pemimpin yang akan membantu rakyat, tetapi didalam Pakatah Harapan  rupanya penyokong  terpaksa memastikan pemimpin mereka tidak kelaparan dan juga memastikan pemimpin mereka hidup dalam kemewahan.
Ini lah pengorbanan bodoh yang dilakukan oleh penyokong Pakatan Harapan yang mana menggunakan wang dari kocek rakyat untuk kepentingan diri mereka.  Patut lah tiada apa pun pembangunan yang dilakukan untuk rakyat, Rupanya rakyat yang menolong kehidupan dan keperluan pemimpin mereka.
Justeru itu, tidak hairanlah mengapa setiap kali kesusahan yang dialami oleh pemimpin  Pakatan Harapan maka pelbagai derma dimintak daripada rakyat untuk membantu  sehingga ianya mencecah jutaan ringgit.
Rakyat didalam Pakatan Harapan mementingkan kebajikan dan keperluan pemimpin mereka  sentiasa dipenuhi dan selesa.  Dan bagi rakyat Pakatah Harapan mereka hidup susah pun tidak mengapa. Ini amalan turun temurun untuk pemimpin Pakatan Harapan.
Mat Sabu, Guan Eng, Rafizi,  dan banyak lagi pemimpin yang apabila dalam kesusahan akan meminta derma dari Rakyat. Kesusahan mereka untuk membeli harta , kereta , rumah dan rakyat Pakatan Harapan akan memastikan semua perkara tersebut dipenuhi dengan derma.
Berkaitan pendedahan yang dilakukan oleh Ahli Majlis Tertinggi PKR, Latheefa Koya mengenai Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli yang telah berjaya mengutip dana jutaan ringgit hasil sumbangan orang ramai untuk NGO yang diketuainya.
“Anda telah mengumpul berjuta-juta daripada orang ramai dan anda berani tampil dengan reka bentuk ini yang amat hodoh – keberanian sombong! Meletakkan ia untuk undi rakyat? Memalukan!,”kata Latheefa dalam Facebook.
Jadi tidak hairanlah bagaimana pemimpin Pakatan Harapan boleh hidup dengan mewah, semuanya adalah hasil  usaha rakyat Pakatan menderma. Jika kita kaji dengan akal yang waras dimanakah wang yang diperolehi oleh pemimpin Pakatan Harapan  untuk membeli sebuah Land Rover baru yang benilai ratusan ribu seperti Mat Sabu.
Entah berapa banyak lagi pemimpin yang telah mengutip  derma dari rakyat Pakatan Harapan bila mereka kesempitan untuk hidup.
Jadi kesimpulannya, didalam Pakatan Harapan , Rakyat Pakatan Harapan adalah penderma untuk memastikan keperluan kehidupan pemimpin mereka  selesa. Jadi tak usah kita hairan apabila pemimpin Pakatan Harapan tidak pernah mahu memikirkan keperluan rakyat  , Ini adalah kerana  mereka sendiri pun mohon derma dari rakyat.
  • PRU14.tv


 
Top