Menu

Sekolah Cina adalah sumber dana terbesar untuk Kit Siang. Wang yang didermakan oleh dermawan bertujuan untuk mendidik kanak-kanak Cina telah disalahgunakan untuk membiayai agenda politik Kit Siang dalam sekolah Cina. Kit Siang telah meletakkan keseluruhan sistem pendidikan Cina dalam bahaya. Doktrinisasi kebencian akan membawa kesan dan akibat tidak baik untuk sekolah-sekolah Cina.
Semalam, Malaysiakini menyiarkan berita mengenai Presiden PAS Abdul Hadi Awang yang dimasukkan ke hospital untuk menjalani pembedahan jantung. Anda harus melihat komen-komen jahat daripada pembaca Malaysiakini mencaci Hadi. Berdasarkan komen-komen ini, ia kelihatan seperti hubungan kaum di Malaysia hilang selama-lamanya. Ia akan mengambil masa yang sangat lama sesungguhnya bagi orang Melayu dan Cina menganggap diri mereka sebagai rakyat Malaysia lagi. Jelas jurang Melayu-Cina tidak boleh diperbaiki.

Ada orang yang berpendapat kita tidak harus menyalahkan masyarakat keseluruhan atau majoriti masyarakat kerana tindakan beberapa kerat atau minoriti. Contoh yang mereka gunakan adalah: hanya kerana beberapa Nazi membunuh enam juta Yahudi itu tidak bermakna seluruh bangsa Jerman perlu dipersalahkan.

Itu mungkin benar. Penduduk Jerman pada tahun 1939 adalah kira-kira 80 juta dan hanya kira-kira lapan juta atau 10% ahli adalah ahli parti Nazi. Jadi bagaimana boleh 80 juta Jerman dipersalahkan kerana tindakan lapan juta Nazi? Dan itulah hujah yang sama orang Cina gunakan: bagaimana seluruh masyarakat Cina Malaysia dipersalahkan kerana hanya beberapa orang DAP lakukan dan / atau mengatakan?

Tetapi ini adalah di mana ‘tidak menyalahkan majoriti kerana tindakan minoriti’ bermula. Pada tahun 1933, pihak Hitler memenangi 44% undi dan pada tahun 1938 ia telah memenangi 99% undi. Jadi, manakala hanya 10% rakyat Jerman mungkin adalah Nazi, 99% daripada pengundi yang layak atau lebih daripada 50% daripada penduduk Jerman mengundi mereka. Jadi bagaimana anda boleh bersembunyi di sebalik hujah yang ‘tidak menyalahkan kita kerana apa yang 10% daripada masyarakat kita lakukan. Ia bukan sahaja 10% daripada ahli Nazi tetapi lebih daripada 99% daripada pengundi yang mewakili lebih daripada 50% daripada rakyat Jerman yang memberikan kuasa kepada Hitler.

Orang Cina Malaysia marah dan mengatakan bahawa kita tidak perlu menyalahkan sekolah Cina atau sistem pendidikan Cina di atas apa yang dilakukan dan dikatakan oleh beberapa orang DAP. Superman Hew merupakan salah seorang Cina jadi kalau hanya seorang lakukan ia tidak merosakkan segalanya, itulah alasan mereka.

Itu benar. Tetapi kemudian Cina perlu berhati-hati tentang apa yang mereka katakan kerana tanggapan yang diberikan adalah bahawa ia bukan sahaja beberapa orang-orang DAP atau segelintir Cina tetapi majoriti yang sangat besar.

“Monkey see, monkey do”: demostrasi politik kebencian
Sebagai contoh, semalam Malaysiakini menyiarkan komen di mana ahli DAP berkata dalam pilihan raya umum akan datang PAS tidak akan menang satu kerusi kerana tidak seorang pun Cina akan mengundi PAS – dan tanpa undi Cina PAS akan habis. Mereka menambah bahawa PAS juga tidak boleh bergantung kepada undi Melayu kerana orang Melayu berpecah kepada banyak puak, tidak seperti orang Cina yang lebih daripada 90% berada di belakang DAP.

Sekarang, ini adalah apa yang orang Cina katakan dan ini adalah apa yang Malaysiakini disiarkan semalam. Jadi Cina mengakui dan Malaysiakini telah menerbitkan pengakuan mereka, yang lebih daripada 90% daripada orang Cina berada di belakang DAP.

Malah, setiap hari kita membaca komen (dalam Malaysiakini, Free Malaysia Today, Malaysia Chronicle, Malaysia Outlook, The Malaysia Insight dan lain-lain) yang DAP akan meraih 90% undi Cina pada pilihan raya umum akan datang manakala orang Melayu akan berpecah kepada lima parti (Umno, PAS, PKR, PAN dan Pribumi). Dan kerana Pakatan Harapan ini mungkin menang 125 kerusi manakala Barisan Nasional akan turun kepada 97 kerusi, kata Rafizi Ramli PKR.

Ini adalah apa yang mereka katakan. Dan alasan Pakatan Harapan mungkin menang 125 kerusi manakala Barisan Nasional jatuh kepada 97 kerusi, mereka berkata, adalah kerana 90% orang Cina akan mengundi DAP, orang Melayu berpecah kepada lima pihak dan orang-orang Kristian di Sabah dan Sarawak akan bersama Pakatan Harapan dan bukan dengan Barisan Nasional.

Jadi, yang sedang bermain isu bangsa dan agama di sini? DAP dan Pakatan Harapan atau Umno dan Barisan Nasional? Baca apa yang mereka katakan dalam Malaysiakini, Free Malaysia Today, Malaysia Chronicle, Malaysia Outlook, The Malaysia Insight dan sebagainya. Membaca perkara-perkara buruk yang mereka katakan tentang Hadi, Islam dan orang Melayu di Malaysiakini semalam. Dan ini adalah apa yang sekolah-sekolah Cina dan pendidikan Cina telah lakukan kepada orang Cina. Dan jika anda tidak fikir begitu jadi lihat video ini di bawah. Berdasarkan cara mereka bertindak dan bercakap adakah ini dari pelajar-pelajar sebuah sekolah kerajaan?


Keangkuhan dari lepasan sekolah Cina DAP adalah lebih buruk daripada Mei 1969
Sebenarnya, Lim Kit Siang secara bersendirian memusnahkan sekolah-sekolah Cina dengan menyusup masuk dan menggunakan pelajar untuk agenda politik peribadinya. Kit Siang tahu bahawa beratus-ratus juta setiap tahun mengalir ke dalam sekolah-sekolah Cina dan dia melihat dia boleh menggunakannya, atau sebaliknya menyalahgunakannya, wang yang bertujuan untuk pendidikan digunakan untuk membiayai aktiviti politik beliau dalam sekolah Cina. Yang juga bermakna DAP tidak perlu untuk menyalurkan wang ke dalam sekolah-sekolah ini, kerana mereka mempunyai pembiayaan sendiri.

Apa penderma tidak sedar selama ini adalah bahawa Kit Siang telah menyebarkan pengaruhnya ke dalam sekolah-sekolah Cina dan juga boleh menentukan siapa yang akan dilantik, yang mendapat kenaikan pangkat atau dipindahkan, dan yang akan dikeluarkan. Lama kelamaan semua tenaga pengajar di sekolah-sekolah Cina akan memandang kepada Kit Siang sebagai Panglima Perang dan Kapitan Cina kepada pendidikan Cina.Pelajar-pelajar Cina diasingkan dua kali seminggu dan menghadiri Kelas moral di mana doktrinasi dilakukan
Kepada orang Cina, pendidikan adalah nombor satu dan ekonomi nombor dua. Jadi, jika Kit Siang boleh mengawal aktiviti pendidikan, dan kemudian pertubuhan dan persatuan perniagaan, (DAP sudah mengawal kongsi-kongsi gelap atau kongsi gelap Cina) ini seperti menjadikan dia bayangan Perdana Menteri Cina Malaysia. Dan dengan Tun Dr Mahathir Mohamad, Muhyiddin Yassin, Anwar Ibrahim, Dr Wan Azizah Wan Ismail, Mukhriz Mahathir, dan lain-lain, makan dari tangannya (yang benar-benar mengkagumkan Cina bagaimana Kit Siang menggunakan orang Melayu untuk skru orang Melayu) , Kit Siang boleh mengarahkan orang Cina untuk melompat dan semua mereka akan bertanya setinggi mana.

Pada masa lalu, sejak tahun 1946, demonstrasi jalanan adalah budaya Melayu. Malah pada tahun 1999 hanya orang Melayu keluar manakala kaum Cina tinggal di rumah. Pada tahun 2007, Kit Siang mahu menguji kekuatan dan pengaruhnya dan dia memberitahu orang Cina untuk keluar dan menyertai Bersih. Mereka lakukan, beramai-ramai, dan Kit Siang tahu bahawa ia adalah masa untuk Tsunami Cina berlaku. Empat bulan kemudian, Malaysia melihat ini Tsunami Cina pada pilihan raya umum Mac 2008.

Pendoktrinan Taliban Cina (Talib bermakna pelajar dan Taliban adalah bentuk jamak dari Talib) ke atas lebih daripada satu generasi telah berjaya. Pada asasnya doktrinasi adalah untuk brainwash anak-anak Cina membenci Umno, Barisan Nasional, Malaysia, kerajaan, orang Melayu dan Islam. Ibu bapa juga berpesan kepada anak-anak mereka yang sedang belajar di luar negara untuk tinggal di negara-negara di mana mereka belajar dan tidak perlu untuk kembali ke Malaysia. Di Malaysia, mereka diberitahu, Cina akan menghadapi penganiayaan dan diskriminasi. Oleh itu lebih daripada satu juta rakyat Malaysia kini hidup dan bekerja di luar negara, majoriti daripada mereka bukan Melayu.

Cara doktrinasi ini dilakukan sebenarnya agak bijak. Dua kali seminggu pelajar-pelajar Cina dan Melayu diasingkan. Ketika pelajar Melayu dihantar ke agama Kelas, pelajar Cina menghadiri Kelas moral. Ia adalah masa pelajar diasingkan dan pelajar-pelajar Cina menerima doktrinasi mereka. Kit Siang akan memastikan bahawa guru-guru dalam moral Kelas adalah penyokong DAP tegar. Dan guru-guru kelas moral akan brainwash pelajar-pelajar tentang ‘nilai-nilai Cina’, yang sebenarnya nilai DAP dan doktrin kebencian.Lebih daripada 85% pemimpin DAP adalah dari sekolah-sekolah Cina. Cuba perhatikan bagaimana mereka bercakap bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia dan anda boleh memberitahu apa latar belakang pendidikan mereka. Sekitar 95% daripada mereka yang menyokong Bersih adalah dari sekolah-sekolah Cina. Dan 100% daripada Red Bean Army cyber-troopers DAP adalah dari sekolah-sekolah Cina.

Apa lagi bukti yang anda perlukan mengenai kerosakan sekolah-sekolah Cina yang telah lakukan kepada negara ini? Jadi, sebagaimana yang mereka katakan, yang Cina rasis dan pelampau dari sekolah-sekolah Cina adalah minoriti dan majoriti Cina dari sekolah-sekolah Cina tidak seperti itu, maka mereka perlu membuktikan bahawa kerana bukti yang ada seolah-olah menunjukkan ke arah yang bertentangan .

Apa yang lebih penting ialah Kit Siang telah meletakkan sekolah-sekolah Cina dalam bahaya. Pertama adalah isu penyalahgunaan dana yang sekolah-sekolah Cina terima daripada penderma yang dari masa ke masa yang jumlahnya berbilion ringgit. Seterusnya ialah hasutan untuk membenci Umno, Barisan Nasional, Malaysia, kerajaan, orang Melayu dan Islam yang mereka sebarkan.

Dan Kit Siang memberitahu orang Cina boleh saja benci kerana orang Melayu sudah habis. Pada pilihan raya umum akan datang DAP akan mendapat sokongan solid Cina manakala orang Melayu akan berpecah bahawa tiada siapa yang akan dapat membentuk kerajaan tanpa DAP. Dan ia akan berlaku ketika kapak diletak pada leher orang Melayu.

Malaysia Today

PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal THE DAMAGE KIT SIANG HAS DONE TO THE CHINESE SCHOOLS. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak azmykelanajaya.com mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak azmykelanajaya.com berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.


 
Top