Menu
NEGARA Malaysia selama ini berada dalam keadaan makmur dan aman damai. Namun kehadiran Pakatan Harapan yang diketuai DAP telah menyebabkan kebencian disebarkan dikalangan orang Cina agar membenci orang-orang Melayu dan agama Islam.

Dalam video di bawah, dapat kita lihat bagaimana lelaki Cina di dalam komuter ini terlalu bencikan orang Melayu sehingga beliau memandang hina dan merendahnya bangsa yang merupakan tuan tanah kepada Malaysia ini.

Pada mulanya lelaki Cina ini mendabik dada dengan bangga memuji bangsa beliau dan memperkecilkan keupayaan orang Melayu. Kemudian beliau menghina amalan orang Islam solat di masjid pula.

Selepas seketika lelaki Cina itu hampir memukul wanita Melayu itu dengan mengugut mahu “mencepuk” wanita tersebut. Beliau memang kurang ajar. Dia meneriak “sundal” keluarlah seperti mahu mencabar wanita itu untuk bergaduh.

Kemudian lelaki Cina ini mula bertindak ganas dengan menendang mungkin kaki wanita Melayu yang sedang merakam kelakuan biadap beliau sambil mengelar wanita tersebut sundal. Kata-kata sundal dan barua bermain dibibir lelaki Cina tersebut.

Ketika turun dari komuter tersebut lelaki Cina itu dengan kurang ajar telah menghambur kata-kata nista yang bangsa Melayu dianggap sebagai bangsa ketinggalan dan agama Islam pula mereka anggap agama yang dicampakan ke dalam tong sampah.

Berdasarkan kepada video yang sedang viral di media sosial ini, rakyat Malaysia mendesak agar pihak berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap lelaki Cina ini yang menganggu ketenteraman awam disamping mengeluarkan kenyataan yang menghina bangsa dan agama rasmi negara kita.

– PRU14.tv
 
Top