Menu


PARTI PAS kini dianggap sebagai musuh utama Pakatan Harapan yang diketuai DAP. Dengan itu, apa sahaja cadangan yang dibawa oleh PAS akan menjadi satu kemestian untuk ditentang dan disanggah terutamanya dari penyokong tegar DAP.

Perkara yang ditentang dan disanggah itu merupakan isu biasa sahaja. Cuma kita tidak boleh menerima cara kotor Pakatan Harapan pimpinan DAP memfitnah dengan cara yang amat keji bertujuan menjatuhkan maruah dan nama baik seseorang.

Baru-baru ini melalui satu akaun “hantu” yang dipercayai milik pembangkang telah mengelarkan Presiden PAS Tuan Guru Haji Hadi Awang sebagai Lebai Munafiq bernafsu anjing.Dari Facebook Ray Hunter:
Perkara tersebut dilihat amat melampaui batasan. Ramai pihak mengesa agar pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap mereka yang terlibat. Walaun pas sering menunjukkan rumah kampung hadi awang yang kononnya miskin dan zuhud, Sedangkan rumah bini muda hadi awang mereka tutup dan dirahsiakan untuk menunjukkan yang ulamak mereka itu zuhud, Hakikatnya hadi awang juga manusia biasa yang bila2 sahaja nafsunya boleh jadi seperti anjing, apakah walaun pas anggap hadi awang tidak punya konek untuk berbini banyak? #lebaimiang #nafsuanjing
Adakah DAP benar-benar mahu menentang RUU 355 atau pun mereka sengaja mahu menyusahkan Hadi Awang? “Character assassination” pemimpin parti lawan antara cara retorik Pakatan Harapan yang dipimpin DAP untuk memusnahkan parti yang tidak sehaluan dengan mereka. Namun mengelarkan Hadi Awang sebagai lebai munafiq bernafsu anjing memang keterlaluan.

– PRU14.tv


 
Top