Menu

Ini dilaporkan oleh Free Malaysia Today:
Nurul Nuha, anak perempuan pemimpin pembangkang yang dipenjara Anwar Ibrahim, merayu kepada aktivis dari zaman Reformasi untuk mengetepikan sikap mereka agar tidak bermusuhan terhadap bekas Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad. Bercakap kepada FMT di tempat ceramah Pakatan Harapan di sini lewat semalam, Nuha berkata ia adalah hasratnya untuk melihat semua pengikut setia Anwar memaafkan Mahathir kerana kebimbangan mereka terhadap masa depan Malaysia.
Terdapat dua perkara yang perlu diperhatikan di sini.
Pertama, isteri dan anak-anak perempuan Anwar Ibrahim terpaksa merayu kepada penyokong pakatan pembangkang untuk memaafkan dan melupakan salah laku Mahathir kerana ada ketidakpuasan besar atas pencalonan Mahathir sebagai ketua pembangkang dan Perdana Menteri sementara. Oleh itu, mereka perlu merayu kepada semua penyokong mereka untuk menerima Mahathir.
Kedua, jika pakatan pembangkang memenangi PRU14, maka Anwar, isterinya Dr Wan Azizah Ismail, dan anak-anaknya, akan mendapat manfaat daripada kemenangan itu sementara semua aktivis dan penyokong Reformasi yang menderita dan berkorban selama 20 tahun sejak 1998 tidak mendapat apa-apa. Klan Anwar akan menikmati kuasa dan kekayaan sementara kehidupan sengsara aktivis dan penyokong Reformasi akan terus sengsara hingga hari mereka mati.
Kit Siang telah berjaya menjadikan Mahathir Ali Baba DAP dan mengubah PKR Anwar menjadi pakaian Ali Baba DAP

Pada dasarnya, mereka meminta aktivis dan penyokong Reformasi untuk terus menderita dan mengorbankan, setelah berbuat demikian selama 20 tahun, supaya Anwar dan isterinya dan anak-anak dapat hidup dengan baik pada masa hadapan.
Sudah tentu, mereka perlu memberitahu kita bahawa ini adalah pengorbanan dan penderitaan untuk kebaikan negara. Mereka tidak boleh memberitahu kita kebenaran, yang mana Mahathir hanya digunakan sebagai alat untuk cuba menyingkir Perdana Menteri Najib Tun Razak dan Umno – selepas itu mereka akan membuang Mahathir. Sekiranya mereka memberitahu aktivis dan penyokong Reformasi ini, maka tidak akan ada bangkangan dan pemberontakan dari akar umbi. Tetapi itu akan merosakkan segala-galanya.
Sebaliknya, Ramasamy s / o Palanisamy dari DAP mengatakan kebenaran, yang mana Mahathir hanyalah alat pakatan pembangkang dan mereka tidak pernah mengampuni dan melupakan kejahatan Mahathir – yang dapat anda lihat dalam video ini:

Malah, Khalid Samad dan Wan Azizah berkata sekiranya pakatan pembangkang menang PRU14 mereka akan menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Diraja untuk menyiasat jenayah Mahathir, termasuk Memali.

Nawawi Ahmad membuatnya lebih jelas dalam berita di bawah (Opposition using Dr M like a tool).
Dan Wan Azizah tidak dapat menolak mengambarkan ironinya Mahathir bertanding PRU14 di bawah Mata Lebam atau Mata Hitam Anwar. Dalam bahasa Inggeris yang akan dipanggil “poetic justice”. Ia seperti penjenayah perang Nazi mencari perlindungan atau suaka di Israel – dan diberi perlindungan atau suaka.
Logo PKR ialah Black Eye Anwar atau Mata Lebam melawan Barisan Nasional, kata Wan Azizah, yang merupakan tamparan pada Mahathir
Tidak ada penghinaan yang lebih besar daripada meminta Mahathir bertanding di bawah logo Mata Lebam PKR. Tetapi apabila Lim Kit Siang mencadangkan Mahathir dengan cepat bersetuju, kejutan besar kepada semua orang. Ini menunjukkan betapa terdesaknya Mahathir. Dia tahu tidak ada jalan lain yang terbuka kepadanya selain menumpang di bawah PKR. Jika tidak, dia mungkin perlu pulang ke rumah dan bersara.
Sebab utama Kit Siang mencadangkan logo PKR adalah supaya mereka boleh membuang logo roket DAP. DAP terlalu Cina dan logo roket mereka mempunyai kesan negatif terhadap orang Melayu. Jadi, mereka perlu membuang roket Cina dan menggantikannya dengan Melayu Mata Lebam. DAP mengakui bahawa tanpa ‘tsunami Melayu’ mereka tidak akan memenangi PRU14 maka tindakan menggunakan Mahathir dan logo Mata Lebam adalah untuk menipu orang Melayu agar mengundi pakatan pembangkang.
Walau bagaimanapun, Wan Azizah mengingatkan kita bahawa logo Mata Lebam PKR adalah simbol ketidakadilan yang dilakukan oleh Mahathir kepada Anwar, manakala seluruh pakatan pembangkang mengingatkan kita bahawa Mahathir hanyalah alat mereka untuk menipu orang Melayu agar mengundi pembangkang supaya mereka boleh mencetuskan tsunami Melayu. Dan Kit Siang dan yang lain terus mengulangi bahawa mereka tidak pernah melupakan atau mengampuni apa yang Mahathir lakukan dan akan menanganinya selepas PRU14.
Nawawi: Pembangkang menggunakan Dr M seperti alat
(The Star) – Datuk Nawawi Ahmad mendakwa bahawa Pembangkang menggunakan Tun Dr Mahathir Mohamad seperti alat dan melampau meminta warga emas bertungkus lumus untuk merampas kerusi Parlimen Langkawi dari Barisan Nasional.
Dalam satu kenyataan pada hari Selasa, anggota Parlimen Langkawi menyeru Lim Kit Siang dan Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail untuk menghentikan tindakan “tidak bermoral” ini.
“Sejak berusia 90 tahun, Dr Mahathir masuk dan keluar dari hospital hampir setiap bulan – kadang-kadang dua kali sebulan.
“Jika Dr Mahathir dimasukkan ke hospital bulan ini, saya menyalahkan Lim dan Wan Azizah kerana memaksa beliau untuk menjadi calon Langkawi,” katanya.
Nawawi menambah bahawa dia tahu Dr Mahathir akan menafikan dakwaannya.
“Dia akan terlalu malu untuk mengakui bahawa dia digunakan oleh Lim dan Wan Azizah, kerana kedua-duanya adalah musuh politiknya sebelum ini,” katanya. 
Top