Menu

Tulisan asal oleh:
Salleh Said Keruak, Blog Salleh Said Keruak, 7 Mei 2018
Hasil carian imej untuk dap pkr

Lim Kit Siang sedang dalam dilema kerana orang Cina tidak memberi tindak balas yang positif kepada simbol PKR seperti yang beliau harapkan dan nampaknya terdapat sedikit tentangan. Beliau sepatutnya mendengar kata Chen Man Hin dan bukannya kata Mahathir dalam pemilihan simbol parti kerana penyokong DAP lebih biasa dengan simbol Roket.

Kini DAP cuba untuk membuat kawalan kerosakan dengan memaparkan kedua-dua simbol PKR dan juga simbol roket DAP supaya mereka boleh menenangkan penyokong Cina mereka dan juga memenangi hati pembangkang Melayu. Kit Siang berharap mereka boleh mengekalkan sokongan Cina mereka dan pada masa yang sama memenangi sokongan orang Melayu, yang merupakan satu jenis penipuan dan menunjukkan bahawa DAP tidak yakin dengan simbol PKR.

DAP ingat mereka bertindak bijak dengan bersembunyi di sebalik simbol PKR. Dan apabila itu telah mengecewakan orang Cina, mereka kini membawa kembali simbol roket sementara tidak mahu membuang simbol PKR. Dan tindakan ini menyebabkan keadaan lebih kucar-kacir untuk DAP.

Link asal artikel:
https://sskeruak.blogspot.my/2018/05/dap-does-not-seem-confident-of-pkr.html


 
Top