Mohamed Khaled yang memecahkan tradisi di negeri ini dengan bertanding di dua kerusi iaitu Parlimen Pasir Gudang dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Permas berkata, beliau tidak memikirkan soal kedudukannya sebaliknya fokusnya kini hanya untuk mengetuai Barisan Nasional (BN) negeri memenangi PRU-14.
“Pokoknya, sekarang ini saya adalah Pengerusi BN negeri dan MB sementara. Maka saya ‘lead’ (ketuai) pilihan raya umum ini. Selepas itu, seperti biasa kontrak saya (sebagai MB) habis...terserahlah kepada pucuk pimpinan dan Sultan.
“Saya tidak fikir soal fikir soal nak jadi Menteri Besar lagi atau tidak...nak jadi Menteri ke atau tak ada apa-apa (jawatan) ke. Itu semua saya tidak fikir. (Apa) yang penting, saya sebagai ‘jeneral’ (ketua), saya nak pastikan BN menang,” katanya selepas melancarkan Skim Perlindungan Takaful Rakyat Johor di sini sebentar tadi.
Dalam pada itu, Mohamed Khaled berkata, senarai nama calon BN negeri yang bertanding pada PRU-14 adalah kekal dan tidak berubah menjelangnya hari penamaan calon esok. - UTUSAN ONLINE