Apa yang perlu dilakukan oleh Kit Siang adalah menjerit ‘benci’ maka Cina DAP akan benci atau menjerit ‘suka’ maka Cina DAP akan suka
Jadi kenapa Cina DAP benci PAS?
Sebab mengapa Cina DAP benci PAS adalah kerana Lim Kit Siang telah meminta Cina DAP agar membenci PAS. Pada 1999 dan 2008 apabila Kit Siang meminta Cina DAP agar berhenti membenci PAS dan menyukai PAS, orang Cina DAP berhenti membenci PAS dan menyukai PAS. Dan pada 2001 dan 2015 apabila Kit Siang meminta DAP Cina berhenti menghargai PAS dan membenci PAS, orang Cina DAP berhenti menyukai PAS dan membenci PAS.
Keadaan sama ketika Lim Kit Siang meminta Cina DAP membenci Tun Dr Mahathir Mohamad. DAP Cina kemudian membenci Mahathir dan mengatakan segala macam perkara jahat tentangnya. Kemudian apabila Kit Siang memberitahu orang Cina DAP agar berhenti membenci Mahathir dan menyukai Mahathir, mereka berhenti membenci Mahathir dan menyukai Mahathir. Apa yang perlu dilakukan oleh Kit Siang hanyalah menjerit ‘benci’ maka Cina DAP akan membenci atau menjerit ‘suka’ maka Cina DAP akan suka.