Menu


Dalam cubaan terdesak untuk melepaskan diri mereka dari skandal yang semakin menjadi-jadi itu, RBA dan DAP kini mendakwa bahawa SPV Terowong adalah sebuah syarikat "UMNO".


Tokong juga mendakwa bahawa Kerajaan Pulau Pinang tidak mempunyai komunikasi dengan SPV Terowong dan tidak tahu apa yang mereka lakukan.

Tokong juga mendakwa bahawa Kerajaan Pulau Pinang tidak lagi mempunyai komunikasi dengan kontraktor utama CRCC dan tidak tahu apa yang mereka lakukan.

Sekiranya itulah keadaannya, maka Kerajaan Negeri DAP Pulau Pinang adalah kerajaan pertama dalam sejarah yang telah memberikan perjanjian berat sebelah bernilai berbilion bilion kepada sebuah syarikat yang dimiliki oleh pesaing politik mereka yang paling dibenci dan kerajaan tidak tahu apa yang dilakukan oleh syarikat yang mereka anugerahkan kepada itu dan juga apa yang dilakukan oleh kontraktor utama mereka - walaupun ini merupakan salah satu projek terbesar yang dianugerahkan kerajaan Pulau Pinang.

Ini adalah contoh yang hebat Kecekapan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan.

Banyak cekap. Sangat bertanggungjawab. Dan sangat-sangat telus pada semua orang bahawa DAP adalah bodoh dan penipu yang tidak tahu apa-apa.


 
Top