Menu

Siapa tak kenal Saiful Bahri Mamat atau lebih dikenali oleh netizen sebagai Sahtipul a.k.a 'sah tipu' yang begitu bongkak menggunakan gelaran 'Ustaz' pada pangkal namanya bagi akaun facebook peribadi beliau.

Kenapa netizen terutamanya dari Terengganu menggelarkannya Sahtipul a.k.a 'sah tipu'? Mudah sahaja, beliau antara wakil rakyat PAS Terengganu yang begitu benci kepada UMNO dan BN hinggakan ahli PAS Terengganu sendir meluat dengan perangainya yang menaikan status yang perlu disemak kerana sentiasa tidak betul fakta tuduhannya.
Kes dalam video di atas sila baca di SINI dan di SINI

Akhirnya beliau dihukum oleh ahli PAS Terengganu sendiri apabila beliau kalah di dalam pertandingan merebut jawatan parti PAS. Hj Hadi dengan mudah membuat keputusan menurunkan pangkat beliau menggantikannya dengan Dato’ Ustaz Haji Husein Awang.


Walaupun Sahtipul kononnya dilantik menjadi ajk PAS pusat namun hakikatnya keputusan PAS Terengganu itu berikutan Sahtipu terlalu banyak memalu dan mengaibkan PAS terutama serangan Sahtipul terhadap UMNO BN Terengganu kebanyakannya nampak kebodohan beliau dan PAS Terengganu itu sendiri.

Ini siri pemanas, supaya ramai yang tahu betapa bekas pesuruhjaya PAS Terengganu ini juga dikatakan condong kepada pakatan pembangkang yang diketuai oleh DAP. 

Tunggu...


 
Top