Menu

MI paling tidak layak bercakap mengenai moral. Mereka mempunyai anggaran RM10 juta setahun untuk sekurang-kurangnya lima tahun akan datang. Dari manakah wang ini diperolehi? Malah Ho Kay Tat, yang Jahabar Sadiq pernah bekerja, telah meminta TMI menjadi telus dan mengisytiharkan dari mana berjuta-juta tersebut didapati.
Gobind Singh Deo bertanya kepada IGP, Mohamed Fuzi Harun, mengenai apa yang berlaku mengenai tuduhan ketua SPRM, Dzulkifli Ahmad, “telah mengoda seorang wanita yang sudah berkahwin”.

Sebenarnya, semua yang mereka ada hanyalah gambar Dzulkilfi memegang tangan dengan wanita yang telah bercerai (bukan wanita yang sudah berkahwin), dan bukan video, seperti yang dikatakan oleh Gobind. Video akan menjadi seperti video ‘jam Omega’ Anwar Ibrahim yang melakukan hubungan seks dengan wanita Cina. Apa yang disebut ‘video Dzulkilfi’ ini hanyalah “gambar keras” yang dikemukakan dalam format video. Oleh itu, ini satu permulaan pembohongan.Ia bukanlah sebuah video tetapi sekadar foto Dzulkifli memegang tangan dengan janda

Kenapa Gobind teruja dengan tuduhan terhadap Dzulkifli? Dzulkifli bukan ahli politik. Azmin Ali dikatakan mempunyai hubungan dengan tujuh wanita dan Gobind tidak mahu menyebutnya. Lim Kit Siang didakwa mempunyai hubungan dengan Mummy Foo manakala semua orang tahu bahawa Lim Guan Eng mempunyai hubungan dengan ‘Rainbow’. Nurul Izzah Anwar, juga, mempunyai hubungan dengan seorang lelaki muda, yang mengakibatkan perceraiannya.

Dan bagaimana pula saudara lelaki Gobind yang berselingkuh dengan seorang wanita yang sudah berkahwin, seorang wanita Melayu Muslim, yang juga mengakibatkan perceraiannya? Pulau Pinang berada di bawah DAP sehingga Jabatan Agama Negeri Pulau Pinang berada di bawah kawalan DAP. Dan itulah sebabnya Jabatan Agama Negeri Pulau Pinang menguburkan kes ini. Sekiranya tidak maka sekarang saudara lelaki Gobind akan mengalami masalah yang serius. Dan kes ini lebih serius kerana ia melibatkan wanita Melayu-Muslim manakala abang Gobind adalah kafir.

Terdapat banyak salahlaku yang berlaku dan namun Gobind mensasarkan hanya satu orang, Dzulkifli. Dan kita semua tahu kenapa. DAP mahu Dzulkifli digulingkan supaya mereka dapat menyelamatkan Lim Guan Eng. Sekiranya mereka tidak dapat memecat Dzulkifli maka Guan Eng akan berakhir dalam penjara untuk masa yang lama. Jalan Pinhorn dan terowong bawah laut Pulau Pinang bukanlah hanya dua kes rasuah sahaja. Terdapat lebih banyak kes yang akan dikeluarkan tidak lama lagi.DAP mahu Dzulkifli digulingkan untuk menyelamatkan Guan Eng yang tidak lama lagi akan dipenjarakan untuk masa yang lama

Satu perkara yang sangat jelas ialah hanya The Malaysian Insight (TMI) yang memberi tumpuan kepada isu ini. Tiada orang lain selain TMI yang begitu “gung-ho” mengenai apa yang dipanggil ‘video Dzulkifli’. TMI dibayar untuk menyerang Dzulkifli dan alasan mengapa telah dijelaskan. Bagaimanapun, TMI cuba menjadikannya kelihatan seperti ini mengenai moral.

TMI paling tidak layak bercakap mengenai moral. Mereka mempunyai anggaran RM10 juta setahun untuk sekurang-kurangnya lima tahun akan datang. Dari manakah wang ini diperolehi? Malah Ho Kay Tat, yang Jahabar Sadiq pernah bekerja, telah meminta TMI menjadi telus dan mengisytiharkan dari mana berjuta-juta tersebut didapati.

TMI mendapat bayaran secara tunai dan semuanya tidak direkodkan. Oleh itu, tiada jejak pembiaya maka pembiaya tidak diketahui. Hanya jika wang itu kotor atau tidak sah, mereka perlu melakukan ini. Ini membuka persoalan kedua, selain dari mana TMI mendapat wang itu, di manakah pembiaya mereka mendapatkan wang itu juga?

TMI harus berhenti berpura-pura ini tentang moral. TMI sendiri tidak bermoral dan wangnya juga berasal dari sumber rasuah. TMI adalah seperti pemilik rumah pelacuran bercakap menentang seks sebelum perkahwinan. Inilah kemunafikan yang tidak dapat ditandingi walaupun oleh piawaian Pakatan Harapan yang mengutuk Tun Dr Mahathir Mohamad dan memanggilnya syaitan dan mengatakan bahawa mereka perlu bekerja dengan syaitan supaya mereka dapat memenangi pemilihan umum.Ho telah meminta TMI untuk mengisytiharkan dari mana ia mendapat berpuluh-puluh juta kerana ia seolah-olah terdapat pengubahan wang haramKenapa tiada perkembangan kes ketua SPRM, soal ahli Parlimen DAP

(TMI) –AHLI Parlimen DAP Gobind Singh Deo hari ini mempersoalkan mengenai perkembangan siasatan terhadap Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang didakwa mengadakan hubungan sulit dengan isteri orang.

Gobind mendesak Ketua Polis Negara Mohamad Fuzi Harun menyatakan apakah yang disiasat dalam klip video yang didakwa memaparkan Ketua Pesuruhjaya SPRM Dzulkifli Ahmad bersama seorang wanita yang sudah berkahwin di Bali tahun lalu.

Beliau juga menegaskan bahawa menurut laporan media pada November tahun lalu, peguam negara telah memulangkan semula fail siasatan kepada pihak polis untuk siasatan lanjut.

Gobind turut memetik KPN sebagai berkata: “Kami kemukakan sebanyak tiga kali. Kami juga perlu menyiasat lebih lanjut berdasarkan arahan yang telah diberikan kepada kami.”

“Dan selepas itu, semuanya senyap saja. Saya hendak tahu kenapa,” kata Gobind dalam satu kenyataan.SPRM mula melakukan penangkapan berhubung terowong dasar laut Pulau Pinang dan lebih banyak tangkapan akan dibuat jika Dzulkifli tidak digulingkan

Pihak polis sedang menyiasat kes itu di bawah Seksyen 498 Kanun Keseksaan atas dakwaan memikat wanita yang sudah bersuami dengan niat untuk melakukan persetubuhan haram.

Pada awal Disember lalu, Fuzi berkata siasatan kes itu berada di peringkat akhir, seminggu selepas menyerahkan kertas siasatan kepada peguam negara yang kemudiannya ditolak.

Kata Gobind lagi, jika siasatan ke atas kes-kes “besar dan rumit” seperti skandal tanah felda di Jalan Semarak boleh diselesaikan dengan begitu cepat, mengapa siasatan terhadap klip video ini mengambil masa yang lama?

“Penting juga untuk diambil maklum KPN juga dilaporkan berkata di dalam laporan yang sama bahawa (Ketua Pesuruhjaya SPRM Dzulkifli Ahmad) akan dipanggil untuk merekod kenyataan

“Saya minta KPN nyatakan sama ada kenyataan Dzulkifli telah diambil untuk membantu siasatan,” katanya.

Malaysia Today

PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal Gobind Wants Dzulkifli Ousted To Save Guan Eng. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak azmykelanajaya.com mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak azmykelanajaya.com berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.


 
Top