Menu


Kenapa Jahabar begitu terdesak untuk menjatuhkan ketua SPRM? Jawapannya mudah. Kit Siang telah meletakkan ganjaran sebanyak RM100 juta untuk “kepala Dzulkifli” dan Jahabar telah dibayar 30%. Jadi Jahabar harus memastikan Dzulkifli disingkirkan atau tidak dapat mengambil baki, dan lebih teruk lagi, perlu mengembalikan wang yang telah diterimanya setakat ini. Itulah sebabnya The Malaysian Insight terus mengulangi kisah hubungan Dzulkifli dengan wanita yang sudah berkahwin.

Dzulkifli kini dilanda kontroversi selepas beberapa siri klip video muncul yang mendakwa beliau bercuti dengan seorang wanita yang bukan isterinya di Bali. Polis sedang menyiasat mengikut Seksyen 498 Kanun Keseksaan kerana mengoda seorang wanita yang sudah berkahwin. Dia tidak mengesahkan atau menafikan lelaki itu dalam klip itu dan hanya berkata bahawa dia tidak akan tunduk kepada ‘taktik kotor’. (The Malaysian Insight).
Inilah yang dilaporkan The Malaysian Insight semalam mengenai Ketua Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Dzulkifli Ahmad. “Perang Salib” Jahabar Sadiq terhadap Dzulkifli berterusan walaupun The Malaysian Insight tidak ada perkara baru untuk dilaporkan tetapi hanya mengulangi kisah lama yang sama lagi dan lagi.
Lim Kit Siang sangat terdesak dan telah memberitahu Jahabar supaya terus menyerang Dzulkifli sehingga beliau sama ada menggugurkan kes rasuah terhadap Lim Guan Eng atau dia digulingkan dari jawatan. Selagi Dzulkifli masih ketua SPRM dan selagi kes terhadap Guan Eng tidak digugurkan maka Dinasti Lim habis dan Guan Eng akan menghabiskan masa bertahun-tahun dipenjara.
Jahabar Sadiq, pembunuh upahan Lim Kit Siang untuk menyingkirkan Dzulkifli Ahmad supaya Lim Guan Eng dapat diselamatkan dari dipenjarakan.
Apabila kes Guan Eng dibicarakan maka beliau tidak akan dapat melarikan diri. Bukti itu kukuh dan tidak mungkin Guan Eng dapat melepaskan diri dari sabitan dan hukuman penjara. Guan Eng memang bersalah dan korup.
Terdahulu, mereka cuba membuat perjanjian dengan Dzulkifli dalam usaha untuk menggugurkan kes terhadap Guan Eng. Mereka memberitahu Dzulkifli dia boleh meletakkan harganya. Tetapi ketua SPRM enggan dibeli. Jadi satu-satunya cara Guan Eng dapat selamat adalah dengan menggulingkan Dzulkifli dengan harapan mereka boleh membuat perjanjian dengan ketua SPRM yang akan menggantikan Dzulkifli.
Ironinya tentera siber DAP Red Bean terus mengatakan bahawa Malaysia ditakdirkan malang kerana ‘kerajaan Melayu’ dan bahawa negara itu memerlukan ‘kerajaan China’ seperti di Singapura supaya Malaysia dapat menjadi hebat sama seperti Singapura.
Guan Eng akan dipenjarakan dan Dinasti Lim habis kecuali jika ketua SPRM boleh digugurkan
Bagi tentera siber DAP Red Bean, orang Melayu korup dan Cina bersih. Dan apabila kita mempunyai ketua Melayu SPRM yang enggan menerima rasuah, mereka cuba mengusirnya dengan menyerangnya lagi dan lagi mengenai jenayah yang dikatakan salah laku seksual. Adakah mereka benar-benar berjuang untuk ‘bersih’ Malaysia, sebagaimana yang mereka katakan? Kalau begitu, mengapa menyerang Dzulkifli yang enggan menerima rasuah sebagai dorongan untuk menggugurkan kes terhadap Guan Eng?
Kenapa Jahabar begitu terdesak untuk menjatuhkan ketua SPRM? Jawapannya mudah. Kit Siang telah meletakkan ganjaran sebanyak RM100 juta untuk “kepala Dzulkifli” dan Jahabar telah dibayar 30%. Jadi Jahabar harus memastikan Dzulkifli disingkirkan atau tidak dapat mengambil baki, dan lebih teruk lagi, perlu mengembalikan wang yang telah diterimanya setakat ini. Itulah sebabnya The Malaysian Insight terus mengulangi kisah hubungan Dzulkifli dengan wanita yang sudah berkahwin.PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal Jahabar Is Desperate To Bring Down The MACC Chief. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak pru14.tv mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak pru14.tv berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.


 
Top