Menu


SEMALAM Malaysiakini portal terkenal propembangkang secara biadab berani menyiarkan satu artikel “Pro-Israel” dalam portal mereka.

Di saat rakyat Malaysia dan antarabangsa mengecam tindakan Amerika Syarikat (AS) untuk memindahkan pejabat kedutaannya ke Baitulmaqdis, tiba-tiba Malaysiakini bersikap pro-Israel.
Di saat semua anggota Majlis Keselamatan PBB (kecuali AS) mengundi kecam tindakan AS, tiba-tiba Malaysiakini mahu menyalahgunakan kebebasan media untuk menyakitkan hati rakyat Malaysia.
Ini termasuk perhimpunan solidariti di Putrajaya hari ini bersama Perdana Menteri untuk membantah tindakan Presiden Donald Trump itu.
Artikel itu bukan sahaja mengecam tindakan Najib, Malaysia dan dan Turki yang dianggap bodoh tetapi membuat provokasi melampau dengan mengatakan Jerusalem telah menjadi ibu negara Jewish sejak 3,000 tahun lalu.
Bahkan masyarakat Yahudi kononnya adalah majoriti sehingga ke tahun 1800 semasa pemerintahan Kerajaan Uthmaniah.
Bukan itu sahaja, si penulis menggunakan hujah, bahawa dalam Al Quran hanya menyatakan Jerusalem kota suci ketiga kepada umat Islam berbanding Judaism menyatakan ia adalah kota paling suci untuk orang Yahudi.
Hakikatnya orang Palestin adalah majoriti di Baitulmaqdis sehinggalah ke tahun 1900-an apabila penjajah British menggalakkan perpindahan haram penduduk Yahudi ke kawasan berkenaan.
Apakah rakyat Malaysia yang berhimpun hari ini adalah bodoh? Malaysiakini memang melampau. – MYNEWSHUB.CC


 
Top