Menu

Dari Mohd Faisal

Inikah yg dikatakan Malaysia sebuah negara yg tidak ada demokrasi ?

Inikah yg dikatakan Malaysia diperintah secara zalim dan pemimpin yg berkuasa menggunakan apa saja kuasa untuk mempertahankan pemerintahan ?

Banduan yg sdg menjalani hukuman penjara boleh sebebas2nya bercakap kpd media, membuat kenyataan media dan memberi arahan secara terbuka kpd mereka yg diluar penjara.

Adakah semua banduan layak menerima keistimewaan ini ? Jika jawapannya, TIDAK. Adilkah kepada banduan2 lain ? Adilkah kpd keluarga banduan2 lain.

Apa yg dilakukan Anwar ini bukan kali pertama. Telah byk kali. Tetapi pihak berkuasa seolah buta, pekak dan bisu. Tiada sebarang langkah pencegahan yg diambil. Jika ini berlaku kpd rakyat biasa, sudah pasti tindakan telah lama diambil. Memandang ianya orang yg bernama Anwar Ibrahim, maka semua buat bodoh.


Terbaru, peguam Anwar pula menafikan bahawa itu kenyataan akhbar dari Anwar Ibrahim itu adalah palsu seperti yang didakwa oleh pihak penjara.

Bukan pertama kali kenyataan dari penjara yang dibuat oleh Anwar Ibrahim dan setiap kali itulah pihak penjara menafikannya.

Siapa jadi lauk siapa sebenarnya?  
Top