Menu

Pertembungan di pilihanraya akan datang, PRU ke 14 adalah jelas dan tidak perlu disembunyikan lagi antara pihak mana dengan parti mana. Ianya pertembungan antara Cina DAP yang memimpin pakatan pembangkang melawan Melayu UMNO yang memimpin Barisan Nasional.

PAN, PKR dan terbaru adalah pari politik milik Mahathir tidak boleh meyakinkan rakyat bahawa daripada kalangan atau wakil merekalah yang bakal menjadi orang nombor 1 negara ini. Bukti jelas adalah jumlah kerusi yang setiap parti politik ada sekarang dan jumlah kerusi yang bakal mereka dapat hasil daripada persetujuan pembahagian kerusi untuk menghadapi PRU ke 14 kelak.

Sanggupkah DAP mengurangkan jumlah kerusi dan menyerahkan kepada PAN, PKR atau pun kepada parti Mahathir? Bodoh sangatkah DAP untuk menyerahkan kawasan kubu kuat mereka hanya semata-mata untuk memberikan laluan kepada pemimpin-pemimpin utama parti PAN, PKR dan PPBM? Mampukah Lim Kit Siang menipu kaum cina lagi dengan mengatakan pemberian kerusi tersebut adalah sebagai pertukaran kepada kerusi Perdana Menteri dan Menteri Kewangan?Lembu baru DAP, ketiga mereka berjuang bukan untuk kuatkan teras Melayu dalam dominasi kuasa politik tanahair lagi
PPBM hanya ada satu kerusi parlimen dan mungkin boleh menang tidak lebih daripada lima kerusi dalam pilihan raya umum akan datang manakala DAP memenangi 28 kerusi pada 2008, 38 kerusi pada 2013, dan kemungkinan besar boleh menang 50 kerusi atau bahkan 54 kerusi pada pilihan raya umum akan datang. Itu bermakna DAP akan menentukan siapa yang menjadi Perdana Menteri.

Bagi Lim Kit Siang dan DAP, Mahathir hanyalah lembu politik mereka yang baru. Untuk pamirkan kepada rakyat Malaysia bahawa bekas perdana menteri selama 22 tahun pun tersungkur di kaki Lim Kit Siang dan DAP.

Mungkin Kit Siang dan DAP tahu kenapa Mahathir menggila menyerang PM Najib dan akhirnya membuat keputusan bukan sahaja untuk undurkan PM Najib dari kerusinya tetapi kini sudah jelas - perjuangan Mahathir untuk kuburkan parti teras politik Melayu - UMNO dan BN sekali gus.

Kalau bukan kerana wanita maka kerana takhta/kuasa dan harta. Dan Kit Siang tahu Mahathir perlukan yang tersebut. Ada harta tersangkut di luar sana dan Kit Siang dijanjikan sebahagian daripadanya? Atau perkongsian kuasa antara Kit Siang dan Mahathir yang bersandarkan legasi anak pinak yang bakal meneruskannya?

BACA: Operasi Pengubahan Wang Haram Mahathir?

Kisah Mat Sabu ditangkap oleh suami Normah kekal segar dan Mat Sabu ditumbuk di kaunter lobi juga masih segar
PAN hanyalah serpihan PAS yang tidak mampu membuktikan kepada DAP serta rakan gabungan yang lain kekuatan mereka. Kalah teruk di pilihanraya kecil parlimen Sg Besar dengan segala bala tentera turun termasuk Kit Siang dan Mahathir. Kempen dua orang kononnya gergasi pakatan pembangkang - hanyut akhirnya.

Menurut sumber bilik gerakan pakatan, PAN ditubuhkan hanyalah persediaan sekiranya DAP diharamkan dan tidak mempunyai masa yang cukup untuk tubuhkan DAP baru. Lim Kit Siang dan DAP sudah mengetahui kelemahan ketara Mat Sabu - skandalnya dengan isteri orang tidak mungkin akan dilupakan begitu sahaja. Malah hampir 100% pemimpin PAN adalah dari individu atau calon yang kalah ketika pertandingan merebut jawatan dalam saf kepimpinan PAS.

Malah sudah kedengaran bahawa Mat Sabu menerima habuan bulanan dalam bentuk elaun RM15 ribu (betulkan Aakj kalau silap) sebagai ahli lembaga pengarah salah satu agensi kerajaan negeri Pulau Pinang. Itu sahaja nilai Mat Sabu - mungkin ketika di dalam PAS, memegang jawatan sebagai Timbalan Presiden Parti, beliau tidak mendapat imbuhan sebanyak itu. Lima angka di zaman ini tanpa mempunyai apa-apa kelulusan pengajian adalah satu nikmat yang tidak dapat dicari oleh Mat Sabu. Lembu pun lembulah.

Wan Azizah mungkin lupa apa terjadi ketika Anwar menerima panggilan bahawa Saiful telah membuat laporan polis yang beliau diliwat oleh Anwar? Peristiwa kehilangan jam Omega dalam kisah seks Anwar dan pelacur  cina juga Wan Azizah memegang watak tukang bersihkan najis Anwar?
PKR, Lim Kit Siang dan DAP dari awal lagi sudah maklum kekuatan dan bagaimana untuk lembukan Anwar yang merengkok di dalam penjara kerana nafsu buasnya dan Wan Azizah yang sehingga kini tidak mampu atau tidak tahu apa-apa tentang sepak terajang politik. Bagi Wan Azizah beliau hanyalah tunggul kayu sementara menunggu Anwar keluar dari penjara. Nuruk Izzah anak Anwar pula semakin malap dan kebodohan Wan Azizah jelad diwarisi olehnya. Lihat sahaj kenyataan beliau - anda faham?

Jadi untuk apa mereka semua kepada Lim Kit Siang dan DAP? Perkiraan Lim Kit Siang dan DAP amat mudah - majoriti cina bandar menyokong mereka dan mungkin majoriti cina di Malaysia telah membelakangi BN, itu tanggapan dan perkiraan Lim Kit Siang dan DAP.

Yang tinggal hanyalah bagaimana untuk mendapat sokongan Melayu dan menukarkan mereka menjadi Melayu yang beraliran DAP - Melayu yang sanggup jadi lembu DAP.

Produk yang Lim Kit Siang tunggu selama ini - Melayu skrew Melayu dan sanggup menjadi lembu DAP. Hanya kerana soalan khusus untuk Mahathir, Melayu lembu DAP sanggup bertindak ganas
Dan PKR, PAN dan PPBM adalah kilang bagi hasrat Lim Kit Siang dan DAP melihat lahirnya produk Melayu aliran DAP dilahirkan. Yang akhirnya Kit Siang sendiri melihat bagaimana produknya mula menjadi lembu politik beliau. 

Melayu aliran DAP atau lembu politiknya sanggup bergaduh sesama mereka - itulah cita-cita Kit Siang dan DAP, semuanya berlaku di depan matanya sendiri dan di ketika beliau masih hidup.

Melayu aliran DAP hanya petugas baling kerusi, kasut dan selipar sahaja bagi Kit Siang dan DAP dan bakal membangsatkan diri untuk sanggup berbuat apa sahaja.

Tan Seng Giaw dikatakan sepatutnya menang nombor 1 di pemilihan CEC DAP dengan undi terbanyak 
Masih belum terlambat untuk tinggalkan perjuangan yang dipimpin oleh DAP. Bukan setakat Melayu cuba dijadikan lembu bahkan cina juga dijadikan lembu. Yang kaya adalah keluarga Lim Kit Siang dan anak pinaknya serta saudara mara mereka sahaja.

Cina ditipu di pemilihan parti DAP, Kit Siang tidak jujur. Bagaimana boleh nama perwakilan hantu boleh mengundi dan nama perwakilan sebenar dengan jumlah yang begitu ramai boleh hilang di dalam senarai perwakilan? Ketika itu cina DAP telah membuat keputusan untuk tidak lagi memilih Kit Siang tetapi memilih Tan Seng Giaw sebagai pemimpin baru mereka. Tan lebih jujur terhadap kaum Cina DAP.

Jelas nampak sama dan serasi antara Lim Kit Siang, Anwar dan Mahathir - hanya untuk kuasa dan harta dan bagaimana harta dan kuasa ini diwarisi melalui politik ini kekal menjadi legasi anak cucu mereka kelak.

Badut ciptaan DAP, Melayu aliran DAP, lembu DAP yang tidak patuh kepada kepimpinan sendiri melainkan kepada DAP. Azmin pening kepala dengan Rafizi kerana berlainan kem. Langkah Kajang ciptaan Rafizi gagal untuk meletakkan Wan Azizah sebagai Menteri Besar Selangor (kehendak DAP)
Anda hanya mampu melihat slogan-slogan yang dicipta untuk menyedapkan halwa telinga dan lakonan penciptaan slogan ini tidak akan terhenti selagi apa yang diinginkan oleh Lim Kit Siang, Anwar dan Mahathir tidak tercapai - kuasa dan harta. Bagi mereka, Melayu aliran DAP mudah tertipu hanya dengan ayat-ayat menarik hasil dari ciptaan slogan mereka.

Undi PAN = Undi DAP
Undi PKR = Undi DAP
Undi PPBM = Undi DAP

Rumusannya, undi apa saja parti pembangkang adalah sebenarnya membuka lorongan kemenangan kepada DAP!


 
Top