Menu

Kem memperkasa mak nyah muda bakal diadakan pada 15 hingga 17 September tahun ini.

Lokasi program ini dirahsiakan dan hanya akan diberitahu kepada mereka yang terpilih. Pilihan dibuat melalui jawaban yang diberikan kepada tiga bentuk soalan.

Kem ini terbuka kepada mak nyah yang berumur dari umur 18 hingga 30 tahun dan mempunyai kemahiran komunikasi yang baik.

Antara ciri-ciri lain yang perlu dimiliki oleh bakal calon adalah pengetahuan media sosial dan mempunyai potensi untuk menjadi pemimpin muda kepada komuniti mak nyah. Poster promosi kem pemerkasaan mak nyah Antara soalan-soalan yang bakal menunggu calon-calon yang berminat adalah berkenaan sumbangan kepada komuniti mak nyah di negara ini.

Program ini dianjurkan oleh cawangan ISEAN-Hivos di Malaysia iaitu Myisean. Myisean mendapat dana daripada Pink Triangle Foundation yang antara lain dipimpin oleh Dato’ Faridah Khalid yang juga merupakan anggota kumpulan Melayu berpengaruh G25.

Selain daripada itu, satu kem untuk memperkasa golongan gay di Malaysia juga bakal diadakan dari tarikh 22 ke 24 September akan datang.

Seperti mak nyah, lokasi untuk program ini turut dirahsiakan dan hanya akan diberitahu kepada mereka yang layak.

Poster promosi kem pemerkasaan golongan gay Antara ciri-ciri yang perlu ada pada bakal calon adalah, kemahiran komunikasi yang baik, potensi menjadi ketua komuniti gay muda dan berkebolehan dalam menggunakan media sosial.
 
Top