Menu


‘Superman’ Hew adalah Bin Laden versi cina. Dan Hew diwar-warkan sebagai wira seperti Bin Laden. Terdapat berjuta-juta rakyat Malaysia seperti Hew, semua produk sekolah Cina dan sistem pendidikan Cina. Dan sistem pendidikan Cina menerbitkan baka kebencian dan perkauman dan ianya adalah ‘sarang ular’ di mana DAP mendapat sokongan yang kebetulan mengapa 90% daripada pengundi Cina menyokong DAP.
Untuk membiak pelampau anda perlu bermula dari sekolah rendah. Anda perlu untuk ‘menangkap’ mereka ketika mereka muda, sebelum mereka mencapai usia yang mudah terpengaruh. Dari sana anda membentuk mereka ke dalam bentuk dan bentuk yang anda mahu mereka jadi. Sebagaimana yang mereka katakan, tiada pelajar yang tidak baik.Yang ada hanya guru yang jahat. Jadi apa yang kanak-kanak ini menjadi bergantung kepada bagaimana guru-guru mereka membentuk dan doktrinkan mereka. Seperti kata pepatah: buah-buahan dari pokok beracun adalah beracun.

Ini adalah apa yang mereka lakukan kepada anak-anak pelarian Afghan pada tahun 1979 apabila Rusia pertama kali menyerang Afghanistan. Malah, kebanyakan kanak-kanak pelarian ini dilahirkan di Pakistan dan tidak di Afghanistan. Tetapi mereka telah mendapat pendidikan di pondok sekolah atau madrasah di Pakistan serta mengikut acuan yang dimahukan, mereka yang hari ini kita panggil Taliban.

Dan inilah hasilnya Cina Malaysia yang merupakan produk dari sekolah-sekolah Cina dan pendidikan Cina: Chinese Taliban. Cina Taliban ini adalah sombong, kurang ajar, biadab, suka bertengkar, bermusuhan, tiada integriti dan maruah dan kekurangan nilai-nilai dan prinsip-prinsip moral.
Dan ini pada dasarnya boleh disimpulkan sebagai akibat ancaman DAP untuk sekolah-sekolah Cina.

Usaha kerajaan untuk reformasi sekolah Cina dan sistem pendidikan Cina bertemu dengan kesukaran kerana DAP diperlukan untuk mempertahankan agenda politik kebencian dan perkauman mereka

Rakyat Malaysia yang sudah cukup berumur mungkin boleh ingat apa yang berlaku betul-betul 30 tahun yang lalu pada tahun 1987. Pada tahun 1987, kerajaan cuba untuk reformasi sekolah Cina dengan melantik lebih ramai guru ‘moden’ atau bukan berpendidikan Cina untuk mengetuai sekolah Cina. Mereka, Cina begitu cepat memberontak. Mereka tidak mahu ‘pisang’ untuk mengetuai sekolah Cina. Mereka mahu pendidik berpendidikan Cina tegar, ramai yang tidak dapat bercakap bahasa Inggeris dan / atau Bahasa Malaysia.

Rusuhan hampir tercetus kerana ini dan kerajaan terpaksa kumpulkan lebih daripada 100 orang, kebanyakan mereka DAP dan pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain, untuk mengelakkan Mei 13 Versi 2.0 daripada meletup. Selepas itu kerajaan meninggalkan sekolah Cina bersendirian dan tidak cuba untuk campur tangan dan itulah masanya DAP melangkah masuk dan mengambil alih.

DAP tahu bahawa jika sekarang mereka boleh mengawal sekolah-sekolah Cina dan pendidikan Cina, katakan satu generasi kemudian, produk daripada sekolah-sekolah Cina akan dibentuk ke dalam bentuk dan apa juga rupa yang DAP mahukan. Satu generasi ialah 25 tahun dan DAP mula penyusupan mereka sekolah Cina 30 tahun lalu. Dan kini generasi tersebut telah berjaya diwujudkan.Sekolah Cina dan sistem pendidikan Cina adalah tempat pembiakan bagi kebencian dan perkauman
Dan perubahan ini menjadi sangat jelas dan sangat terkenal sejak tahun 2007. Pada tahun 2008, mereka didoktrinkan lebih 20 tahun atau lebih cukup umur mengundi dan kemarahan mereka telah ditunjukkan pada pilihan raya umum 2008, apa yang kini dikenali sebagai ‘Tsunami Cina’. pelaburan 30 tahun DAP di sekolah-sekolah Cina dan pendidikan Cina berhasil. Kini terdapat kolam besar anti-Melayu, anti-Umno, pengundi anti-Barisan Nasional dan anti-Islam yang seperti melampaunya Taliban yang Pakistan bentuk dan dihantar pulang ke Afghanistan untuk melawan Russia.

Masalah yang Malaysia hadapi kini adalah sama dengan masalah Afghanistan berhadapan dengan Taliban. Anda tidak menghalang doktrinasi seluruh generasi kanak-kanak membenci kerajaan dan tidak menanggung akibatnya. Semua tindakan menghasilkan kesan dan akibat kebencian politik dan perkauman pendidikan DAP mengakibatkan Malaysia ke ambang perang saudara, sama seperti apa yang berlaku di Afghanistan.

Jika kerajaan berjaya melakukan pembaharuan kepada sekolah Cina dan sistem pendidikan Cina pada tahun 1987 maka mungkin apa yang kita lihat hari ini tidak pernah berlaku. Walau bagaimanapun, untuk mengelakkan rusuhan kaum, kerajaan ‘undurkan diri’. Dan, apabila kerajaan berundur, DAP melangkah masuk dan memperkenalkan jenama ‘pembaharuan’ mereka sendiri.Krisis 1987 krisis sekolah Cina dan penyusupan DAP ke sekolah Cina membuahkan hasil 20 tahun kemudian apabila Malaysia mengalami ‘Tsunami Cina’
‘Transformasi’ sekolah Cina dan sistem pendidikan Cina acuan DAP adalah untuk membentuk pemikiran kaum yang sama. DAP kemudian menonjolkan dirinya sebagai platform untuk hak-hak Cina dan keadilan untuk Cina dan parti yang melawan terhadap penganiayaan Cina. Tanggapan yang mereka beri adalah bahawa Cina di Malaysia mengalami nasib yang sama seperti orang-orang Yahudi pada zaman Nazi Jerman.

Mereka bermain dengan minda Cina dan sentiasa mengingatkan orang Cina bahawa 90% daripada cukai pendapatan peribadi dibayar oleh Cina. Dan wang ini digunakan untuk membina masjid dan memberi sumbangan kepada Melayu dan Bumiputera. Orang cina bekerja sangat keras dan membayar semua cukai tetapi orang Melayu dan Bumiputera diberikan nikmati ‘segalanya’ percuma dan tidak membayar apa-apa. Dan sekarang kita mempunyai GST, yang merupakan cukai penggunaan. Jadi Cina akhirnya membayar lebih kerana orang Cina mempunyai lebih banyak wang dan mampu berbelanja lebih daripada orang Melayu.

Orang Cina telah diajar bahawa ini adalah tentang ‘kita dengan mereka. Ia adalah Cina dengan bukan Cina. Cina Malaysia mengalami nasib yang sama seperti orang-orang Yahudi era Nazi Jerman. Jadi orang Cina perlu bersatu dan melawan balik sebelum mereka dihapuskan seperti Yahudi di era Nazi Jerman.

Ia adalah secara kasanya peristiwa ‘keterlaluan’. Malah DEB, yang orang Cina mengatakan adalah diskriminasi terhadap orang Cina, kekayaan Cina telah meningkat daripada 30% kepada 70% manakala kekayaan Melayu meningkat daripada hanya 1% hingga 3%. Dan Cina dengan bangganya mengisytiharkan bahawa mereka membayar 90% cukai pendapatan peribadi manakala orang Melayu membayar sangat sedikit. Bagaimana Cina boleh membayar 90% daripada cukai pendapatan jika mereka kehilangan asas ekonomi seperti yang mereka dakwa?

Walaupun statistik ini tidak dapat dinafikan, orang Cina masih percaya mereka menghadapi diskriminasi dan ketidakadilan di tangan apa yang mereka panggil ‘Kerajaan Melayu’. Mereka tidak dapat memahami yang sebaliknya adalah kebenaran. Dan ini adalah kerana dari usia lima tahun mereka didoktrinkan di sekolah-sekolah Cina oleh sistem pendidikan Cina mempercayai ini. Mereka adalah hasil daripada sistem pendidikan yang bermotifkan politik, yang menggunakan kebencian dan perkauman sebagai doktrinnya.Orang-orang seperti Bin Laden tidak dilahirkan, mereka ‘dibentuk’
Rosak, DAP gemar berkata, bermula dari kepala. Dan ini adalah tepat di mana rosaknya sebuah sekolah Cina dan pendidikan Cina bermula dari, kepala. Banyak ketua-ketua sekolah-sekolah Cina tidak dapat bertutur dalam Bahasa Malaysia dengan betul atau Bahasa Inggeris. Kepada mereka hanya bahasa Cina yang penting manakala Bahasa Malaysia adalah bahasa primitif yang tidak pun mempunyai kata-kata sendiri dan hampir semua perkataan Bahasa Malaysia, kecuali mungkin sepuluh perkataan atau lebih, yang dipinjam dari bahasa lain.

Cina juga diajar bahawa jika mereka tidak datang ke Tanah Melayu pada pertengahan 1800-an maka negara ini akan sama sekali belum dibangunkan dan orang Melayu akan tetap tinggal di pokok. Malaysia adalah apa yang ada hari ini kerana orang Cina dan pekan serta bandar-bandar tidak akan wujud jika tidak kerana orang Cina. Orang Melayu berhutang banyak kepada Cina tetapi orang Melayu sudah lupa bahawa Cina yang berjaya membawa mereka untuk turun dari pokok-pokok dan tinggal di rumah-rumah yang lebih baik.

Bagaimana pun orang Cina percaya semua ini terutamanya kerana ini adalah apa yang mereka belajar di sekolah-sekolah Cina mereka. Orang Cina diajar sejarah versi mereka, yang kebanyakannya propaganda dan satu bentuk putarbelit sejarah bertujuan untuk membiak kebencian. Ia adalah untuk mengajar Cina bahawa merekalah yang bangunkan Malaya dan tanpa mereka tidak akan ada Malaysia. Dan orang Melayu yang mencuri segala-galanya dari apa yang dibangunkan oleh orang Cina kerana orang Melayu terlalu bodoh dan terlalu malas untuk berjaya melainkan mereka mengambil jalan untuk mencuri apa yang dimiliki kepada orang lain.

Hasilnya adalah ia telah mewujudkan masyarakat rasuah yang tidak memahami perkara-perkara seperti nilai-nilai moral, integriti, maruah dan prinsip-prinsip. Mereka boleh meludah satu hari dan keesokan harinya menjilat kembali ludah mereka sendiri. Telah berdekad mereka lakukan secara terbuka. Selepas meludah Tengku Razaleigh Hamzah mereka menjilat kembali pada tahun 1990. Selepas meludah Anwar Ibrahim mereka menjilat kembali pada tahun 1999. Selepas meludah Mahathir mereka menjilat kembali pada tahun 2015. Selepas meludah PAS pada tahun 1990 mereka menjilat kembali PAS pada tahun 1999. Selepas meludah PAS pada tahun 2001 mereka menjilat kembali PAS pada tahun 2008. Selepas meludah PAS pada 2015 mereka masih membenarkan PAS untuk menjadi sebahagian daripada Kerajaan Negeri Selangor.

Jika Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, atas sebab tertentu meninggalkan Umno dan kemudian berpaling menentang parti lamanya, mereka akan menjilat kembali Najib selepas meludah kepadanya selama ini.‘Superman’ Hew adalah versi Cina Bin Laden: mentah, kasar, sombong, kurang ajar, tidak bermoral, tanpa maruah dan integriti, bercanggah, dan bersifat perkauman tegar
Tidak ada demonstrasi lebih ketara daripada masyarakat yang tidak mempunyai nilai-nilai moral, integriti, maruah dan prinsip-prinsip. Dan Lim Kit Siang tahu tentang perkara ini. Dia tahu bahawa orang Cina sejak beberapa generasi yang lalu telah dibentuk dengan cara ini maka DAP boleh mengeksploitasi ‘New Chinese’ atau Cina Baru (ingat ‘Melayu Baru’ Mahathir atau Melayu yang tidak takut menjadi kurang ajar?) .

Kit Siang memahami sistem nilai Cina dan cara Cina berfikir dan dia tahu dia boleh melepaskan diri dalam banyak perkara kerana itu. Sebagai contoh, beliau duduk dengan Tun Dr Mahathir Mohamad dan melakukan perjanjian dengan lelaki tua itu. Orang Melayu melihat ini sebagai sangat pelik memandangkan apa yang Kit Siang pernah katakan tentang Mahathir selama 35 tahun. Kepada orang Cina, bagaimanapun, ini adalah satu langkah yang bijak.

‘Superman’ Hew Kuan Yau kemudian memberitahu orang Cina bahawa Kit Siang mempergunakan Mahathir. DAP mesti mengunakan orang Melayu untuk skru orang Melayu, laung Hew. Kepada orang Melayu, ini menunjukkan bahawa orang Cina tidak mempunyai nilai-nilai moral, integriti, maruah dan prinsip-prinsip. Kepada orang Cina, Kit Siang adalah seorang yang pintar manakala Hew adalah seorang wira Cina yang mereka mesti junjung dibahu dan diarak melalui bandar-bandar dan kampung-kampung Cina.

Ia adalah set nilai diri yang sangat berbeza. Dan Cina tidak melihat nilai diri mereka sebagai kekurangan nilai-nilai moral. Bagi mereka, ini adalah ‘nilai-nilai Cina’, tidak ada kekurangan. Dan ini adalah kerana ia adalah apa yang sekolah-sekolah Cina dan sistem pendidikan Cina telah mengajar mereka. Oleh itu pariah seperti Superman Hew akan dianggap sebagai wira oleh orang Cina. Tetapi dunia tidak faham mengapa orang-orang seperti Bin Laden dianggap sebagai wira dan bukannya pariah kepada sesetengah pihak. Ia adalah kerana sistem pendidikan yang mengajar orang-orang ini untuk berfikir seperti itu. Superman Hew adalah versi Cina Bin Laden memandangkan sekolah-sekolah Cina dan sistem pendidikan Cina menggunakan kebencian yang sama dan perkauman sebagai doktrinnya.

Malaysia TodayPENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal THE DAP MENACE TO CHINESE SCHOOLS. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak azmykelanajaya.com mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak azmykelanajaya.com berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.


 
Top