Menu

Ezam Md Noor perlu bertanding dalam pemilihan parti jika dia mahu menjadi Presiden Parti Generasi Baru (New Gen Party), kata Presiden parti G. Kumaar Amman.
Beliau berkata ini adalah apa yang Ezam perlu lakukan dan tidak “mencuri jawatan presiden melalui penipuan dan pemalsuan”.

“Ramai kawan-kawan saya menelefon saya untuk mengatakan bahawa ini adalah kali pertama mereka mendengar satu kes seseorang ingin mencuri jawatan politik dan parti,” katanya dalam satu kenyataan.

“Tindakan Ezam Md Noor mengadakan mesyuarat tahunan parti itu di kedai jubin telah menjadi bahan ketawa seluruh negara. Ini agak lucu dan jika saya Ezam Md Noor, saya pasti akan merasa malu dan saya akan bersara daripada politik. ”

Dilaporkan sebelum ini bahawa S. Gobi Krishnan, yang menganggap dirinya sebagai Setiausaha Agung sah parti itu, berkata parti itu tidak dicuri atau dirampas oleh sesiapa sambil menambah bahawa apa juga keputusan mengenai parti itu dibuat mengikut Akta Pertubuhan 1966.

Pelantikan Ezam sebagai pengerusi parti dan Khairuddin Abu Hassan sebagai Timbalan Pengerusi itu dilakukan secara sah, katanya.

Beliau juga berkata tidak ada jawatan sebagai presiden parti, sambil mendakwa Kumaar telah meletakkan jawatannya sebagai pengerusi parti dan kini ahli biasa.

Hari ini Kumaar menggesa Pendaftar Pertubuhan agar mengambil tindakan terhadap Ezam mengikut Akta Pertubuhan.

Malaysia Outlook


 
Top