.... Mahathir Kini Perjuangkan Apa Misi DAP Selama Ini | AAKJ


Kini, Mahathir benggang dengan sikap prajudis ahli-ahli pakatan harapan yang tidak memenuhi kehendak beliau yang mahu tahalusiasi baru bentuk.

Menurut sumber yang berada dalam mesyuarat pemimpin-pemimpin kanan pakatan harapan semalam, Mahathir melahirkan riaksi wajah yang kurang menyenangkan dan sedikit kecewa.

Pemohonan beliau yang mahu pemimpin melayu PPBM membawa pakatan harapan untuk menghadapi PRU-14 akan datang bagi menentang UMNO dan BN serta PAS nanti.

Dalam mesyuarat itu juga telah dipersetujui 5 perkara teras bagi pakatan harapan yang dibentuk pada kali ini.

1. Liberal, Sekular. Tidak Berteraskan Melayu
2. Semua Kaum Sama Taraf
3. Semua Agama Sama Taraf
4. Sistem Monarki Bukan Sistem Mutlak
5. Semua Bangsa Layak Jadi Perdana Menteri.

5 perkara tersebut telah dipersetujui oleh DAP. PKR, PAN dan PPBM semalam yang mana kekuatan mereka ini akan menidakan kuasa melayu Islam keseluruhannya.

Dari apa yang tertera itu, nyata secara jelas ianya akan melanggar pelembangaan negara yang ada dan secara langsung memperlihatkan dimana kuasa bumiputera dimasa akan datang datang jika benar-benar pakatan harapan berjaya mengambil tapuk tertinggi negara.

PPBM dan PAN yang rata-rata dianggotai Melayu Islam tidak mempunyai suara dalam pakatan kerana mereka ini boleh dikatakan AYAM BARU dalam pembangkang berbanding DAP dan PKR.

Oleh itu, rakyat keseluruhan boleh melihat dengan jelas hala tuju pakatan harapan untuk membawa Malaysia kearah mana dan berkemungkinan bumiputera di suatu masa nanti akan menjadi minoriti di tanah air sendiri.

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top