.... Kit Siang Buat Keputusan Siapa Jadi PM? | AAKJMahathir mahu Pakatan Harapan berdaftar secara sah sebelum Pribumi dengan rasmi akan menyertai pakatan pembangkang. Kit Siang pula tidak mahu Pakatan Harapan sah berdaftar kerana mereka perlu menamakan Pengerusi, Timbalan Pengerusi, dan semua pemegang jawatan lain. Dan itu bermakna dunia akan tahu siapa yang benar-benar berkuasa di sebalik “takhta” Pakatan dan bahawa ia adalah satu Pakatan yang dikuasai Cina atau DAP.Anthony Loke mengesahkan DAP memutuskan siapa yang menjadi Perdana Menteri

Ketua Whip parlimen DAP, Anthony Loke, membantu Lim Kit Siang bermain Tai Chi (simpulan bahasa Inggeris bermaksud bermain di pentas atau menipu orang ramai: dalam Bahasa Melayu, main wayang atau drama) dalam usaha untuk melakukan kawalan kerosakan dengan mengumumkan bahawa Dr Wan Azizah Wan Ismail “tidak lama lagi akan menjadi perdana menteri wanita pertama Malaysia jika Pakatan Harapan memenangi pilihan raya umum akan datang.”

BACA DI SINI : Dr Wan Azizah can be first female PM, DAP MP tells KhairyKit Siang mahu orang Melayu untuk mempercayai bahawa orang Melayu dan bukan Cina berada di belakang Pakatan Ali Baba

Kit Siang tahu bahawa Pakatan Harapan pimpinan DAP, juga dikenali sebagai Pakatan Ali Baba, sedang menghadapi krisis yang serius dengan kebocoran perjanjian pada 3 Disember 2016 yang Kit Siang buat dengan Tun Dr Mahathir Mohamad. Pada asasnya Mukhriz sepatutnya menjadi Perdana Menteri jika Pakatan Harapan menang lebih daripada 111 kerusi di Parlimen manakala Kit Siang akan menjadi Menteri Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan.

Memandangkan betapa lembabnya Mukhriz (anak emak yang turut dikenali sebagai Boboi) dan memandangkan seorang Timbalan Perdana Menteri juga sebagai Menteri Kewangan akan menjadi lebih berkuasa daripada Perdana Menteri, Kit Siang akhirnya yang akan mentadbir negara. Dan ini adalah mengapa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata pilihan raya umum akan datang akan menjadi satu pertandingan antara Barisan Nasional yang dipimpin Umno dan DAP yang menerajui Pakatan Harapan atau, dalam erti kata lain, pakatan pimpinan Melayu berlawan dengan pakatan pimpinan cina.Perjanjian sulit Mahathir adalah menjadikan Kit Siang sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan


Apa yang menjadikan semua perkara tidak dijangka adalah apabila Mahathir mengesahkan bahawa DAP mahu jawatan Timbalan Perdana Menteri (sudah tentu bermaksud Kit Siang) dan kemudian melakukan pusingan U apabila menyedari kesilapan beliau dan berkata ia adalah MCA dan bukannya DAP yang mahu jawatan Timbalan Perdana Menteri. Tetapi pada masa itu kerosakan yang telah dilakukan dan U-turn sebenarnya dibuat lebih teruk. Mahathir sepatutnya hanya berdiam diri dan bukannya cuba untuk mendayung ke belakang.

Apa yang orang ramai tidak tahu dan yang telah setakat ini tidak didedahkan adalah bahawa Kit Siang dan Mahathir yang berselisih mengenai pendaftaran Pakatan Harapan. Mahathir mahu Pakatan Harapan sebagai sah berdaftar manakala Kit Siang tidak setuju. Dan sekiranya Pakatan Harapan berdaftar sah dari segi undang-undang maka Mahathir tidak mahu PPBM atau Pribumi secara rasmi menyertai Pakatan Harapan. Jadi sekarang pakatan pembangkang dipanggil ‘Pribumi dan Pakatan Harapan’ dan bukannya Pakatan Harapan daripada Pribumi, PKR, DAP dan PAN.

Pakatan Harapan merupakan hanya gabungan tiga pihak, bukannya empat, dan Pribumi mempunyai ‘pakatan pilihan raya’ dengan Pakatan Harapan bukannya sebahagian daripada pakatan pembangkang Pakatan Harapan. Dan sekiranya Pakatan Harapan sah berdaftar dari segi undang-undang, bukan gabungan yang longgar atau tidak rasmi, Mahathir tidak mahu membawa Pribumi ke dalam gabungan itu. Pendek kata, Mahathir mahu perkahwinan yang betul dan tidak hanya tidur bersama-sama di luar nikah seperti sekarang.Pribumi tidak akan sertai Pakatan Harapan selagi ianya belum berdaftar secara sah

Dan itu yang akan menimbulkan masalah bagi Pakatan Harapan secara amnya dan DAP khususnya. Untuk mendaftar secara sah Pakatan Harapan, Pengerusi, Timbalan Pengerusi, Setiausaha, Bendahari, Ketua Penerangan, Ahli-ahli Majlis, dan sebagainya, perlu dinamakan – sama seperti dalam kes Barisan Nasional. Jika tidak pendaftaran itu tidak boleh diluluskan.

Dan itu akan menyebabkan huru hara.
Ia akan dapat difahami bahawa Pengerusi dan Timbalan Pengerusi Pakatan Harapan akan menjadi Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri jika Pakatan Harapan menang pilihan raya umum akan datang. Mereka tidak boleh melantik orang lain sebagai Pengerusi dan Timbalan Pengerusi yang tidak akan menjadi Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri.

Pendek kata, mereka perlu mendedahkan calon Perdana Menteri bagi Pakatan Harapan dan Timbalan Perdana Menteri sekarang, ketika mengemukakan permohonan untuk mendaftarkan pakatan tersebut. Dan ini yang akan menjadi petaka besar.

Pada masa sekarang Pakatan Harapan, atau sebaliknya DAP, boleh bermain sorok-sorok mengenai siapa akan jadi Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri jika pembangkang menang pilihan raya umum akan datang. Mereka boleh memberitahu orang Melayu satu perkara dan memberitahu sesuatu yang lain kepada orang Cina. Sebaik sahaja mereka mendaftar Pakatan Harapan dan menamakan pemegang jawatan mereka, segalanya bakal terdedah.Kit Siang akan tentukan siapa Perdana Menteri sekiranya Pakatan Harapan menang pilihan raya umum

Kit Siang secara tidak rasmi sebagai Pengerusi Pakatan Harapan. Dan sebagai Pengerusi de facto dia akan buat keputusan. Walaupun Mahathir terpaksa mencari sokongan Kit Siang untuk Mukhriz menjadi Perdana Menteri jika Pakatan Harapan menang pilihan raya umum akan datang. Dan keputusan Kit Siang datang dengan harga: bahawa Mahathir bersetuju bahawa Kit Siang menjadi Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan.

Tetapi Kit Siang lebih suka kuasa beliau di belakang tabir supaya tidak dapat dilihat, atau didengar. Kuasa sebenar di belakang tabir mesti tidak dapat dilihat dan didengar. Sebaik sahaja anda ‘dilihat dan didengar’ maka kuasa tersebut akan hilang sama sekali. Dan Kit Siang sedar akan hal ini.

Tambahan pula, Pakatan Harapan tidak boleh menang pilihan raya umum akan datang hanya berdasarkan undi Cina sahaja. Walaupun 100% undi Cina untuk DAP pada tahap terbaik mereka boleh menang sekitar 50-55 kerusi. Dan mereka perlu 112-125 kerusi untuk berarak ke Putrajaya (dan 125 adalah lebih baik daripada hanya 112 kerusi bimbang kalau ada seseorang melompat dari kapal).

Ini bermakna mereka perlu undi Melayu dan undi daripada rakyat Malaysia Timur. Tetapi jika DAP dilihat sebagai benar-benar berkuasa bagi Pakatan Harapan dan mereka tidak akan mendapat undi Melayu atau undi daripada rakyat Malaysia Timur. Dan itulah sebabnya Anthony Loke keluarkan kenyataan ‘spin’: bahawa Wan Azizah akan menjadi Perdana Menteri jika Pakatan Harapan menang pilihan raya umum akan datang.

Kita semua tahu bahawa apa sahaja yang keluar dari mulut Anthony Loke adalah dari mulut Kit Siang. Ini bermakna Kit Siang memberitahu Malaysia bahawa Wan Azizah akan menjadi Perdana Menteri jika Pakatan Harapan menang pilihan raya umum akan datang. Dan kita semua tahu bahawa ini tidak akan berlaku. Dan ia bukannya kerana dia seorang wanita atau kelahiran Singapura atau kerana kipas Jepun beliau. Cuma dia akan menjadikan nombor dua atau Timbalan Perdana Menteri ‘otak berselerak’ ketika mentadbir negara jika dia adalah Perdana Menteri.

Dan teka siapakah akan jadi nombor dua atau Timbalan Perdana Menteri? Tiada hadiah bagi jawapan yang betul!Kit Siang bersetuju Mukhriz sebagai Perdana Menteri tetapi mahukan kita percaya bahawa sebaliknya jawatan itu milik Wan Azizah

Jika Pakatan Harapan didaftarkan mereka perlu menamakan Pengerusi dan Timbalan Pengerusi kepada gabungan tersebut (tambah semua pemegang jawatan lain juga). Dan jika ia adalah ‘nampak – DAP’ maka akan menjadi masalah besar. Oleh itu, mereka perlu menampakkan ianya ‘nampak-Melayu’ dengan orang Melayu kerana kedua-dua Pengerusi dan Timbalan Pengerusi.

Dan ini akan merosakkan pengundi Cina yang akan melihat Pakatan Harapan sebagai hanya satu lagi pakatan yang dikuasai Melayu seperti Barisan Nasional. Dan jika Pakatan Harapan akan menjadi ‘yang dikuasai Melayu’ dan bukan Cina yang mendominasinya maka mengapa bersusah payah mengundi Pakatan Harapan? Lebih baik mengundi Barisan Nasional. Lagipun Barisan Nasional telah memberikan lebih daripada RM500 juta kepada sekolah Cina, hanya tahun lepas sahaja – dan tahun ini mereka boleh meminta lebih apabila pilihan raya umum semakin hampir. Apa yang telah Pakatan Harapan lakukan untuk sekolah-sekolah Cina selain daripada hanya bercakap?

Ini bermakna DAP perlu memberitahu pengundi Cina bahawa struktur ‘kuasa Melayu’ dan Pengerusi serta Timbalan Pakatan Harapan dari orang Melayu hanya untuk lakonan. Pakatan Harapan sebenarnya Pakatan Ali Baba dengan muka orang Melayu tetapi kuasa sebenar di belakang pakatan tersebut adalah cina. Susunan Ali Baba ini adalah untuk menipu orang Melayu supaya orang Melayu fikir mereka menguasai Pakatan Harapan dan bukannya cina.DAP akan memberitahu orang Cina mereka hanya menggunakan orang Melayu untuk melawan Melayu jadi Cina boleh menjadi kuasa sebenar di belakang Pakatan Harapan

Mungkin sesetengah akan mempercayai cerita ini. Kebanyakannya bagaimanapun akan tahu bahawa Pakatan Ali Baba tidak akan bertahan kerana sekali pembangkang menang pilihan raya umum akan ada perebutan gila untuk merebut kuasa – seperti yang berlaku di Perak pada tahun 2008 dan di Selangor pada tahun 2013. Perak jatuh tidak lama selepas beberapa manakala Selangor boleh bertahan semata-mata kerana Menteri Besar Selangor, Azmin Ali enggan memecat PAS daripada Kerajaan Negeri Selangor seperti DAP mahu beliau lakukan. Jika tidak Selangor juga akan hancur sekarang.

Ya, aktiviti sumbang luar nikah sentiasa bermasalah. Kit Siang mahu DAP kekal berkahwin dengan PKR dan PAN, dan pada masa yang sama teruskan urusan atau tidur dengan Pribumi di luar perkahwinan. Kit Siang juga mahu Azmin supaya ceraikan PAS tetapi Azmin berkeras juga untuk tidur dengan PAS di luar perkahwinan untuk mengelakkan Selangor daripada jatuh. Mahathir tidak mahu tidur dengan Pakatan Harapan kecuali mereka berkahwin dahulu. Kit Siang, di sisi lain, tidak mahu mendaftarkan perkahwinan Pakatan Harapan dan lebih suka seks di luar perkahwinan supaya dia sentiasa boleh bertukar pasangan.

Celaka apakah hubungan sumbang Pakatan Harapan ini.

Malaysia Today 
PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal HOW KIT SIANG PLAYS HIS TAI CHI. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak azmykelanajaya.com mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak azmykelanajaya.com berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top