.... "Group Doctor" Sarang Pembangkang | AAKJ



Kementerian Kesihatan Malaysia dan apa saja badan atau agensi yang bertanggung jawab wajib memberi perhatian yang serius tentang apa yang diperkatakan oleh Dr Abdul Rahman Abdul Kadir di bawah ini.

Kalau perlu pecat atau tindakan yang boleh menyedarkan anasir bangsat ini maka perlu disegerakan. Terlalu bahaya sekiranya wujud parasit seperti ini. Mereka lebih pentingkan politik dari melihat apa yang Kerajaan BN berikan kepada rakyat dan parasit bangsat seperti ini tidak mampu memberi cadangan terbaik demi untuk kesejahteraan rakyat.

Kalau anda kenal mana-mana doktor yang begitu taksub memburukkan kerajaan, sila inbox Aakj. Kita bagi dia 'pemes'!

#GROUP_DOKTOR_SARANG_PEMBANGKANG

Group ini kononnya adalah merupakan group facebook para doktor.

Namun saya telah berkali2 dimaklumkan oleh ramai rakan2 saya di dalamnya yang ia dijadikan platform utk mengutuk kerajaan dan pemimpin negara.

Modus operandi mereka adalah dengan membuat sebuah posting kontroversi mengajak orang ramai mengutuk kerajaan dan secara halus menghasut kebencian dan setelah itu memadamkan komen tersebut setelah beberapa ketika.

Posting2 ilmiah mereka boleh dibilang dengan jari likes mereka, namun posting2 kontroversi boleh menarik puluhan likes.

Saya pada asalnya tidak pun masuk dalam group ini namun entah bagaimana tiba2 saya join. Sedangkan utk join mestilah dilakukan permohonan dan saya tak pernah mohon.

Namun saya berdiam diri dan follow mereka dan dapatlah melihat perangai mereka di sana.

Pengendali page ini bernama Alan Teh dan dia akan membiarkan status2 seumpama ini termasuk status2 menghina Angkatan Tentera Malaysia. Namun mereka yang menegur sikap mereka akan diblock atas pelbagai sebab.

Kemuncaknya adalah semalam. Gambar PM merasmikan Klinik 1 Malaysia dijadikan mereka polemik kononnya gambar pesakit telah diambil.

Lalu berkokoklah mereka mengejek dan menyindir termasuk memberi komen mati kena simen dalam tong dan sebagainya.

Sedangkan Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia ada bersama Perdana Menteri di dalam gambar dan beliau sendiri mengesahkan bahawa keizinan pesakit dan doktor telah diperolehi dan tiada pelanggaran undang2 telah berlaku.

Mereka berterusan menyindir dan mengejek dan bercakap seolah2 mereka lebih arif dari Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia yang juga merupakan pakar bedah yang disegani dunia!

Apabila saya tegur mereka dan menuntut mereka menurunkan posting tersebut, mereka melakukan provokasi terhadap saya pula dan melakukan serangan peribadi, bersikap racist dan menghina DS Najib.

Terutamanya oleh individu bernama Betty Teh yang saya rasa mungkin adalah saudara kepada Alan Teh.

Akhirnya saya dibuang dari group dan posting tersebut juga dipadamkan. Malah saya difahamkan posting2 yang mengutuk kerajaan sebelum2 ini juga dipadamkan bagi tujuan penghapusan bukti. Alasan dibuang, kerana saya beri kata dua pada mereka, sama ada buang posting tersebut atau saya bawa ke public wall saya. Alan Teh mengatakan bahawa ia adalah ugutan dan menyalahi peraturan group berkenaan dan saya dibuang.
Macam lah group engkau tu parlimen yang ada imuniti dan kekebalan. 😝

Inilah sikap group doktor yang mengaku sebagai group facebook doktor Malaysia yang terbesar dengan keahlian lebih 13K doktor.
Namun kelakarnya, setiap posting mereka nak lepas 20 likes pun susah nak mampus. Lepas tu ada hati nak mengaku mewakili majoriti.
Sedangkan depa ni sebenarnya adalah minoriti yang rajin bising. 😂

Saya tidak rasa kehilangan langsung dengan tidak menganggotai group tiada manfaat seperti ini.
Langsung tiada kepentingan selama ini pun kepada saya.

Namun jangan you ingat you sudah selamat lepas buang i.
Apa you ingat tak ada ke informer2 i dalam tu?
Ramai sangatttttt hoccay.
Lepas ni kalau ada post balun kerajaan memang i akan up di wall direct. No mercy.

Group2 profesional sepatutnya remain profesional. Tak semua benci kerajaan atau sokong DAP macam you all.
Dan jangan ingat kita diam, kita setuju dengan kebodohan you.

Lainlah kalau personal fb you. Cakap la apa saja yg you nak. Takdak siapa peduli.







Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

     
    Top