.... Tony Phua Dijanjikan USD10 Juta? | AAKJ
Tony Pua telah dijanjikan USD10-15 juta oleh sekumpulan warga asing yang berkait dengan Soros dan Blair dengan meletakkan kesalahan kepada Najib untuk ‘merompak kekayaan rakyat Malaysia’. Kumpulan itu meletakkan Pua dalam cengkaman mereka semata-mata kerana ahli parlimen pembangkang telah mula mempunyai hubungan yang rapat dengan beberapa kumpulan perbankan di Singapura.

Sekarang, ini adalah Pua yang sama yang baru-baru ini memfailkan tuntutan 110-halaman di mahkamah Kuala Lumpur dengan mendakwa bahawa Najib telah menggunakan 1MDB sebagai ‘kenderaan’ untuk mengaut berbilion wang ke poketnya. Supaya ianya kelihatan seperti Pua sedang berusaha keras untuk menempatkan diri bersama dengan kumpulan tersebut. Ini mungkin boleh menjelaskan mengapa Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara itu tidak gembira apabila saya kepada dedahkan hubungannya dengan Tan Sri Muhyiddin Yassin, bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Anda lihat, misi Pua adalah untuk mengalihkan pengundi melawan Najib dengan menampakkan kepada mereka bahawa Perdana Menteri telah mengheret 1MDB ke ambang kejatuhan. Saya, di sisi lain, mendedahkan kewujudan penglibatan antara Pua dan Muhyiddin sejak Julai 2013 untuk mencetuskan ‘keruntuhan’ dana. Jadi bagaimana pengundi boleh mempercayai Pua lagi? Dan jika mereka tidak percaya beliau, bagaimana dia boleh mendapat USD10-15 juta yang dijanjikan oleh sekumpulan warga asing kepadanya?

Baca seterusnya di SINI


Penafian: azmykelanajaya.com tidak bertanggung jawab ke atas mana-mana artikel yang diambil dari sumber asal - Malaysia Today. Pihak yang terbabit perlu tampil bersihkan dakwaan.

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top