.... 'Saya Mana Ada Peluang Lawan Orang Politik' - TMJ | AAKJ
Tunku Ismail Sultan Ib­rahim memberi jawapan sinis ketika ditanya mengenai persaingan merebut jawatan Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Pemilik kelab Johor Darul Ta’zim (JDT) itu berkata, beliau percaya, pertandingan yang akan berlangsung pada 25 Mac itu akan dimenangi oleh Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin atau proksi­nya.

Menurut Tunku Mahkota Johor (TMJ) itu, ketika ini beliau tidak terfikir untuk menerima pencalonan Presiden FAM kerana sedang bekerja keras untuk membeli sebuah kelab bola sepak di luar negara.

Dalam satu temu bual yang di­siarkan menerusi Facebook JOHOR Southern Tigers, Tunku Ismail berpendapat Khairy atau proksi menteri boleh memenangi jawatan tersebut.

“Saya mana ada peluang nak lawan orang politik. Saya datang dari negeri kecil dan jaga kelab kecil.

“Buat masa ini tidak terfikir (me­nerima pencalonan) lagi kerana saya bekerja keras untuk beli sebuah kelab luar negara, kemungkinan di Ero­pah,” me­nurut Tunku Ismail dengan seorang wartawan.

Tunku Ismail antara empat nama yang dicalonkan untuk jawatan itu. Tiga calon lain adalah Penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Tan Sri Annuar Musa, Pengerusi Jawatankuasa Integriti FAM, Tan Sri Aseh Che Mat serta Khairy.

Bagaimanapun, setakat hari ini hanya Annuar mengesahkan untuk bertanding jawatan tersebut apabila secara rasmi menghantar borang pengesahan pencalonan.

Semua calon perlu mengesahkan pencalonan mereka selewat-lewatnya Isnin depan.

Senarai akhir calon yang akan bertanding kemudian diumumkan dalam Mesyuarat Exco FAM, 20 Februari ini.

Tunku Ismail sebelum ini pernah ber­tanding kerusi No. 1 FAM itu dalam pemilihan tiga tahun lalu. Beliau bagaimanapun tewas kepada Teng­ku Abdullah Sultan Ahmad Shah Tengku Abdullah bagaima­napun mengumumkan untuk tidak mempertahankan jawatan dalam pemilihan kali ini bagi memberi laluan kepada muka baharu bagi memberi idea yang lebih segar buat bola sepak tempatan.

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top