.... Kit Siang Akui “Red Bean Army” DAP Dikalahkan | AAKJSemalam, Kit Siang mengeluh bahawa Red Bean Army DAP telah dikalahkan oleh pegawai penasihat Najib . Apa yang telah dibangunkan selama 10 tahun telah hancur dalam masa dua tahun. Jadi DAP kini tidak lagi memonopoli internet seperti dulu.

Dalam posting blognya semalam (Most ambitious “Black Ops” to destroy DAP in four decades, involving Ministers and the Prime Minister himself), Lim Kit Siang mengakui bahawa Red Bean Army (RBA) DAP telah ditewaskan dalam permainan sendiri. Apa yang paling ketara tentang posting blog semalam adalah bahawa ini mungkin posting yang pendek dalam 50 tahun kerjaya politik Kit Siang.

Hanya untuk menyimpang sedikit, ia seolah-olah beberapa pemain utama dalam RBA telah meninggalkannya kerana mereka tidak dibayar secukupnya seperti permulaan Black Ops DAP pada tahun 2004. Tidak lama selepas bencana Pilihan Raya Umum 2004 (untuk pembangkang iaitu: kerana Barisan Nasional memenangi kira-kira 91% daripada kerusi di Parlimen), pembangkang memulakan perang internet atau beralih kempen politik kepada dunia siber.

Ini timbul pada tahun 2008 apabila Pakatan Rakyat (atau lebih tepat DAP) menang Pulau Pinang dan mereka tiba-tiba mempunyai akses kepada jumlah wang yang besar. Mereka juga kini ‘memiliki’ Komtar yang mereka boleh gunakan untuk menempatkan operasi RBA. Pada kemuncak operasi, DAP menggunakan beribu-ribu askar siber yang tugasnya adalah untuk membanjiri internet dengan posting negatif tentang kerajaan, Barisan Nasional, Umno, orang Melayu, Islam, dan sebagainya.

Pada asasnya, ia adalah strategi sama dengan operasi anti-Shah yang digunakan untuk menjatuhkan Shah Iran dan menubuhkan Republik Islam yang menyaksikan lebih daripada satu juta kematian semasa Revolusi Islam Iran dan diikuti dengan sembilan tahun Perang Iran-Iraq. Satu-satunya perkara adalah bahawa dalam tahun 1970-an mereka menggunakan pita kaset manakala hari ini mereka menggunakan Internet – kaedah yang berbeza tetapi strategi dan objektif yang sama.

Malah, tahun 2004 juga apabila Malaysia Today mula digerakkan (pada 13 Ogos 2004). Dan matlamatnya ialah untuk beralih kempen media dari media arus perdana kepada alternatif atau media sosial.

Ironinya, dalam posting blog Kit Siang semalam, beliau berkata:

Kita lihat yang paling bercita-cita tinggi dalam “black ops” oleh pemimpin-pemimpin UMNO / BN dan propaganda untuk memusnahkan DAP selama empat dekad, menggunakan tiga kali ganda ‘politik ketakutan’, kebencian dan fitnah, yang melibatkan Menteri-menteri dan juga Perdana Menteri sendiri.

Ini seperti pelacur memanggil wanita lain jalang. Ia adalah DAP yang memulakan keseluruhan operasi pada tahun 2004, yang ‘meletup’ pada tahun 2008 apabila DAP tiba-tiba ‘memiliki’ Pulau Pinang dan dengan mempunyai banyak wang. Dan kini DAP dapat merasakan ‘ubatnya’ sendiri. Entah bagaimana, walaupun, Kit Siang tidak suka rasa ubatnya sendiri, yang menyebabkan posting di blognya semalam.

Kit Siang meraung yang Umno tidak berlaku adil. Umno tidak mematuhi peraturan. Sejak bila DAP mementingkan peraturan dan keadilan? Bagi DAP, ia sentiasa mengenai “the end justifying the means”. Satu hari boleh mengumumkan bahawa Pakatan Rakyat telah ditutup dan DAP tidak mahu mempunyai apa-apa kaitan dengan PAS dan hari seterusnya mengumumkan bahawa PAS telah mengkhianati pembangkang dengan meninggalkan Pakatan Rakyat.

DAP (atau Kit Siang khususnya) boleh mengutuk Tun Dr Mahathir Mohamad selama 30 tahun dan kemudian memeluk beliau sebagai de facto ketua pembangkang dan lelaki yang telah diutuskan oleh Tuhan untuk ‘menyelamatkan Malaysia’ – bertentangan Dr Wan Azizah Wan Ismail yang mengatakan Anwar Ibrahim adalah anugerah Tuhan untuk Malaysia.

Kit Siang boleh memberitahu PKR bahawa Anwar adalah calon DAP bagi Perdana Menteri sekiranya Pakatan Harapan memenangi pilihan raya umum akan datang dan kemudian memberitahu Mahathir bahawa DAP menyokong Mukhriz sebagai PM.

Kit Siang kemudian memberitahu PAS bahawa jika mereka menyokong Dr Wan Azizah bukannya Azmin Ali sebagai Menteri Besar Selangor yang baru maka PAS akan menerima RM100 juta ‘bantuan kewangan manakala DAP juga akan menerima RM100 juta untuk membiayai Pilihan Raya Negeri Sarawak. Apabila PAS tidak bersetuju dengan perjanjian itu, Tony Pua ‘membocorkan’ maklumat kepada Mat Salleh blogger yang Umno telah memberikan PAS RM90 juta.

Husam Musa yang telah menerima RM10 juta pembiayaan daripada seorang pengarah Genting, kemudian menuduh PAS menerima RM90 juta daripada Umno. Dan sebab dia melakukan ini adalah supaya PAS boleh mendakwa dia dan kemudian ia boleh digunakan sebagai alasan untuk tidak bertanding dalam pilihan raya umum akan datang. Husam tahu bahawa jika dia bertanding pilihan raya umum dia akan kalah jadi lebih baik dia menyelamatkan air muka dengan tidak bertanding.

Sebenarnya, jika Kit Siang mahu bercakap mengenai Black Ops, kita juga boleh berkata banyak mengenainya. Sejak tahun 2004 DAP telah melakukan ini dan ia dipergiatkan pada tahun 2008. Selama sepuluh tahun 2004-2014 DAP telah memonopoli gelombang tersebut. Kemudian, pada bulan Februari 2015, penasihat Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak memutuskan bahawa cukup cukup lah dan mereka mula bangkit. Itu adalah tepat dua tahun lalu. Dan dalam tempoh dua tahun penasihat Najib meruntuhkan apa yang telah DAP bina selama sepuluh tahun.

Perkara tersebut benar-benar kecewakan Kit Siang, seperti yang anda mungkin perasan dari posting blognya semalam. Selama sepuluh tahun 2004-2014 DAP membangunkan operasi siber Trooper Red Bean Army. Dan dalam masa dua tahun, dari Februari 2015 hingga Februari 2017, penasihat Najib memusnahkan operasi mereka. Dan Kit Siang lebih kurang mengakui kekalahan tersebut dalam blognya semalam.

Malaysia Today

PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal KIT SIANG ADMITS DAP RED BEAN ARMY DEFEATED. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak azmykelanajaya.com  mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak 
azmykelanajaya.com berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top