Dari facebook
Abdul Rahman Abdul Kadir:

#KELEBIHAN_MENCARI_REZEKI_DENGAN_TANGAN_SENDIRI

Sahabat saya mengirimkan printscreen berikut kepada saya.

Abu Hafiz ini mengaku kepada saya bahawa dia adalah admin page DrMaza.
Dia juga adalah tukang angkat bag Shahidan dan merupakan macai moptee sejati
. Dia juga anti kepada DS Najib sungguhpun Shahidan rajin mencium tangan PM kita.

Di mana2 Shahidan atau Moptee berkeliaran, kita boleh lihat Abu Hafiz turun sama mengikut ibarat anjing yang setia pada tuan nya. 😊

Semalam di wall Abu Hafiz ini macam biasa mereka mengutuk PM kerana bercuti ke luar negara. Mereka mempertikaikan hak seorang PM untuk bercuti setahun sekali je yang telah dijamin di dalam undang2. Siap boleh mengharamkan sesuatu yang halal. 😝

Lalu sahabat saya masuk dan mempertikaikan pula tentang moptee yg bercuti ke Melbourne. Malah dalam setahun, saya rasa dia lebih banyak spend masa di luar negara berbanding di dalam negara.

Kerana tersentap, maka sahabat saya ini telah dimaki hamun oleh geng2 Abu Hafiz.
Sahabat saya tidak ada pilihan melainkan menyeru nama saya.

Malangnya Abu Hafiz sudah block saya dan saya tidak boleh komen di sana.

Apa yang kelakar adalah, Abu Hafiz begitu marah nama saya disebut sehingga dia bertanya:
Apakah sahabat saya tidak malu berkawan dengan saya. 😂😂😂😂

Saya tak faham kenapa sahabat2 saya perlu malu bersahabat dengan saya.

Nak kata saya jahat, agamawan2 berakhlak mulia seperti Ustaz Fathul Bari Mat Jahya, Dr Fadlan Mohd Othman dan ramai lagi pun bangga mengaku bersahabat dengan saya.

Nak kata saya ni hidup dengan menipu orang, saya ada pekerjaan dan pendapatan tetap yang agak selesa. Saya merawat dan menyelamatkan nyawa manusia untuk menjana pencarian hidup. Saya tak mengharapkan rezeki dengan cara mengangkat bag.

Saya juga bercuti dengan wang gaji saya dan tidak bertempek dengan orang atasan saya ke US. 😁

Saya juga tak diternak oleh mana2 ahli politik seperti geng2 belah sana yang diternak Shahidan.

Jadi celah mana rakan2 saya perlu malu berkawan dengan saya pun saya tak tau.

Yang benci dengan saya ni hanyalah:
1. Geng2 pembangkang.
2. Macai moptee.
3. Macai pseudoscience.
4. Syiah dan khawarij.
5. Kaki viral penjawat awam.

So faham2 saja lah... 😝😝😝😝😝

Aakj: Khabarnya Maza buat retreat pun kat negara Siam, betul ke? Duit rakyat juga tu kannn....





Post a Comment Blogger

 
Top