Menu

Sudah hampir 3 bulan laporan kepada Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) berkenaan isu hubungan Tan Sri Muhyiddin Yassin. Rakyat tertungu-tunggu apa dah jadi dengan JAWI? Apalagi yang JAWI perlukan untuk memulakan siasatan?

Tidak cukupkah akuan bersumpah (SD) yang dibuat oleh bekas suami Nik Gee, Stanley Clement Augustin. Malah SD ini jugalah yang digunakan ketika perbicaraan di mahkamah tinggi - kes perceraian Stanley dan Nika Gee.

Di dalam Akuan Sumpah Stanley tentang penceraian ini, dengan jelas nama Muyhiddin telah disebut mempunyai hubungan dengan isterinya Nika di dalam perkara ke-6 yang terdapat di dalam akaun bersumpah tersebut. Baca di SINI.

Atau di dalam JAWI juga ada lambakan pegawai yang bencikan Kerajaan BN, kerajaan pusat yang memerintah Malaysia? Perlukah diletakkan kepentingan individu berbanding dengan kepenting imej Islam itu sendiri?

Atau ada unsur rasuah salah guna kuasa? Membuat siasatan terpilih - hanya yang melibatkan orang tertentu dari pihak tertentu sahaja yang disiasat?

Siapa Muhyiddin Yasin kalau nak dibandingkan dengan Anwar Ibrahim? Bukannya tidak dibuat laporan rasmi. Rakyat malaysia menjadi saksi ketika laporan rasmi dibuat kepada JAWI supaya siasatan disegerakan.

Bukti awal sudah ada, perlukah lagi berlengah.

“Dan dalam pengakuan itu juga menyebut dia (Nika) mempunyai hubungan seks dengan Tan Sri Muhyiddin dan bertemu setiap dua minggu serta ada unsur bayaran sebanyak RM5,000 dan naik kepada RM20,000 serta melibatkan beberapa projek kepada Nika," kata Azwanddin - Baca di SINI

 
Top