Menu

Tular lagi. Kali ini isu lain. Bukan skandal seks 4 kali klimak. Bukan juga skandal seks dengan isteri orang bernama Nika tetapi kali ini betul-betul mencemarkan nama baik atau imej Kementerian Luar.

Bayangkan kebodohan yang beliau lakukan ketika jenazah pemimpin nombor 1 Sarawak yang masih belum lagi dikebumi. Perbuatannya amat biadap dan tidak pernah di dalam sejarah peradaban Melayu mengajar anak jadi kurang ajar begini. Bangsa lain aakj tidak tahu.

Individu yang dikatakan Pegawai Diplomat yang baru sahaja bertugas di Manila telah dan dilihat begitu berani menulis komen balas di status twitter milik Perdana Menteri Datuk Seri Najib:

"Kesian. Hilang kwn, hilang deposit"


Berpolitik dan mempunyai sokongan berbeza atau memilih parti politik berbeza tidak salah. Yang salah di sini adalah sebagai penjawat awam yang juga mewakili Malaysia ke negara lain telah lakukan perbuatan yang tidak boleh sama sekali dijadikan contoh dan lebih serius lagi beliau mampu bertindak sebagai ejen memburukkan nama baik negara ini. Beliau umpama cermin kepada negara.

Tunggu saja reaksi parti pembangkang. Mereka akan sokong dengan 1001 dalil perbuatan individu yang menghina pemimpin nombor 1 negara dan arwah Ketua Menteri Sarawak yang masih belum dikebumikan.Bagi aakj mudah sahaja. Kalau pembangkang nak sangat kutip manusia yang tidak tahu membezakan antara hormat orang yang baru sahaja meninggal dunia dengan bergurau dengan niat jahat. Berikan sahaja kepada mereka. Pembangkang tidak ada modal dan isu untuk hancurkan UMNO BN selain dari mengutip manusia sampah seperti dan dijadikan hero. Tidak perlulah aakj sebut satu persatu siapa dan apa jawatannya dalam kerajaan dahulu.

Mungkin Guan Eng boleh jadikan beliau siber truper melawan Kerajaan BN. Pegawai ini pun mungkin boleh beliau letak di mana-mana posisi yang beliau rasakan sesuai untuk dijadikan hero. Mungkin sebagai pembancuh kopi atau teh di mesyuarat sulit di mana-mana vila atau kondo mewah.


Pihak kementerian, bertindaklah segera. Bawa pulang dan buang atau pecat terus. Tidak rugi dan tidak calar sesebuah kementerian kalau dibuang terus. Untuk apa simpan lagi kalau sudah terang lagi bersuluh. Kalau masih sayang dan simpan, bimbang beliau akan terus menerus menggunakan kedudukannya untuk merosakkan minda harmoni rakyat Malaysia.

Alasan akaun twitter kena 'hack' bukannya satu alasan kerana ada bukti beliau sudah mengaku melakukannya. Rakyat Malaysia bukan sebodoh yang beliau sangka kecuali segelintir ahli atau penyokong pakatan harapan yang "ber-DNA babi atau anjing atau campuran keduanya"

Lihat sahaja di bawah ini:- mungkin pegawai PTD sanjung haiwan-haiwan belaan pakatan harapan ini juga atau dia dari kelompok yang sama

Baca: Pernah Dengar 'Babi Pakat Menyalak'?

 
Top