.... Apabila "Pencari Kisah Pelacur Di Mekah" Mengutuk Negara Sendiri | AAKJ



malacanang
Entah apa dendamnya dengan kerajaan pusat, kerajaan BN. UMNO dan PM Najib pun tak tahu. 

Malah agak bingung juga memikirkan bagaimana seorang yang kononnya terkenal dek kerana ada beberapa biji buku yang tak berapa laris di kedai-kedai buku boleh menonjolkan tahap bodoh melampau dalam pengetahuan am.

Cuba baca apa yang disangkal oleh Abdul Rahman Abdul Kadir di status facebook miliknya:

#PEMIMPIN_BAGUS_KENA_MEREMPAT???

#ANTARA_DUTERTE_DAN_NAJIB: #MEMBIDAS_SAIFUL_NANG

Sedih melihat kebodohan sesetengah rakyat Malaysia.
Mereka melihat pemimpin negara asing dan kondem pemimpin negara sendiri.

Tapi apa nak diharapkan pada individu yang sentiasa berpemikiran negatif. Dia pergi ke Mekah pun cari pelacur. BACA DI SINI.. So, tak payah cakap la sikap dia pada negara sendiri macam mana....

Siapa kata Filipina tak sediakan kediaman rasmi untuk Presiden mereka? Depa bina istana lagi.
Istana Malacanang tu apa? Depa lagi advance, dah beratus tahun guna kediaman rasmi tu.

Kita baru ada kediaman rasmi tahun 1998, itupun setelah Pusat Pentadbiran negara berpindah ke Putrajaya. Kita sedar sebagai negara maju kita perlu ada kediaman rasmi utk pemimpin utama negara. Kompleks Sri Perdana tu bukan rumah peribadi Perdana Menteri. Ia adalah kompleks yang mempunyai pelbagai fungsi kenegaraan rasmi.

Jadi, tolong jangan jd bodoh dengan bandingkan rumah peribadi Presiden Filipina dengan kediaman rasmi negara kita sebagai simbol zuhud Presiden Rodrigo Duterte. Duterte kalau dapat rakyat macam hangpa yang hari2 maki hamun pemimpin, silap2 dia tembak mati on the spot dan tuduh hangpa pengedar dadah. Berapa ratus orang termasuk kanak2 yang dah mati kena tembak? Suspek saja takde bicara terus tembak tepi jalan macam anjing.

Lepas tu dia bandingkan pula dengan No 10 Downing Street. 😝😝😝😝
Wey....ko ingat No 10 Downing Street tu rumah teres 2 tingkat kat Bukit Beruntung ka? Mangkuk mmg takkan tau yang No 10 Downing Street tu adalah mansion yang ada 100 bilik! Dan ia kompleks yang mmg khusus utk PM Britain di hartanah paling mewah London! Ingat PM Britain ada jiran ka? Petang2 buat mesyuarat tingkap macam bini hangpa dengan cik Kiah? Adeh....😂😂😂😂😂





Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

     
    Top