.... Video: Najib Bongkar Agenda DAP Hapuskan Penguasaan Politik Melayu | AAKJ
Penutupan perhimpunan Umno pada 3 Disember 2016 akan diingati untuk jangka masa yang lama akan datang. Itu adalah harinya apabila Najib menghalang rampasan kuasa dan mendedahkan agenda politik DAP untuk menghapuskan penguasaan politik Melayu dan menggantikannya dengan gabungan pimpinan DAP. Dan Mahathir adalah alat DAP untuk menghancurkan Umno dan penguasaan politik Melayu, kerana DAP sendiri mengakuinya.
Sabtu 3 Dis 2016. Ingat tarikh itu, kawan-kawan, kerana itu adalah hari apabila Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menghalang dari rampasan kuasa dan ‘menterbalikkan meja’ pada DAP. Di hadapan hampir 3,000 perwakilan Umno dan ahli-ahlinya, Najib mendedahkan agenda politik DAP.

Dan sesiapa yang mungkin mempunyai walaupun sedikit keraguan mengenai kesahihan dakwaan tersebut, video berikut dimainkan di dewan yang penuh sesak di Pusat Dagangan Dunia Putra – video yang mengiringi semua orang pulang ke rumah hanya beberapa jam lalu yakin pilihan raya umum akan datang bukan sahaja mengenai memilih kerajaan akan datang tetapi mengenai mempertahankan dominasi politik Melayu terhadap agenda politik DAP untuk menggantikan Barisan Nasional yang diterajui Umno dengan Pakatan Harapan pimpinan DAP.

Rampasan kuasa dari Najib yang hanya boleh digambarkan sebagai kurang bijak. Selama dua tahun sejak Disember 2014, Tun Dr Mahathir Mohamad telah menyerang Najib dengan harapan bahawa – sama seperti apa yang berlaku kepada Tun Abdullah Ahmad Badawi – Najib akan tunduk kepada tekanan dan meletakkan jawatannya. Selama enam bulan Mahathir umpama ketuk tong kosong dan Najib hanya berdiam diri. Semakin banyak Najib berdiam diri, Mahathir bagaikan mendapat lebih banyak orgasme, beliau berfikir bahawa berdiam diri adalah pengakuan kekalahan.

Dan kemudian, pada bulan Julai 2015, Najib menyapu bersih ‘padangnya’ dari kacau ganggu dan kejengkelan.Saat ketika kekotoran tersebut hilang, semua musuhnya lari mencari perlindungan.

Mahathir terpaksa menjilat lukanya dan cuba untuk kembali semula pada bulan Oktober 2015 dengan merancang undi tidak percaya di Parlimen. Itu juga gagal, seperti rancangan yang dilakukan untuk undi tidak percaya dalam perhimpunan agung Umno setahun yang lalu pada Disember 2015.

Seperti kucing bermain dengan tikus, Najib menunggu sehingga mereka kehabisan idea dan kemudian dia bergerak untuk serangan balas. Mukhriz Mahathir telah dibuang sebagai Menteri Besar Kedah dan orang tua itu begitu terkejut dia tidak tahu bagaimana untuk bertindak balas selain daripada meletakkan jawatan dari Umno – yang tepat apa yang Najib tahu Mahathir akan lakukan dan, sebenarnya, mahu dia lakukan.

Sebelum Mahathir tahu, umpama bermain terup, dia telah lontarkan kesemua kadnya dan tidak mempunyai lagi kad untuk dimainkan – sekurang-kurangnya ‘kad dalam Umno’. Jika dia mahu terus dalam permainan beliau terpaksa lakukan di luar UMNO. Dan itulah yang beliau lakukan apabila dia keluar dengan kempen ‘Selamatkan Malaysia’ dan Deklarasi Rakyat, dengan harapan bahawa dia boleh menukarkan kesemunya dari berjuang untuk merebut kuasa kepada kononnya gerakan ‘Reformasi’.

Dan itu adalah apabila Mahathir jatuh terus ke dalam tangan Najib. Di saat Mahathir beralih dari bermain di lapangan Umno kepada padang pembangkang, orang tua itu telah menandatangani waran kematian. Beliau telah melakukan kekufuran, bid’ah dan murtad. Mahathir baru sahaja memakai ‘topi pariah’ ini yang parutnya kekal sepanjang hayat.

Tetapi untuk ia dilihat sebagai sebuah gerakan rakyat atau pergerakan reformasi dan tidak lagi sebagai perebutan kuasa dalaman antara dua kumpulan Melayu, Mahathir terpaksa menjual dirinya kepada orang Cina. Dan kerana DAP memonopoli pasaran China dan berbangga sebanyak 90% sokongan / undi Cina, Mahathir tidak mempunyai pilihan selain untuk merangkak kepada DAP.

Dan ini sesuai sangat dengan DAP. Orang Cina yang biasanya berpecah kepada tiga parti politik dan kini mereka semua disatukan di bawah DAP, atau sekurang-kurangnya 90% daripada mereka. Orang Melayu telah berpecah kepada empat – Umno, PKR, PAS dan PAN. Tetapi empat tidak cukup bagus. Pada tahun 1990 dan 1995 ia adalah tiga. Pada tahun 1999 dan 2004 ia adalah tiga. Pada tahun 2008 dan 2013, ia juga tiga. Tiga adalah tidak baik. Walaupun empat adalah tidak baik. Lima yang baik dan enam atau tujuh adalah lebih baik.

Justeru, apabila Mahathir datang kepada DAP untuk menawarkan khidmatnya untuk memecahkan Umno kepada dua – dan dengan PKR, PAS dan PAN juga memancing di kolam yang sama – DAP menadah tangan mereka ke langit dan mengucapkan terima kasih kepada Tuhan kerana makbulkan apa yang tidak pernah DAP mimpikan ianya boleh berlaku dalam seribu tahun.

Jadi sekarang Mahathir tidak lagi boleh memberitahu orang Melayu Umno bahawa mereka perlu untuk menggulingkan Najib bagi menyelamatkan Umno. Ini bukan lagi mengenai isu menyelamatkan Umno. Ini adalah mengenai menewaskan Barisan Nasional yang diterajui Umno supaya Pakatan Harapan pimpinan DAP boleh mengambil alih. Ini adalah mengenai menghapuskan dominasi politik Melayu dan menggantikannya dengan dominasi politik Cina. Ini adalah kira-kira melanjutkan penguasaan politik Cina dari Singapura dan Pulau Pinang ke seluruh Malaysia.

Tiada dua cara mengenainya. Tiada jalan pintas yang boleh diterima. Jika Mahathir mahu sokongan DAP untuk menggulingkan Najib, maka orang tua itu mesti bersetuju untuk menjual orang Melayu kepada orang Cina. Dia mesti melakukan apa yang mereka lakukan kepada Melaka pada tahun 1511, memusnahkan pengaruh politik Melayu memihak kepada penjajahan. Ia adalah satu langkah drastik yang Mahathir terpaksa ambil. Dalam mana-mana era lain Mahathir akan dicap sebagai pengkhianat bangsa dan lehernya akan digantung pada pokok sehingga dia mati.

Dan itulah yang telah dibentangkan kepada para perwakilan Umno semalam. Mereka diberitahu bahawa Mahathir sedang bekerjasama dengan DAP untuk menamatkan dominasi politik Melayu dan akan menggantikannya dengan pakatan pembangkang pimpinan DAP. Mahathir telah menjual bangsa dan negaranya ini kepada orang Cina. Dan orang Melayu Umno perlu mempertahankan dominasi politik Melayu hingga ketitisan darah terakhir mereka, menurut Najib.

Khairul Azwan Harun, Timbalan Ketua Pemuda Umno, menekankan perkara ini dengan sangat jelas. Ianya menjurus kepada Umno melawan DAP, atau, lebih tepat lagi, yang Barisan Nasional yang diterajui Umno melawan Pakatan Harapan pimpinan DAP. Ianya membabitkan perkara tersebut. Dan tanpa ragu lagi, ia akan menjadi satu “ferocious fight with no prisoners”.

Oleh sebab itu, pilihan raya umum akan datang adalah berkenaan perkara tersebut. Ia bukan mengenai memilih 222 Ahli Parlimen atau lebih daripada 500 Dewan Undangan Negeri. Ia adalah berkenaan mempertahankan dominasi politik Melayu. Ia juga berkenaan mempertahankan Umno dan orang Melayu daripada serangan Cina yang diketuai oleh DAP dan juga Ketua barua mereka, Mahathir. Ia adalah berkenaan pertarungan sehingga mati dan sehingga ketitisan darah terakhir Melayu, mesej tersebut telah dihantar kepada hampir 3,000 perwakilan Umno semalam.

Ini adalah masa yang sesuai untuk nyatakan pendirian. Parti-parti politik tidak lagi penting. Apa yang penting adalah adakah kamu Melayu atau adakah kamu yang ingin melihat orang Melayu binasa? Lim Kit Siang menyedari dia telah membuat satu kesilapan besar. Beliau telah menukar perkara ini kepada orang Melayu melawan orang Cina dan dia kini takut. Itulah sebabnya beliau berkata ia adalah mustahil untuk orang Cina menggulingkan orang Melayu kerana terdapat lebih ramai orang Melayu daripada Cina.

Itu mungkin benar. Tetapi DAP mempunyai barua Melayu yang bersedia untuk menjadi proksi kepada tuan-tuan Cina mereka. Bagaimana 10,000 Inggeris memerintah lebih 300 juta penduduk India jika tidak melalui proksi juga, atau 20 British memerintah lebih 300,000 rakyat Kelantan? Anda tidak perlu jumlah jika anda mempunyai barua. Cina tidak perlu melawan Melayu. Semua yang orang Cina perlukan adalah Melayu yang bersedia untuk melawan Melayu. Gunakan Melayu untuk melawan Melayu. Gunakan Mahathir untuk melawan Najib. Itu sahaja yang DAP perlu lakukan untuk mengalahkan Umno dan menghapuskan dominasi politik Melayu.

Malaysia Today

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top