.... Konspirasi Media Terbesar Di Dunia Oleh George Soros, Clare Rewcastle Dan Mahathir Untuk Musnahkan Najib, 1MDB Dan Kadem Al Qubaisi | AAKJPada tahun 1969, jutawan yang terkenal di dunia George Soros pengasas Eagle Fund Double, perkongsian terhad pengambil risiko yang tinggi yang dikenali untuk melindung nilai kedudukan mereka dengan kontrak niaga hadapan yang tidak ternilai harganya. Jika anda sukar untuk fahaminya, anda lihat dengan cara ini – Soros memulakan perkongsian yang mana beliau yakinkan peniaga-peniaga untuk membeli saham yang dia belum milikinya pada tarikh kehadapan melalui perjanjian penetapan harga yang tidak masuk akal. Dia mampu untuk berbuat demikian disebabkan dia mempunyai ‘rekod’ kerana dapat meramalkan harga niaga hadapan dengan tepat.

Tetapi ketepatan yang luar biasa dengan harga kontrak niaga hadapan Soros itu bukannya melalui ramalan yang tepat. Dia hanya mempunyai rakan-rakan yang berkedudukan tinggi dalam media yang akan mencetuskan jualan panik pada ketika yang tepat dengan melancarkan ramalan pasaran suram yang tidak mencerminkan keadaan sebenar. Dengan gerakan ini, Red Eagle lakukan dengan pantas mewujudkan tanda aras dalam industri dana lindung nilai, ada yang kekal yang hebat hingga ke hari ini.Syarikat ini dimiliki oleh Arnhold & S. Bleichroeder, sebuah bank pelaburan berpangkalan di New York hartawan jutawan ketika itu naib pengerusi. Soros mengambil dana berjumlah USD4 juta nilai modal pelabur, 250, 000 yang dilaporkan adalah miliknya. Dalam usaha untuk melarikan diri peraturan persekutuan, beliau pasti menubuhkan syarikat itu sebagai sebuah entiti luar pesisir di pulau Cura & ccedil di Antilles Belanda. Beliau pastikan tiada seorang pun pengarah syarikat tersebut adalah warga Amerika.

Modus operandi tersebut menjadi contoh kepada kebanyakan perjanjian usaha sama beliau. Sebagai contoh, pada tahun 1970, apabila beliau menubuhkan Soros Management Fund (yang kemudian datang yang dikenali sebagai Soros Fund),beliau melantik pelabur yang terkenal di dalam setiap syarikat kepentingannya yang bukannya warga Amerika. Hari ini, dana tersebut mempunyai kumpulan lembaga pengarah yang sangat berpengaruh terdiri pembiaya dari Switzerland dan Itali yang dalam apa juga keadaan mempunyai kaitan dengan dengan Rothschilds dan Rockefeller.

Dan kita bercakap beberapa penjenayah kewangan yang sangat terkenal dan misteri – tokoh yang mewakili entiti perbankan Swiss yang penuh dengan sejarah membantu pengganas dan sindiket penjenayah pengubahan wang haram hasil daripada jualan dadah. Kembali pada tahun 70-an, entiti ini memiliki rekod untuk menunjukkan bahawa Rothschilds sebenarnya kumpulan tunggal terbesar pelabur dengan dana dari segi nilai pelaburan.

Tidak akan ada satu pun tulisan berkaitan Soros atau Rothschilds yang akan dapat anda jumpa berhubung dengan perkara ini, malah tidak ada juga pembongkaran tentang manusia yang secara rahsia menjalankan ‘Quantum’, sejumlah besar dana bagi pengendali Soros yang diasaskan bersama-sama dengan pembantunya, Jim Rogers, pada tahun 1973. Apa yang boleh dikata adalah bahawa hartawan tersebut menasihatkan kumpulan itu melalui Soros Fund, yang seterusnya, berfungsi sebagai pengurus pelaburan utama bagi kumpulan itu dan wakil-wakilnya. Tetapi semua itu adalah di atas kertas.

Sebenarnya, bukan sahaja Soros ‘sendiri’ yang memiliki setiap syarikat yang diletakkan di bawah kumpulan itu melalui instrumen pemegang amanah, dia terlibat dalam skim pemilikan syarikat yang begitu kompleks, menjadikannya hampir mustahil untuk mengesan pemilikannya di mana-mana syarikat yang terlibat dengan dana tersebut. Inilah antara sebabnya, antara lain, bahawa tiada sesiapa yang dapat mengesan ‘Siapakah’ membantunya menjalankan ‘Quantum’ dan dalang penipuan dari belakang langsir satin adalah merupakan orang-orang yang sama menjalankan Soros Fund dan pada masa ini, syarikat berkaitan kepada Pertubuhan Yayasan Terbuka (OSF).Ramai yang tidak mengetahui, kedua-dua OSF dan Soros Fund diam-diam telah bersekongkol membiayai dengan ‘pembunuhan politik’ dan ‘pembunuh upahan media’ sejak awal tahun lepas, tangan yang telah diupah untuk membantu bekas Perdana Menteri Malaysia Dr. Mahathir Mohammad melancarkan misi kempen media berniat jahat terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB),syarikat pengurus dana milik penuh kerajaan Maaysia. Sumber kami berpendapat bahawa terdapat beberapa pengurus dalam Quantum Partners LP berpengkalan di Caymans, sebuah syarikat perkongsian terhad yang merupakan Empayar utama Perniagaan Quantum, adalah bersubahat dengan Soros dalam merealisasikan perancangan ini.

Konspirasi Soros-Blair-Rewcastle untuk hancurkan Khadem Al Qubaisi

‘Pembunuh upahan’ Soros bukan satu-satunya yang diupah untuk menghuru harakan keharmonian Malaysia. Beberapa ketika pada bulan Disember 2014, Mahathir mempengerusikan mensyuarat meja bulat berprofil tinggi di London untuk membincangkan rancangan menggulingkan Dato ‘Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia. Mesyuarat itu dihadiri oleh Tun Daim Zainuddin dan beberapa kapitalis-kapitalis Malaysia yang bersubahat dengan Mahathir untuk memusnahkan Najib. Jika apa yang saya diberitahu adalah benar, maka, salah satu daripada pihak kapitalis yang menghadiri mesyuarat itu, Dato ‘Justin Leong, adalah dalam pasukan Mahathir hingga ke hari ini.

Mesyuarat London mengusahakan pembiayaan yang diperlukan untuk menjadikan skim licik Mahathir menjadi kenyataan. Saya diberitahu, mereka yang terlibat telah bersetuju dengan RM2 bilion sebagai jumlah wang yang dikehendaki untuk mencetuskan kempen media dunia terhadap Najib dan untuk “melancarkan” seramai 40-50 Ahli Parlimen Malaysia mewakili seluruh perbezaan parti politik.Pada masa itu, Mahathir dan pasukannya telah lama memeterai perjanjian dengan Clare Rewcastle Brown, adik ipar bekas Perdana Menteri Britain Gordon Brown, untuk menjalankan konspirasi jahat terhadap Najib dan 1MDB melalui Sarawak Report, saluran berita palsu yang telah dijalankan oleh Cik Rewcastle dan ditentukan bersama oleh suaminya, Andrew Brown.

Perjanjian tersebut datang dua bulan selepas orang yang dikaitkan dengan bekas Perdana Menteri Britain, Tony Blair, dikatakan telah ditawarkan Cik Rewcastle maklumat ringkas berkaitan dengan 1MDB dan semua urusannya dengan beberapa entiti Timur Tengah. Soros, yang meletakkan idea kepada orang Blair, mahu Cik Rewcastle untuk menjadikan Sarawak Report sebagai medium untuk mengalihkan pelabur China dan Timur Tengah daripada perjanjian perkongsian dengan 1MDB.

Terkandung di dalam timbunan maklumat Blair adalah butiran untuk perjanjian antara 1MDB dan International Petroleum Investment Company, syarikat yang berpengkalan di Abu Dhabi (IPIC) sebagai penaja jamin (prinsipal dan kepentingan yang berkaitan) oleh dua anak syarikat dana Malaysia, 1MDB Energy Limited dan 1MDB Energy (Langat ) Limited. Tanggungjawab yang berkaitan dengan bon bernilai USD3.5 bilion yang anak-anak syarikat telah keluarkan untuk meningkatkan dana yang diperlukan bagi pengambilalihan dua pengeluar tenaga bebas (IPP), Tanjong Energy Holdings Sdn Bhd dan Genting Sanyen Power Sdn Bhd.

Jika apa yang saya diberitahu adalah benar, kedua Blair dan Soros bertujuan untuk mengaitkan Khadem Al Qubaisi, Pengarah Urusan IPIC, sebagai tokoh utama dalam penipuan yang didakwa sebagai menghilangkan jutaan wang dan berjuta-juta dari 1MDB untuk membiayai pembelian beberapa aset mewah di Amerika Syarikat (AS). Melalui maklumat yang diterima daripada pegawai perbankan dan orang kenamaan daripada entiti Timur Tengah dia adalah bekas penasihat kepada mereka, Blair dapat mengorek urusan Qubaisi dengan orang tengah korporat dalam perniagaan penerokaan tenaga dan pengeluaran.Kedua-dua Blair dan Soros tidak gembira dengan perjanjian perkongsian bernilai RM18 bilion yang Qubaisi telah meteraikan dengan 1MDB pada 12 Mac 2013. Qubaisi, yang pada masa itu Pengarah Urusan IPIC, memeteraikan perjanjian atas sifatnya sebagai Pengerusi Aabar Investments PJS (Aabar), anak syarikat IPIC yang dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan Abu Dhabi. Blair perlukan Cik Rewcastle untuk memburukkan nama Qubaisi dalam usaha untuk mengeruhkan hubungan antara Aabar dan 1MDB.

Dengan kata lain, Qubaisy adalah manusia yang gagal.Maklumat dan “Money Trail”

Kebanyakan maklumat rahsia yang dimiliki pasukan Blair disalurkan oleh bekas pegawai perbankan daripada JP Morgan Chase & Co dan Goldman Sachs Group Inc, dua institusi kewangan yang ditubuhkan berpengkalan di Amerika Syarikat. JP Morgan mempunyai satu cara atau lebih kemudahan beberapa pemindahan untuk 1MDB dan seperti yang pegawai mereka sedia maklum, manakala Goldman Sachs dikatakan telah ditaja jamin AS $ 6.5 bilion dalam urus niaga bon 1MDB. Kedua-dua bank telah mengambil bahagian dengan urusan antara 1MDB dan beberapa entiti Timur Tengah. Orang yang disyaki membocorkan maklumat kepada Blair akan didedahkan dalam satu artikel yang akan datang.

Selain dari bank-bank, Blair turut diperoleh beberapa maklumat yang sangat sulit daripada pegawai-pegawai dan orang kenamaan yang dikaitkan dengan dua entiti Timur Tengah – PetroSaudi International Ltd, sebuah syarikat Arab Saudi berasaskan cari gali minyak dan gas dan pengeluaran, dan Mubadala Development Company PJSC, syarikat khazanah negara yang dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan Abu Dhabi. Kedua-dua PetroSaudi dan Mubadala secara berasingan telah memeterai berbilion dolar perjanjian usaha sama dengan 1MDB manakala dana Malaysia masih di peringkat awal (rujuk bahagian empat).

Melalui Rothschilds dan pihak bank yang bekerja untuknya, Soros mempunyai beberapa jalinan serius rangkaian yang luas melalui agensi perisikan Amerika dan British, termasuk CIA. Beberapa sumber dalaman daripada agensi British seolah-olah tahu dengan pasti bahawa Mahathir sedang bersedia untuk melancarkan satu siri serangan panas terhadap Najib dalam usaha untuk memaksa peletakan jawatan daripadanya. Dilengkapi dengan pengetahuan itu, Soros menjadikan ianya satu syarat yang Cik Rewcastle perlu untuk bekerja bersama-sama dengan Mahathir untuk mensabotaj 1MDB dan untuk menjatuhkan maruah Najib.

Ia kejayaan kepada jutawan tersebut jika orang Mahathir itu untuk gantikan Najib, konspirasi antarabangsa untuk mensabotaj 1MDB akan berlalu tanpa disedari, selepas itu Soros akan melancarkan satu lagi kempen untuk menggulingkan pasukan Mahathir bagi memihak kepada satu kumpulan yang diketuai oleh ketua pembangkang dipenjara Dato ‘ Seri Anwar Ibrahim. Bagi memudahkan misi itu, dia mula menyuntik dana bernilai berjuta-juta ke dalam tabung kumpulan pihak ketiga yang berkait dengan Mahathir. Pemindahan dikatakan telah berlaku pada masa yang bekas Perdana Menteri itu memeterai perjanjian dengan Cik Rewcastle untuk melancarkan kempen terhadap 1MDB, Najib dan ahli-ahli keluarga terdekat Perdana Menteri.

Sumber mendedahkan bahawa pasukan Rewcastle (yang terdiri daripada Cik Rewcastle, suaminya dan beberapa syarikat-syarikat bersekutu keduanya itu) sebenarnya menerima dana untuk mengendalikan Sarawak Report, yang terkenal untuk mencipta pemalsuan dan fitnah terhadap beberapa orang kenamaan Malaysia, paling ketara di kalangan mereka merupakan bekas Ketua Menteri Sarawak, Tun Pehin Sri Haji Abdul Taib bin Mahmud. Sebahagian daripada dana dikatakan telah diperolehi melalui pasukan Blair, manakala yang lain seolah-olah berasal dari pasukan Mahathir. Ia mungkin bahawa beberapa dana Soros telah berakhir dengan pasukan Rewcastle secara ‘indirect’.

Selain daripada berjuta-juta di atas, Soros juga telah mengeluarkan belanja dana bernilai jutaan ringgit dalam bentuk ‘geran’ dan ‘sumbangan’ atas alasan untuk membiayai penyelidikan tentang “indoktrinasi masyarakat madani dan inklusif.” Dana yang disalurkan melalui beberapa badan-badan profesional, kumpulan berkepentingan dan agensi-agensi berkaitan kerajaan yang luas rantaiannya berasal dari kem Mahathir.

Menariknya, dana ini datang di atas beberapa berjuta-juta tambahan yang dikatakan telah mengalir melalui kumpulan pihak ketiga yang dinyatakan di atas ke dalam tabung beberapa NGO yang telah mengambil bahagian sama ada secara langsung atau dari bawah bayang-bayang penunjuk perasaan yang berlaku di tengah-tengah Kuala Lumpur pada 19 November 2016.

Menurut media arus perdana Malaysia, protes itu dirancang oleh Maria Chin Abdullah, pengerusi Bersih 2.0 dan Pengarah Eksekutif Persatuan Kesedaran Komuniti Selangor (Empower). Tetapi hakikatnya, bukan sahaja Mahathir dan sekutunya, dipercayai Matthias Chang, sebagai tangan ghaib dalam perancangan perhimpunan itu, mereka menjalinkan hubungan sulit dengan pelbagai persatuan Cina dan Kristian dan dua kumpulan hardliner Muslim NGO untuk mencetuskan ‘pertumpahan darah’ semasa demostrasi hari Sabtu.

Hanya untuk kepastian, sebahagian daripada dana yang dinyatakan di atas itu berasal daripada Dana Soros, manakala geran dan sumbangan diperoleh melalui OSF yang berpangkalan di New York (Open Societies Foundation), rangkaian antarabangsa masyarakat awam dan akademi kononnya khusus untuk membina masyarakat dinamik dan bertoleransi” yang kerajaan bertanggungjawab dan terbuka kepada penyertaan semua rakyat.” Tetapi tidak ramai yang sedar bahawa OSF telah selama bertahun-tahun memendam agenda rahsia untuk menghalalkan penjualan dadah di seluruh dunia dan malah telah pun membiayai ISIS dan pelarian asing berikutan krisis yang tersebar di seluruh dunia.Dan ini adalah jenis orang yang Mahathir, Maria Chin Abdullah, Anwar Ibrahim, Dato ‘Seri Khairuddin Abu Hassan, Matthias Chang, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail, Tony Pua, Tian Chua, Dato’ Ambiga Sreenevasan, Dato Ezam Mohd Nor, Majlis Peguam Malaysia, bekas pegawai-pegawai dari Badan Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM), bekas dan semasa pegawai dari Bank Negara (BNM) dan pegawai-pegawai bekas dengan Jabatan Peguam Negara telah secara sedar atau tidak mempunyai kaitan, menurut Malaysia Today.

Tetapi bagaimana Mahathir berjaya mendapatkan media dunia untuk mengambil bahagian?

Sudah tentu melalui Soros.

Jutawan hartawan memiliki pegangan yang besar dalam semua saluran media utama dan menawarkan geran dan sumbangan kepada saluran berita dunia yang sanggup menurut arahannya. Dalam beberapa kes, editor dan wartawan yang bekerja untuk saluran berita menerima bayaran untuk menyampaikan editorial dalam cara yang difikirkannya patut.

Pada dasarnya ia menyumbang kepada “penutupan” berita hampir di semua media dunia berkenaan Soros menandatanganinya di Mahkamah Daerah Amerika Syarikat atas kes Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa yang melibatkan manipulasi saham. Soros didenda USD75,000 oleh Commodities Futures Trading Commission atas pegangan “yang melebihi had spekulasi.” Ramai daripada anda tidak mengetahui cerita tersebut memandangkan ia tidak pernah dilaporkan oleh media arus perdana.

Ini adalah media arus perdana yang sama yang memberitahu kita bagaimana Soros tidak pernah menerima wang daripada kartel dadah atau terlibat dalam apa-apa bentuk aktiviti jenayah. Tetapi hakikatnya, dia menjalankan kebanyakan operasinya di luar pesisir, di zon yang dikenali sangat kondusif untuk aktiviti pengubahan wang haram. Facebook CIA memuatnaikan status yang menyifatkan Antillen Netherlands di mana Quantum diletakan sebagai “titik transhipment bagi dadah Amerika Selatan ke Amerika Syarikat dan Eropah, pusat pengubahan wang haram.” Ini juga adalah sesuatu yang disorokan oleh media.

Terdapat fakta bahawa Soros telah membeli kepentingan utama dalam salah satu bank terbesar Columbia ketika Pentadbiran Penguatkuasaan Dadah mengeluarkan satu kajian yang bertajuk Columbian Economic Reform: the Impact on Drug Money Laundering within the Columbian Economy. Kajian ini mendedahkan bagaimana Raja dadah telah menjadikan hasil dadah sebagai perniagaan yang sah dengan mengambil kesempatan daripada ekonomi Columbian yang liberal. Anda membaca buat pertama kali di sini.Dalam berita lain, geran Soros pernah disalurkan kepada Linda Evans, bekas Presiden Amerika Syarikat Bill Clinton ampunkan atas penglibatan beliau dalam kumpulan pengganas Weather Underground. Kumpulan itu bertanggungjawab melakukan rompakan 1991 di mana tiga pembunuhan telah dilakukan dan beberapa siri pengeboman telah dilaksanakan. Ahli-ahli kumpulan juga bertanggungjawab untuk pengeboman Capitol Amerika Syarikat pada November 1983. Anda diberitahu pembunuhan dan pengeboman, tetapi tidak geran yang Soros telah salurkan kepada Linda Evans.

Media juga tidak pernah memberitahu anda bahawa Soros meluluskan ‘pengagihan dadah tanpa batasan untuk kanak-kanak jalanan atas alasan mahu “mencegah wabak penyakit.” Dana beliau dalam diam-diam membiayai ahli-ahli politik di Amerika Syarikat dan UK yang menyokong halalkan dadah marijuana dan yang menyokong penjualan tanpa had ubat-ubatan tanpa preskripsi. Ianya termasuklah kebanyakan saluran berita seperti New York Times dan Washington Post, kita perlu terima hakikat bahawa OSF memainkan peranan utama di Amerika Syarikat dalam membuat dasar dalam usaha untuk menghalalkan penjualan dadah marijuana, menurut Malaysia Today.

Ya, apa yang memberi aspirasi kepada Soros adalah majoriti dunia menerima ketagihan dadah dan mudah untuk dikawal. Dan penjualan dadah marijuana sah disisi undang-undang, dia membuat banyak keuntungan, yang seterusnya, membantu kewangan kebanyakan kempen media terhadap kerajaan-kerajaan dalam dunia. Sebahagian daripada dana telah bertukar menjadi geran dan sumbangan yang kepada pelbagai personaliti media dan saluran berita.

Antara saluran berita, pertubuhan dan personaliti yang ‘disenyapkan’ melalui ‘derma Soros’ atau naungannya adalah MediaChannel.org, Projek Akses Media, CBS News, New York Times, Wall Street Journal, CNN, ABC, BBC , dan Rather (CBS Evening News), Judith Miller (New York Times), Profesor Mark Crispin Miller di Universiti New York, Eric Alterman (yang mentor, JIKA Stone, adalah seorang KGB dan Stalinis dibayar ejen) The Nation, Orvile Schell daripada Los Angeles Times, Media Institut bebas, Pusat Laporan siasatan, Charles Lewis (bekas pengeluar CBS News dan ketua Pusat Integriti Awam), Danny Schecter, Kumpulan Wang bagi Kewartawanan siasatan, dan beberapa wartawan penyiasatan dan editor dengan pelbagai rangkaian berita , menurut Malaysia Today.Pada dasarnya, itulah yang merupakan segmen yang mengawal media dunia secara kolektif dimana menyalurkan ‘kebenaran’ kepada media arus perdana Malaysia dan internet. Untuk makluman, Soros secara peribadi ‘memiliki’ The Guardian, sebuah akhbar negara British yang dikatakan dimiliki oleh Scott Trust Limited, yang meletakkan syarat berkenaan apa yang boleh atau tidak boleh diterbitkan. Secara kebetulan, The Guardian pernah menerbitkan cerita konspirasi 1MDB yang bertajuk 1MDB: the Inside Story of the World’s Biggest Financial Scandal.

Dan janganlah kita lupa Marcus Ambrose Paul Agius, senior non-executive director, Lembaga Pengarah BB yang merupakan “news corporation” dimana Cik Rewcastle dan suaminya pernah dikaitkan. Marcus berkahwin dengan Katherine de Rothschild, anak Major Edmund Leopold de Rothschild, pembiaya English yang berkedudukan tinggi dan ahli kepada perbankan Rothschild yang terkemuka England. Melalui kesatuan Rothschilds dengan BBC, Soros mengawal bahan-bahan yang disiarkan oleh “news corporation”.

Saya diberitahu, Marcus yang mengesa Soros menghubungi Cik Rewcastle, yang dibenci oleh beliau. Disebabkan kebencian ini maka Soros tidak mahu mendekati ketua editor Sarawak Report tersebut, yang pada asasnya menjelaskan mengapa orang Blair yang menghubungi. Pada bulan November 2014, Soros telah didatangi oleh seorang sekutu Mahathir untuk membantu dalam melancarkan kempen media dunia untuk memusnahkan Najib dan 1MDB.

Bersambung…

Part 1: http://www.malaysia-today.net/how-anwar-helped-soros-cripple-the-asian-economy/

Part 2: http://www.malaysia-today.net/the-soros-rewcastle-mahathir-nexus-and-links-to-the-us-department-of-justice/

Part 3: http://www.malaysia-today.net/mahathir-mukhriz-soros-and-the-khazarian-conspiracy/

Part 4: http://www.malaysia-today.net/the-blair-rewcastle-multifaceted-complicity-to-destroy-1mdb/


Malaysia Today

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top