.... "Soros Got Trumped" | AAKJ
SOROS dikalahkan!!
Pegawai penasihat Najib tahu bahawa Trump akan menang Presiden Amerika Syarikat. Dan apabila ini berlaku maka Peguam Negara Amerika Syarikat kenalah mencari pekerjaan yang baru. Sebab itu mereka menasihatkan Najib supaya bertenang mengenai pengumuman DOJ Amerika pada Julai yang lalu dan menahan pelantikan Duta Besar Malaysia yang baru ke AS sehingga akhir tahun ini. Pada asasnya, Najib tumpaskan Soros.
Trump: mengatasi dengan berkata atau melakukan sesuatu yang lebih baik, lebih bernas, lebih hebat, tahap yang lebih tinggi, terlalu bagus, bercahaya, lebih baik dari yang lain, ‘perform’ lebih baik dari orang lain; mengalahkan, melakukan / menjadi lebih baik daripada yang lain, lebih bagus, menjadi yang terbaik, terlalu baik , lebih baik dari orang lain, mudah menang, mudah tewaskan musuh, tiada saingan, pesaing utama.ANC (Kempen Anti-Najib) begitu teruja apabila pada Julai tahun ini Peguam Negara Amerika Syarikat , Loretta Lynch E. dan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DOJ) mengadakan sidang akhbar bagi mengumumkan tindakan terhadap 1MDB. Ramai mula timbul pemikiran bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bakal hilang segalanya.

Tun Dr Mahathir Mohamad telah berusaha mengenai perkara ini untuk satu tahun atau lebih. Sebab itu Khairuddin Abu Hassan dan Matthias Chang telah pergi ke Amerika Syarikat bersama-sama dengan Zeti Akhtar Aziz (Gabenor Bank Negara), Abdul Gani Patail (Peguam Negara) dan Abu Kassim Mohamed (Ketua Pengarah SPRM).

Mereka tahu bahawa Peguam Negara Amerika Syarikat dan sidang akhbar Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat tidak akan melampaui kata-kata. Tetapi ini adalah politik dan politik adalah permainan persepsi. Jadi semua yang mereka perlu lakukan adalah untuk mewujudkan persepsi bahawa Najib akan mengalami nasib yang sama seperti Manuel Noriega dari Panama. Itu sudah cukup baik kerana itulah rancangan utama mereka.

Pembangkang dan gerakan anti-Najib gembira. Mahathir juga berkata bahawa Najib tidak akan berani meninggalkan Malaysia kerana jika dia berbuat demikian maka dia akan ditangkap dan akan dihantar ke AS untuk dibicarakan. Bagaimana Najib ditangkap apabila dia tidak pernah disabitkan dengan apa-apa kesalahan dan tidak ada waran tangkap untuk beliau? Malah, Peguam Negara Amerika Syarikat dan Jabatan Kehakiman AS tidak pernah menyebut nama Najib dalam sidang media mereka.

Tetapi ini adalah bagaimana permainan persepsi dimainkan. Mereka mencipta persepsi dengan mencadangkan dan membayangkan dan dengan bermain dengan sindiran. Dari awal lagi isu 1MDB adalah semata-mata permainan persepsi. “RM42 bilion wang 1MDB telah hilang begitu sahaja,” jerit Mahathir. “Mungkin juga RM50 bilion atau lebih telah hilang ghaib. Dan RM2.6 bilion atau mungkin juga RM4 bilion yang telah dipindahkan ke dalam akaun bank peribadi Najib.”

Ini adalah mantera sejak 2014. Pada hakikatnya, aset 1MDB melebihi liabilitinya dengan RM9 bilion dan wang yang masuk ke dalam akaun Najib adalah sumbangan dari orang Arab. Dan mereka mensabotaj IPO 1MDB yang telah diusahakan. Mereka sekat semua pinjaman bank kepada 1MDB. Mereka merekayasa dokumen dan menjadikannya seolah ianya sebagai ‘bukti’ kepada wartawan dan penulis blog di Malaysia serta di luar negara – wartawan dan blogger yang mereka telah membelanjakan beratus-ratus juta untuk merasuah mereka (ya, jangan terkejut, kulit putih juga boleh disogok).

Mereka telah menggunakan segala-galanya, walaupun sinki dapur, untuk membuang Najib – kerana lebih banyak mereka boleh melemparkan fitnah kepadanya maka lebih banyak mereka boleh membuatkan dia kelihatan bersalah. Najib tidak panik. Dia hanya bertenang. Dan yang lebih penting adalah hakikatnya bahawa penasihat beliau kekal tenang dan merancang strategi mereka dengan selangkah atau dua langkah ke hadapan dari Mahathir dan kumpulan Anti Najib beliau.Najib tahu apa yang Donald Trump tahu. Bahawa media penuh dengan rasuah, boleh disogok, tidak pernah neutral, dan akan berpihak kepada tuan-tuan mereka yang membayar gaji mereka. Jadi mengapa cuba untuk memerangi wartawan dan penulis blog yang berjuang untuk menjatuhkan Perdana Menteri dan Barisan Nasional yang dipimpin oleh Umno dan menggantikan kerajaan dengan Pakatan Harapan pimpinan DAP?

Najib tahu apa yang Donald Trump tahu. Bahawa media dan panglima perang boleh menentang anda tetapi akhirnya pengundi yang membuat keputusan tentang siapa yang boleh membentuk kerajaan dan memimpin negara. Hari ini, Trump membuktikan bahawa rakyat akan membuat keputusan jika mereka mahu beliau sebagai Presiden Amerika Syarikat ke-45. Dan pada pilihan raya umum akan datang rakyat juga akan membuat keputusan sama ada mereka mahu Najib sebagai Perdana Menteri dan Barisan Nasional yang diketuai Umno sebagai kerajaan Malaysia.

Jadi, kenapa begitu bodoh untuk melawan media apabila wartawan dan penulis blog telah disogok untuk menyerang anda? Pengundi yang akan menentukan nasib anda, bukan Sarawak Report, Malaysiakini, Wall Street Journal, New York Times, Washington Post, atau apa sahaja. Ketika pembangkang mensia-sia begitu banyak masa sejak 2014 pada kempen 1MDB mereka, Najib menghabiskan semua masa tersebut memastikan bahawa apabila pilihan raya umum akan datang diadakan, Umno-Barisan Nasional akan menang pilihan raya bukannya Pakatan Harapan yang diketuai oleh DAP.

Mahathir, ANC, dan Pakatan Harapan pimpinan DAP, telah dipengaruhi oleh propaganda mereka sendiri. Dan ini adalah sangat berbahaya. Sebaik sahaja anda mula mempercayai pembohongan anda sendiri anda ditakdirkan untuk gagal. Masalah ini membelenggu Mahathir dan pembangkang. Mereka memberitahu begitu banyak pembohongan dan melakukannya terlalu kerap sehingga mereka mula mempercayai pembohongan mereka sendiri.

Tidak, Najib tidak akan jatuh. 1MDB tidak akan bankrap. Malaysia tidak akan bankrap. Amerika Syarikat tidak akan menghantar tenteranya ke Putrajaya untuk menculik Najib dan membawanya kembali ke Amerika untuk dipenjarakan, seperti yang mereka lakukan terhadap Noriega. Malah, kerajaan AS baru akan mengatakan bahawa Najib secara tidak adil dianiaya oleh media – yang telah disogok dan yang telah dibiayai oleh orang-orang seperti George Soros sejak tahun 1995 yang berada di belakang Anwar Ibrahim dan yang merancang untuk menjatuhkan Mahathir dan menggantikannya dengan Anwar.Pada tahun 1998, Suharto Indonesia dan Mahathir Malaysia kedua-duanya sepatutnya jatuh. Bagaimanapun, ketika Suharto telah jatuh pada Mei 1998, Mahathir bangkit dan tiga bulan kemudian, Anwar jatuh sebaliknya. Dan Mahathir tahu bahawa Soros dan IMF telah menyokong Anwar dalam usahanya untuk mengambil alih jawatan Perdana Menteri. Dan itulah sebabnya Mahathir tidak mahu mempunyai apa-apa kaitan dengan IMF dan menuduh kedua-dua IMF dan Soros cuba untuk ‘Menjajah’ Malaysia.

Mahathir dan ANC berharap Hillary Clinton akan menang sebagai Presiden Amerika Syarikat. Kemudian mereka boleh menjadikan isu DOJ ini berterusan. Sebaliknya Donald Trump telah memenanginya, maka kempen AS mereka untuk mewujudkan persepsi bahawa Najib adalah “a dead man walking” pun musnah.Oh, untuk makluman, ‘burung kecil’ memberitahu saya bahawa surat di bawah telah disediakan semalam pada jangkaan sekiranya Trump memenangi jawatan Presiden Amerika Syarikat hari ini. Dan itu adalah perbezaan antara penasihat Najib dan Polis ‘Keystone’ Mahathir. Penasihat Najib tahu apa yang mereka lakukan sementara itu budak-budak Mahathir masih berjalan meraba-raba pada setiap langkah perjalanan mereka.

Sekarang anda tahu mengapa pada bulan Februari 2015 apabila saya diminta untuk membuat keputusan sama ada untuk menyertai pasukan Mahathir atau pasukan Najib saya memilih pasukan Najib. Ini kerana saya benci bekerja dengan orang bodoh dan menikmati bekerja dengan orang yang cerdik. Maksud saya, hanya orang bodoh akan seronok bekerja dengan orang bodoh. Dan saya percaya bahawa saya orang yang cerdik dan tidak manusia yang bodoh.

Malaysia Today

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top