.... Mangsa Husni Akan Dikenalpasti Tidak Lama Lagi | AAKJSelepas artikel ‘Why Mahathir and his ANC must be totally and mercilessly wiped out’ telah diterbitkan semalam (BACA DI SINI), Ahmad Husni Hanadzlah panik dan meminta ejennya untuk mula menghubungi semua wanita yang telah beliau cabul untuk menawarkan mereka penyelesaian. Beliau bersedia untuk membayar mereka wang yang banyak agar mereka berdiam diri, menurut Malaysia Today.

Shamsul Zairil Kamaruddin (nombor telefon 6019 510 1213),Setiausaha Politik kepada Husni satu ketika dahulu dan Bella, yang bekerja di pejabat Husni (nombor telefon 6017 667 3707), memanggil semua mangsa yang Husni telah raba Punggung dan raba tetek , menurut Malaysia Today lagi.Shamsul Zairil Kamaruddin, Setiausaha Politik kepada Menteri Kewangan Kedua satu ketika dulu, Ahmad Husni Hanadzlah, kini menghubungi semua wanita untuk membeli langkah berdiam diri mereka.

Husni berkata beliau meletakkan jawatan Menteri Kewangan Kedua untuk kepentingan rakyat dan supaya dia boleh menghabiskan lebih banyak masa pada agama. Apa yang dia maksudkan dengan menghabiskan lebih banyak masa pada agama? Adakah dia berkata dia tidak mempunyai masa untuk agama jika dia masih berkhidmat di dalam Kabinet? Dan bagaimana kepentingan rakyat lebih baik dengan beliau meletak jawatan?

Masalah dengan ahli-ahli politik adalah mereka membuat kenyataan tetapi mereka tidak menjelaskan apa yang mereka maksudkan dengan kenyataan tersebut – jadi anda perlu menterjemah atau meneka apa yang mereka maksudkan. Apa yang Husni maksudkan apabila dia berkata dia meletak jawatan jawatan dalam Kabinet demi kepentingan rakyat? Adakah rakyat Rugi jika Husni tetap menjadi menteri? Bagaimanakah rakyat akan rugi?

The devil, as they say, is in the details. Jadi boleh kita dapatkan maklumat lanjut? Kata-kata Husni boleh bermakna apa saja bergantung kepada tahap kecerdasan dan kesarjanaan. Dan kebanyakan rakyat Malaysia mempunyai IQ di bawah purata. Oleh sebab itu saya perlu menulis artikel cheong hei yang panjang (cheong hei: Kantonis yang bermaksud panjang lebar). Saya perlu bercakap kepada rakyat Malaysia seolah-olah mereka bodoh dan itupun mereka masih tidak faham apa yang saya maksudkan.

Sebagai contoh, apabila saya menjelaskan bahawa RUU355 bukan Rang Undang-Undang Hudud tetapi Rang Undang-Undang Pindaan Syariah, mereka masih berkeras yang ia adalah satu Rang Undang-Undang Hudud. Apabila saya menjelaskan bahawa PAS tidak meninggalkan Pakatan Rakyat tetapi DAP menutup Pakatan Rakyat dan menubuhkan Pakatan Harapan dan enggan membenarkan PAS untuk menyertai Pakatan Harapan, mereka masih menegaskan bahawa PAS meletakkan jawatan daripada pakatan pembangkang.

Bolehkah anda melihat bagaimana sukarnya untuk bercakap dengan orang IQ rendah, yang menjadi penyokong majoriti Pakatan Harapan pimpinan DAP? Walaupun saya menunjukkan kepada mereka sehelai kertas putih dan memberitahu mereka ia adalah satu kertas putih mereka masih akan menegaskan ia adalah kertas hitam kerana ia adalah dalam DNA mereka untuk menentang semua yang anda katakan melainkan anda mengatakan anda menyokong DAP.

Jadi, apabila Husni berkata beliau meletak jawatan dalam Kabinet demi kepentingan rakyat dan supaya dia boleh menghabiskan lebih banyak masa pada agama, kebanyakan orang Pakatan Harapan akan percaya kepadanya. Dan mereka akan mempercayainya kerana Husni kini menyerang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. Jika Husni menyokong Najib maka Pakatuns tidak lagi akan percaya apa-apa kata-kata beliau walaupun beliau tunjukkan serta katakan kertas warna itu berwarna putih.

Sebenarnya, Husni mahu dinaikkan ‘pangkat’ daripada Menteri Kewangan Kedua kepada Menteri Kewangan. Oleh itu, apabila Najib memberitahu Husni bahawa beliau tidak akan menjadi Menteri Kewangan dan sebaliknya akan dipindahkan ke kementerian lain dia menjadi marah dan meletak jawatan. Tambahan pula, seperti yang dijelaskan dalam artikel sebelum ini, Two billion reasons why Husni attacked Najib yesterday (READ HERE), beliau telah berjuang untuk projek lanjutan Pantai Baru Expressway (NPE) sejak empat tahun lepas dan dua minggu lalu rayuannya bagi projek itu telah ditolak (dan jika beliau menjadi Menteri Kewangan, beliau boleh meluluskan projek ini).

Dalam artikel semalam, Why Mahathir and his ANC must be totally and mercilessly wiped out (READ HERE), kami mendedahkan bahawa beliau memberitahu kepada Menteri Kabinet Mohamed Nazri Abdul Aziz bahawa beliau akan bertanding di kerusi Parlimen Tambun pada pilihan raya umum akan datang untuk memastikan bahawa Umno kehilangan kerusi jika beliau tidak mendapat projek lebuh raya bernilai RM2 bilion itu. Masalahnya, walaupun Husni mempunyai banyak skandal seks (berbanding yang lain) dia bukannya berada dalam kedudukan yang boleh untuk mengeluarkan ancaman dan memeras ugut kerajaan.

Dan ini adalah masalahnya dengan orang seperti Ahmad Husni Hanadzlah, Tun Dr Mahathir Mohamad, Muhyiddin Yassin, Mukhriz Mahathir, Shafie Apdal, Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Dr Wan Azizah Wan Ismail, Mat Sabu, Nurul Izzah Anwar, Azmin Ali, dan semua yang lain yang begitu banyak yang mengatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan apa yang mereka katakan sebelum ini.

Husni, sama seperti orang-orang yang lain macam beliau, tidak sedikitpun mengambil berat tentang kepentingan rakyat seperti yang mereka mendakwa. Ia adalah tentang kepentingan peribadi mereka.’Pergi jahanam dengan kepentingan rakyat’! kita mempunyai begitu banyak Pakatuns yang berIQ rendah yang dengan mudah menelan kata orang tanpa usul periksa. Pakatuns ini begitu bodoh dan tidak sepatutnya dilahirkan. Mereka ini hidup sia-sia seperti orang Melayu ada berkata, ‘membazir beras’.

Maksud saya anda boleh bayangkan manusia gila seks seperti Husni (yang marah dan meletak jawatan kerana dia tidak boleh menjadi Menteri Kewangan dan tidak boleh mendapatkan projek RM2 bilion) menjadi seorang wira pembangkang hanya kerana dia berkata beberapa perkara yang buruk tentang Perdana Menteri? Senang sangat jadi hero! Hanya mengatakan beberapa perkara yang jahat mengenai Najib dan mereka menjadikan kamu menjadi ikon pembangkang. Sheesh … kita perlu mengharamkan sekolah Cina jika ini adalah kualiti pendidikan yang mana diterima oleh penyokong DAP, menurut Raja Petra lagi.Hari ini, Mahathir membuat penampilan sebagai tetamu di Parlimen. Sebab mengapa Mahathir pergi ke Parlimen, dia berkata ini adalah untuk promosi kebebasan bersuara. “Ya, terdapat had kepada kebebasan bersuara dan kebebasan akhbar, kerana jika tidak ia boleh menyebabkan ketegangan kaum terhadap beberapa isu. Walau bagaimanapun, Parlimen bebas daripada had ini, terutamanya yang berkaitan dengan kebebasan bersuara. Mereka mewakili rakyat dan aduan mereka dan mereka mesti didengar dan dibenarkan untuk bercakap dengan bebas,” kata Mahathir.

Mahathir juga berkata ahli Parlimen tidak boleh tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi (OSA) untuk mendedahkan rahsia mereka telah diamanahkan semasa mereka dalam Kabinet. Dalam kes ini mengapa Mahathir tidak meluluskan Rang Undang-Undang 35 tahun yang lalu pada tahun 1981 (apabila dia mula-mula mengambil alih jawatan Perdana Menteri) untuk meminda (Pinda) sumpah jawatan bagi Menteri-menteri yang memaksa mereka untuk melindungi rahsia kerajaan semasa mereka berjawatan dan walaupun selepas mereka meninggalkan jawatan?

Di UK, rahsia rasmi boleh didedahkan laporannya selepas 25 tahun tetapi ada yang terlalu sensitif kekal diklasifikasikan walaupun selepas 25 tahun. Jadi, walaupun 25 tahun selepas anda meninggalkan jawatan itu maka rahsia itu kekal rahsia. Kertas kabinet kekal sehingga 30 tahun walaupun tidak semestinya diklasifikasikan sebagai rahsia selama 30 tahun di bawah undang-undang di UK. Di Malaysia, kertas Kabinet dan Minit mesyuarat EXCO Kerajaan Negeri secara automatik di bawah OSA walaupun tidak diklasifikasikan sebagai rahsia atau dichop RAHSIA.

Sekarang, Mahathir adalah seorang bekas Perdana Menteri selama 22 tahun dan dia tidak tahu semua ini? Apabila dia berada di dalam kerajaan beliau melindungi rahsia kerajaan sehingga mati dan kini dia berkata tidak perlu ada rahsia. Apa yang Mahathir kata dahulu tidak sama dengan apa yang beliau ucapkan hari ini.Dan kalau dulunya beliau berkata untuk kebaikan negara dan sekarang beliau turut berkata untuk kebaikan negara juga. Bagaimana ia boleh menjadi untuk kebaikan negara ini pada kedua-dua keadaan apabila apa yang dia katakan dahulu dan apa yang dia kata sekarang adalah sebaliknya?

Dahulu, pada tahun 2001, Dr Mahathir berkata penahanan tanpa bicara adalah baik. Ia adalah kerana Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang menyebabkan Menara Berkembar Kuala Lumpur masih berdiri manakala di New York tidak lagi wujud, kata Dr Mahathir.

Mahathir kata George Soros dan Yahudi di mana-mana di dunia adalah orang yang jahat. Hari ini, Dr Mahathir berkata Soros adalah seorang yang baik kerana dia membiayai kumpulan pembangkang di Malaysia (Bersih dan termasuk Malaysiakini) untuk menjatuhkan UMNO yang memimpin Barisan Nasional dan menggantikan kerajaan dengan Pakatan Harapan pimpinan DAP.

Dan telah kita lupa bahawa 30 tahun lalu apabila Mahathir mengajar rakyat Malaysia untuk menjadi biadap dan kurang ajar terhadap Raja-Raja dan hari ini dia pergi mengadap Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong dan Majlis Raja-Raja untuk cuba mendapatkan bantuan mereka bagi menjadikan anaknya, Mukhriz, Perdana Menteri? Yang lebih kelakar adalah bahawa baru-baru ini Mahathir menuduh Perdana Menteri meletakkan Agong di bawah tahanan di rumah ketika itu sedangkan itu adalah apa yang Mahathir lakukan kepada Agong pada tahun 1999 apabila beliau merasakan beliau hampir kehilangan kuasa.

Dan bukankah Mahathir yang mengatakan bahawa kerajaan perlu ditukar melalui peti undi dan bukan melalui demonstrasi jalanan (pilihan raya dan bukan pilihan jalan raya) dan beliau menangkap tanpa bicara semua orang yang ada di belakang demonstrasi jalanan? Dan kini dia menggesa rakyat untuk berdemostrasi jalanan untuk menggulingkan kerajaan. Mahathir begitu cepat bertukar menjadi si badut Bozo.Bozo the Clown

Mangsa?

Terjemahan dari : Malaysia Today

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top