.... Kenapa Mahathir Dan ANC Mesti “Dihapuskan” Kesemuanya Tanpa Belas Kasihan | AAKJKempen Anti-Najib (ANC) semakin hilang arah dari hari ke hari. Ketika mereka mula-mula melancarkan serangan ke atas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada bulan Disember 2014 mereka begitu gung-ho dan yakin dengan kemenangan. (Gung-ho – kata sifat: membabi buta bersemangat dan tidak sabar-sabar, terutama tentang mengambil bahagian dalam pertempuran atau peperangan). Sekarang mereka merawat luka-luka mereka dan cuba mencari jalan keluar supaya mereka boleh mengalah atau berundur tanpa terlalu banyak kehilangan maruah.

Oleh itu, sebab mengapa Tun Dr Mahathir Mohamad bertemu Anwar Ibrahim di mahkamah dua bulan lalu (5 September) serta Tun Dr Siti Hasmah Ali bertemu Dr Wan Azizah Wan Ismail di Istana Segambut minggu lepas (ke-4 November). Mahathir tahu bahawa ia adalah “game over” melainkan jika dia ada rancangan baru. Malah baginda DYMM Agong dan Majlis Raja-Raja telah berpaling dari Mahathir dan ANC beliau.

Dan, esok, Mahathir merancang ‘penampilan istimewa’ di Parlimen untuk menguji sama ada dia mempunyai sokongan sekurang-kurangnya 112 Ahli Parlimen supaya dia boleh membuat undi tidak percaya terhadap Najib (yang dia pernah cuba lakukan pada Oktober tahun lepas tetapi gagal) – atau menggunakan 112 undi untuk memberi tekanan kepada Raja-Raja untuk memecat Najib.Apa yang Mahathir lupa adalah apabila anda masukkan ke dalam pertempuran atau melibatkan diri dalam perang, anda tidak boleh mengalah. Jika anda mengisytiharkan anda tidak mengambil tahanan atas dasar ‘no quarter asked and none given’ (bermaksud tiada belas kasihan atau tiada konsesi diberikan oleh kedua-dua pihak), maka anda memberi motivasi kepada lawan anda untuk benar-benar menghapuskan kamu, malah tahanan yang cedera turut dibunuh dengan kejam.

Terdapat perkara-perkara seperti peraturan perang atau kaedah-kaedah penglibatan. Tetapi jika ini adalahcara bagaimana perjuangan sepatutnya dijalankan (menggunakan peraturan) maka kedua-dua pihak mesti bersetuju dengan peraturan dan menghormatinya. Apabila satu pihak dengan ini mengisytiharkan bahawa tidak ada peraturan dan semuanya adalah permainan yang adil dan bahawa ia adalah satu perjuangan hingga ke titisan darah terakhir, maka ia akan menjadi pertumpahan darah dan pembunuhan beramai-ramai hingga ada akan yang cedera, banduan, wanita dan kanak-kanak.

Dan ini adalah jenis perang yang Mahathir dan ANC sedang lancarkan terhadap Najib. Mereka tidak mengikuti mana-mana kaedah-kaedah atau tidak menggunakan kod etika menghormati lawan anda. Mereka tidak mengambil banduan dan menyerang walaupun wanita dan kanak-kanak, keluarga Najib sebagai satu contoh.

Oleh itu, Mahathir dan ANC yang memutuskan peraturan. Najib tidak mempunyai pilihan tetapi perlu melawan berdasarkan peraturan mereka. Najib tidak mempunyai kuasa untuk membuat keputusan mengenai kaedah-kaedah penglibatan. Dan kini Mahathir dan ANC tertakluk kepada apa yang mereka telah tertakluk terhadap Najib sepanjang dua tahun yang lepas sejak Disember 2014.

Sesetengah pihak rasa ia adalah tidak adil dan terlalu melampau apabila Najib memecat Muhyiddin Yassin, Mukhriz Mahathir, Shafie Apdal, Ketua Cawangan Khas, Ketua SPRM, Peguam Negara, dan banyak lagi yang bersekongkol dengan Mahathir dan ANC. Apa yang mereka maksudkan dengan tidak adil atau terlalu ekstrem? Dalam perjuangan hingga ketitisan darah terakhir dan perang habis-habisan, istilah ‘tidak adil’ dan ‘keterlaluan’ tidak muncul di dalam perbendaharaan kata.

Maksud saya, jika anda mahu bertinju menggunakan peraturan Queensberry maka banyak perkara yang anda tidak boleh lakukan. Ia perlu menjadi perlawanan yang ‘bersih’. Tetapi jika anda bertinju cara “Thai boxing” atau “Chinese boxing” (turut dikenali sebagai Kungfu) maka semuanya boleh – menendang, menyiku, menarik ‘poking’, ‘kneeing’, dan sebagainya, termasuk juga “kicking your balls”.Tetapi Najib masih seorang lelaki budiman walaupun dalam keadaan sebegini. Beliau hanya bertindak balas mempertahankan dirinya dari serangan musuhnya. Beliau tidak pernah bersungguh sungguh ‘habiskan’ musuhnya (di mana itulah sepatutnya yang beliau patut lakukan, musnahkan kesemua demi kebaikan dirinya)

Najib tidak pernah sekali pun bercakap mengenai skandal Muhyiddin dengan Nika Gee sehingga berlakunya perceraian kerana skandal tersebut. Najib boleh dengan mudah menjelaskan bahawa Akuan Berkanun yang ditandatangani oleh suami Nika Gee telah disediakan sejak tahun 2015 lama sebelum skandal meletus pada pertengahan 2016.

Betul, SD sudah wujud pada 2015 tetapi ia tidak sehingga pertengahan 2016 apabila ia menjadi pengetahuan umum. Sementara itu, dari pertengahan 2015 hingga pertengahan 2016, Muhyiddin sentiasa menyerang Najib. Tetapi Najib tidak bertindak balas menyerang Muhyiddin dengan menggunakan SD tersebut dan isu skandal seks Muhyiddin-Nika Gee. Jadi dalam erti kata lain bahawa Najib agak seorang lelaki yang ‘gentleman’ walaupun Muhyiddin telah menyerang beliau tanpa belas kasihan.

Samalah dengan kes Ahmad Husni Hanadzlah. Husni telah menekan Najib untuk melantik beliau menjadi Menteri Kewangan (dari Menteri Kewangan Kedua). Husni juga cuba untuk memberikan anaknya yang RM2 bilion projek sambungan lebuh raya (BACA DI SINI: Two billion reasons why Husni attacked Najib yesterday)). Setelah Husni menjadi Menteri Kewangan, beliau bukan sahaja boleh memberi anaknya bahawa projek RM2 bilion tetapi boleh memberinya banyak lagi projek-projek yang bernilai berpuluh-puluh bilion.Najib, bagaimanapun, tidak mendedahkan dua perkara yang membuatkan Husni sangat marah: pelantikan beliau sebagai Menteri Kewangan dan projek sambungan lebuh raya RM2 bilion milik anaknya. Dan Husni masih mahu projek bernilai RM2 bilion. Minggu lalu, Husni memberitahu Menteri Kabinet Mohamed Nazri Abdul Aziz bahawa jika anaknya tidak mendapat projek tersebut maka beliau (Husni) akan bertanding di Tambun pada pilihan raya umum akan datang bagi pecahkan undi dan memastikan bahawa pembangkang menang kerusi itu.

Jadi Husni masih mengancam dan memeras ugut Najib sehingga ke hari ini. Tetapi Najib tidak mengancam dan memeras ugut Husni sebagai balasan. Beberapa wanita telah membuat aduan bahawa Husni meraba-raba punggung dan tetek mereka (secara peribadi, saya tahu salah seorang daripada mereka dan di mana dia tinggal). Apa yang Najib perlu lakukan adalah untuk meminta wanita wanita ini untuk membuat laporan polis dan Husni akan dikenang dalam lipatan sejarah sebagai Trump Malaysia, menurut Raja Petra.

Husni juga mempunyai hubungan sulit dengan isteri orang di bahagiannya. Jika nama wanita ini didedahkan maka Husni akan menghadapi masalah yang sama seperti Muhyiddin sedang menghadapi kerana hubungan sulitnya dengan Nika Gee yang ketika itu dia masih lagi berkahwin dengan orang lain. Dan Husni mempunyai keberanian untuk mengatakan bahawa beliau meletakkan jawatan Kabinet supaya dia boleh memberi tumpuan kepada agama?, menurut Raja Petra lagi.

Sebenarnya, Husni adalah seorang yang miang. Beliau mempunyai nafsu berahi jelik untuk menonton filem lucah pada telefon pintar ketika di dalam keretanya.Pemandu dan pengawal peribadi Husni merasa pelik kenapa Husni tidak menggunakan ‘headphone’ supaya tiada yang mengetahuinya. Bayangkan bagaimana pemandunya boleh memberi perhatian semasa memandu apabila kedengaran suara mengerang dan menjerit datang dari tempat duduk belakang apabila pelakon lucah tersebut mula ‘orgasm’ dan ‘cum’. Tahun ini sahaja hampir lima kali kereta beliau hampir kemalangan sebab tumpuannya kepada kerusi belakang melebihi perhatian terhadap jalanraya, menurut Malaysia Today.

Dan adakah anda fikir Najib tidak tahu semua ini? Sudah tentu dia tahu. Tetapi Najib seorang lelaki yang ‘gentleman’ untuk menggunakan maklumat ini bagi menyerang balas terhadap Husni walaupun Husni mungkin akan mengancam dan memeras ugut beliau.

Jika Najib bersetuju untuk membawa Husni semula ke dalam Kabinet dan melantik beliau menjadi Menteri Kewangan, ditambah memberikan anaknya projek RM2 bilion, kemudian Husni bersedia untuk berhenti menyerang Najib. Mungkin Husni terlalu banyak menonton filem lucah yang menyebabkan otaknya semua telah menjadi senget. Mengapa Najib mahu tunduk kepada Husni apabila kita boleh memusnahkan dia keseluruhannya dan membuang mayatnya ke dalam sungai?

Malaysia Today

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top