.... Keistimewaan Parlimen: Wakil Rakyat Pakatan Harapan Boleh Buat Apa Sahaja? | AAKJPakatan Harapan benar-benar manusia yang tidak mempunyai logik dan akal. Mereka akan berhujah bahawa ia adalah ‘ok’ untuk melanggar undang-undang selagi ianya adalah untuk tujuan yang “baik”. Jenayah adalah satu jenayah hanya jika seseorang dari Barisan Nasional melakukannya tetapi tidak jika seseorang dari Pakatan Harapan melakukannya. Dan mereka bersembunyi di sebalik keistimewaan Parlimen untuk melakukan jenayah.
Meletakkan Pakatan Harapan bertanggungjawab dalam mentadbir negara ini ibarat meletakkan orang gila menjaga hospital sakit jiwa. Pakatan Harapan telah menunjukkan dengan jelas dan sekali lagi telah menunjukkan bahawa pemimpin-pemimpin mereka, penyokong dan pengikut adalah sekumpulan manusia yang bodoh.

Mengapa saya berkata bahawa pemimpin Pakatan Harapan, penyokong dan pengikut mereka adalah sekumpulan manusia yang bodoh? Nah, terdapat banyak contoh untuk menyokong prognosis saya. Terutamanya mereka semua melibatkan pemikiran yang tidak rasional dan tingkah laku dan ketidakmampuan mereka untuk menggunakan akal fikiran untuk mencapai keputusan yang waras. Pendek kata, mereka adalah sekumpulan manusia yang bodoh dan saya benci kebodohan lebih teruk daripada saya benci perkauman Cina DAP dan siber truper Red Bean Army mereka.

Ambil satu contoh. Ada yang kecewa dengan saya kerana, menurut mereka, saya tidak lagi menyokong Pakatan Harapan. Jadi mereka panggil saya pengkhianat dan pembelot dan macam-macam nama jahat lain.

Tidak lagi menyokong Pakatan Harapan? “WTF!” Biar saya nyatakan perkara ini dengan sejelasnya. Saya tidak pernah menyokong Pakatan Harapan sejak dari hari ia ditubuhkan. Mungkin saya menyokong Pakatan Rakyat. Tetapi itu adalah pada tahun 2008 apabila PAS adalah sebahagian daripada Pakatan Rakyat. Jadi saya menyokong Pakatan Rakyat kerana PAS, bukan kerana DAP.

Sekarang, bagaimanapun, DAP telah menendang PAS keluar dari pakatan pembangkang. Dan pakatan pembangkang ini bukan Pakatan Rakyat lagi tetapi Pakatan Harapan pimpinan DAP. Dan DAP juga telah mencipta satu lagi yang dipanggil parti Islam, PAN, dengan harapan bahawa PAN akan mengambil 20% atau sekurang-kurangnya 200,000 ahli PAS. Tetapi mereka hanya dapat 20,000 atau 2%, yang mana telah mengecewakan Lim Kit Siang yang mahu PAN untuk membunuh PAS.

Jadi, biarlah saya ulang bahawa saya tidak menyokong Pakatan Harapan sejak dari hari yang pertama. Bagaimanapun saya menyokong PAS sejak hari Presidennya, Abdul Hadi Awang, kembali ke Malaysia selepas tamat pengajiannya di Timur Tengah. Itu adalah 40 tahun yang lalu dan saya masih menyokong PAS hingga ke hari ini. Jadi hanya manusia bodoh akan mengatakan saya telah melakukan u-turn atau telah menjadi pengkhianat atau pembelot kerana saya tidak lagi menyokong Pakatan Harapan, parti yang tidak pernah saya sokong sejak dari hari pertama.

Jadi, beritahu saya, mengapa saya mahu menyokong sekumpulan manusia yang bodoh dan membantu mereka mendapat kuasa kerana ia umpama meletakkan orang gila mentadbir kerajaan? Saya suka menyatakan bahawa saya bijak dan lebih cerdik dari Pakatun. Hanya orang bodoh mahu manusia bodoh untuk memimpin mereka dan saya tidak bodoh, percayalah pada saya tentang hal ini.

Pakatun juga mempunyai prinsip sesat bahawa ia adalah ‘ok’ untuk melanggar undang-undang selagi anda melakukannya untuk tujuan yang baik. Rafizi Ramli melanggar undang-undang. Tony Pua melanggar undang-undang. Maria Chin melanggar undang-undang. Anwar Ibrahim melanggar undang-undang. Tian Chua melanggar undang-undang. Mat Sabu melanggar undang-undang. Semua orang yang dikenali di dalam Pakatan Harapan melanggar undang-undang. Tetapi itu adalah boleh saja kerana mereka melakukannya untuk tujuan yang baik.

Dan jika mereka melanggar undang-undang semasa di Parlimen maka ianya “lebih OK” sebab mereka dapat apa yang dipanggil keistimewaan Parlimen. Ini bermakna mereka boleh memanggil ibu anda seorang pelacur dan anda tidak boleh berbuat apa-apa kerana mereka lakukannya di dalam Parlimen.

Adakah ianya boleh untuk Ahli Parlimen mengatakan bahawa Malaysia memerlukan satu lagi 13 Mei supaya darah Cina boleh tumpah di jalan-jalan di Kuala Lumpur? Sudah tentu anda akan mengatakan bahawa ianya tidak ok kerana kenyataan tersebut adalah hasutan. Kenapa ianya menghasut? Adakah kita tidak mempunyai keistimewaan Parlimen? Malah, adakah boleh kita mengaku membunuh ketika dalam Parlimen dan mengatakan bahawa kita dilindungi oleh keistimewaan Parlimen supaya pihak polis tidak boleh menangkap kita?

Ya, anda akan melaungkan keistimewaan Parlimen apabila seseorang dari Pakatan Harapan melanggar undang-undang tetapi anda tidak akan bertolak ansur dengan perkara tersebut jika seseorang dari Barisan Nasional melakukannya.

Rafizi Ramli dan Tony Pua mendedahkan maklumat yang dilindungi oleh OSA. Itu melanggar undang-undang jika orang lain melakukannya tetapi tidak jika Rafizi Ramli dan Tony Pua yang melakukannya kerana mereka adalah dari Pakatan Harapan maka mereka mempunyai keistimewaan Parlimen. Dan jika mereka melakukannya di luar Parlimen dan ketika berceramah, ianya juga okay, walaupun mereka melanggar undang-undang, kerana mereka melakukannya dengan niat yang “baik”. Oleh itu anda boleh melanggar undang-undang selagi ia adalah dengan niat yang “baik”.

Seorang Sultan memukul kedi di kepala dan membunuhnya tetapi dia mempunyai niat yang baik melakukan perkara itu: dengan niat untuk mendidik kedi agar menjadi kedi yang lebih baik. Oleh itu dia tidak membunuh kerana ia adalah dengan niat yang baik seperti apa yang Rafizi Ramli dan Tony Pua biasa lakukan, menurut Raja Petra.

Maria Chin mungkin telah melanggar undang-undang tetapi ia adalah dengan niat yang “baik”. Jadi dia tidak boleh ditangkap. Jamal Yunos, bagaimanapun, walaupun dia melakukan perkara yang sama dengan Maria, tidak mempunyai niat yang “baik”. Jadi, dia mesti ditangkap. Bagaimana anda membezakan antara niat yang baik dan niat yang tidak baik? Niat yang “baik” bermakna anda menyokong Pakatan Harapan manakala niat “jahat” bermakna anda menyokong Barisan Nasional.

Sekarang beritahu saya lagi. Adakah anda benar-benar mahu untuk meletakkan orang jenis ini untuk bertanggungjawab di negara kita? Dan, lebih penting lagi, adakah anda benar-benar fikir saya bodoh untuk menyokong orang jenis ini? Hanya lembu akan mengikuti lembu yang lain. Adakah itu bukan apa yang pemimpin baru de facto pembangkang, Tun Dr Mahathir Mohamad, berkata? Lihat apa yang Mahathir katakan berkenaan kumpulan sakit mental.

Anwar mungkin telah meliwat ramai lelaki dan kanak-kanak lelaki tetapi itu adalah boleh diterima kerana dia cuba untuk menyelamatkan Malaysia. Mahathir mungkin telah kehilangan RM100 bilion disebabkan keputusan ekonomi yang buruk dan “merompak” lagi RM100 bilion secara peribadi yang dia letakkan di bawah pemegang amanah, penama, proksi dan kroni tetapi itu adalah boleh diterima kerana dia cuba untuk menyelamatkan Malaysia, menurut Raja Petra lagi.

Mahathir pusing keliling memfitnah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk menuduh beliau dengan pelbagai perkara tanpa menyokong dakwaan ini dengan apa-apa bukti. Ini merupakan pelanggaran undang-undang dan Mahathir perlu dimasukkan ke dalam penjara untuk masa yang lama. Tetapi berbohong dan fitnah adalah okay selagi ia adalah untuk tujuan yang “baik”, kata Raja Petra.

Bagaimana jika Ahli Parlimen Pasir Salak, Tajuddin Abdul Rahman, mahu mendapatkan keistimewaan Parlimen dan berdiri di Parlimen dan mengatakan bahawa Teresa adalah satu-satunya wanita dengan Kok? Yang itu tidak boleh. Tetapi jika Tajuddin mahu berdiri di Parlimen dan menghina Rosmah Mansor maka ianya ok. Tiada siapa yang akan membantah.

Orang Pakatan Harapan melanggar undang-undang setiap hari tetapi itu adalah untuk tujuan yang “baik” maka mereka tidak patut dihukum. Dan jika polis tangkap mereka, rakyat akan berarak di jalan-jalan sebagai protes. Orang Pakatan Harapan sangat bodoh hinggakan mereka akan percaya apa sahaja yang anda memberitahu mereka.

DAP kata Hadi cuba membentangkan Rang Undang-undang Hudud di Parlimen dan orang percaya (sebenarnya adalah satu Rang Undang-undang syariah dan bukan Rang Undang-Undang Hudud). DAP kata PAS meletak jawatan daripada Pakatan Rakyat dan orang percaya (DAP sebenarnya menutup Pakatan Rakyat dan membentuk Pakatan Harapan dan mereka enggan membenarkan PAS masuk ke dalam gabungan baru itu). DAP berkata Malaysia adalah negara Sekular dan orang percaya(Perlembagaan tidak mengatakan itu dan sebaliknya mengatakan bahawa Islam adalah agama bagi Persekutuan). DAP mengatakan bahawa Hadi yang cuba untuk memperkenalkan dua sistem perundangan dengan RUU355 dan orang percaya(sedangkan Malaysia sudah mempunyai dua sistem perundangan sejak sebelum Merdeka atau penubuhan Malaysia, atau Perang Dunia Pertama).

Kebodohan Pakatuns begitu sukar dibayangkan, malah saya hampir tidak boleh percaya. Saya fikir terdapat had kepada bagaimana orang boleh bodoh tetapi Pakatuns telah menetapkan rekod dunia baru untuk kebodohan. Secara jujur, saya lebih suka mati daripada menjadi penyokong Pakatan Harapan. Mereka benar-benar tidak mempunyai maruah dan penghormatan apabila mengaku sebagai Pakatun. Percayalah, malah pelacur pun lebih bermaruah. Pelacur tidak akan bersetuju untuk dilayan seperti anjing untuk sebarang jumlah wang seperti Pakatuns lakukan. Dan saya akan dianggap menghina anjing jika saya katakan bahawa Pakatun adalah lebih buruk daripada anjing.Malaysia Today

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top