.... Apa Sahaja Mahathir Sentuh Menjadi 'Shit' | AAKJMahathir mempunyai apa yang dipanggil ‘Sentuhan Midas’. Apa-apa yang Midas sentuh akan bertukar kepada emas. Apa-apa yang Mahathir sentuh, bagaimanapun bertukar kepada najis. Dan Shahnon berkata demikian juga dalam bukunya, ‘Shit’. Oleh itu, Bersih yang bermula pada tahun 2007 kini telah beralih kepada Bershit apabila ia berubah daripada gerakan untuk memperjuangkan pilihan raya yang bebas dan adil kepada gerakan anti-Najib.


Pada tahun 1999, di kemuncak anti-Tun Dr Mahathir Mohamad aka gerakan Reformasi, Shahnon Ahmad, penulis, Sasterawan Negara, Profesor Emeritus di Universiti Sains, bekas Ahli Parlimen PAS dan kawan peribadi saya menulis satira dalam buku berjudul ‘Shit’.

Buku ini menyebabkan begitu banyak kontroversi menyebabkan kerajaan Mahathir cuba untuk mengharamkannya. Tetapi ia sudah terlambat. Semua naskah yang dicetak telah dijual dan versi salinan buku turut dijual di sepanjang Jalan Masjid India dan di hadapan masjid pada hari Jumaat dengan harga dua kali ganda pada harga asal. Malah buku ciplak (cetak rompak) dijual dengan juga dengan harga dua kali ganda dan dijual seperti goreng pisang panas.

Kebanyakan orang yang membeli buku tersebut tidak pernah membacanya. Mereka hanya mahu memilikinya sebagai tanda bantahan terhadap Mahathir dan menyokong gerakan Reformasi. Apa yang lebih penting ialah bahawa buku tersebut adalah lambang segala betapa segala apa yang Mahathir sentuh akan bertukar menjadi najis, bermula dari apa yang beliau buat sehinggalah kepada tragedi 13 May 1969 hinggalah ke hari ini, hampir 50 tahun kemudian.

Dan itulah yang telah berlaku kepada Bersih. Pada mulanya Bersih bermula pada pertengahan 2007 sebagai gerakan untuk memperjuangkan pilihan raya yang bebas dan adil. Dan saya sememangnya tahu kerana saya bersama-sama dengan pelbagai pihak pembangkang serta orang-orang Umno, kami terlibat dalam Bersih di peringkat awal pada tahun 2007. Malah, blogger Din Merican boleh memberikan keterangan tentang itu kerana saya berkomunikasi dengan dia banyak kali tentang mengatur penghantaran petisyen Pilihan Raya kepada Seri Paduka Baginda yang di-Pertuan Agong.

Ya, Bersih telah dimulakan oleh segelintir daripada kami pada tahun 2007. Dan ia bukan Bersih 1.0 tetapi hanya Bersih. Tetapi di sepanjang jalan Anwar Ibrahim merampas Bersih dan memanggilnya BERSIH 2.0 apabila Bersih 2.0 bukanlah lanjutan daripada Bersih 1.0 (sememangnya tidak ada Bersih 1.0). Dan kini Bersih telah diambil alih oleh Mahathir dan dipanggil Bersih 5.0 seolah-olah Bersih yang kami anjurkan pada tahun 2007 adalah Bersih 1.0.

Itu adalah gambaran yang salah mengenai fakta sejarah. Bersih 5.0 bukan yang kelima dalam siri perhimpunan Bersih yang bermula dengan Bersih 1.0 pada tahun 2007.Bersih 5 sebenarnya adalah ‘Bershit’ yang Mahathir gunakan dalam usahanya untuk menggulingkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. Dan video Mahathir di bawah bukan lagi rahsia tentang hakikat bahawa Bersih 5.0 sebenarnya adalah demonstrasi anti-Najib yang bertujuan untuk menyingkirkan Najib dan menggantikan beliau dengan Perdana Menteri Proksi yang baharu.

Malah, jika anda benar-benar ingin tahu apa yang Mahathir fikirkan tentang Bersih, lihat video di bawah ini. Itu pandangan sebenar Mahathir mengenai Bersih. Dalam ‘video kempen’ di atas beliau meminta semua orang untuk keluar menyertai demonstrasi Bershit esok, Mahathir bercakap mengenai Najib dan bukan mengenai pilihan raya bebas dan adil. Mahathir bercakap mengenai perubahan kerajaan kepada kerajaan yang tidak diketuai oleh Najib. Mahathir tidak menyebut satu perkataan pun tentang pilihan raya atau pilihan raya yang bebas dan adil. Ia adalah hanya berkenaan menewaskan Najib dan menggantikannya dengan seorang Perdana Menteri yang baru.

Jadi, tidak, Bersih 5.0 bukannya BERSIH 5.0 kerana perhimpunan Bersih November 2007 bukannya BERSIH 1.0. Dan Bersih tidak lagi Bersih, gerakan berkempen untuk pilihan raya yang bebas dan adil. Ia kini Bershit, kempen untuk menggulingkan Najib dan menggantikannya dengan proksi Perdana Menteri Mahathir. Dan jika ‘video kempen’ Mahathir tidak meyakinkan anda tentang perkara ini maka anda adalah lebih dungu daripada yang saya sangkakan.Bershit telah bertukar menjadi pelacur. Semua hanya berpura pura atau menipu untuk kepentingan mereka sendiri. Walaupun Mahathir berpura pura kononnya untuk menggulingkan Najib dan menggantikannya dengan seorang Perdana Menteri proksi, PKR berpura dalam kempen mereka untuk membebaskan Anwar dibebaskan dari penjara, DAP Kristian Evangelist pula menggunakannya untuk mencabar ketuanan Islam, manakala DAP menggunakannya untuk memecahbelahkan orang Melayu kepada lima kumpulan supaya Pakatan Harapan pimpinan DAP boleh mengambil alih negara ini.

Semalam mesej di bawah telah diedarkan kepada semua orang Kristian dan penyokong pembangkang. Ia bukanlah satu rahsia dan kini amat terbuka bahawa orang Kristian mengeksploitasi Bersih. Pertengkaran yang berlaku beberapa hari yang lalu antara dua kumpulan Katholik juga telah mengesahkannya. Katolik dan Evangelist Kristian telah menyusup ke dalam Bershit dan menggunakannya untuk mencabar dan melemahkan Islam.

Dan ini adalah sangat berbahaya. Jika Bersih adalah mengenai bangsa maka ianya akan menjadi terlalu buruk. Tetapi jika ia bertukar menjadi jurang antara agama maka kesan kerosakannya lebih daripada jurang perkauman. Dan ini adalah salah satu sebab mengapa PAS tidak mahu mengambil bahagian dalam Bershit. Mereka tahu bahawa Bershit sedang dieksploitasi oleh penganut Kristian sebagai satu bentuk gerakan untuk mencabar dan melemahkan Islam. Dan jika mereka terus melakukannya maka mungkin PAS akan bekerjasama dengan Umno untuk mematikan langkah gerakan anti Islam ini.

Sebenarnya, apabila anda betul betul memikirkannya, ‘promoter’ Bershit 5.0 adalah sekumpulan orang yang gagal. Pakatan Harapan yang dipimpin oleh DAP yang lemah tidak mempunyai maruah. Selepas apa yang Mahathir katakan mengenai mereka, mereka masih boleh menerima beliau sebagai pemimpin yang paling agung bagi pembangkang. Dan Mahathir pun sama tidak tahu malu. Walapun sedar bahawa George Soros membiayai pembangkang dan Bersih dan walaupun beliau dan Soros tahu apa yang tersirat dalam pemikiran masing-masing beliau masih lagi boleh menyertai Bershit dan berkempen agar rakyat turun esok.

Jika anda terlupa insiden antara Mahathir-Soros mungkin anda boleh lihat video di bawah.

Terdapat hanya dua parti dominan orang Melayu: Umno dan PAS. DAP tahu bahawa selagi Umno dan PAS terus kukuh maka tidak ada jalan bagi Pakatan Harapan pimpinan DAP boleh mengambil alih negara ini. Pada tahun 2008 dan 2013 adalah peringkat pertama rancangan tersebut berjaya apabila bangsa Cina meninggalkan Barisan Nasional dan bersatu di bawah DAP. Namun ianya tidak mencukupi. Itu hanyalah langkah pertama. Langkah kedua perlu pecahkan pengundi Melayu dari dua kumpulan kepada lima atau enam kumpulan.

Pada tahun 1990, orang Melayu berpecah kepada tiga (Umno, PAS dan Semangat 46). In belum cukup. Pada tahun 1999, orang Melayu, sekali lagi, berpecah kepada tiga (Umno, PAS dan PKN). Itu juga belum cukup baik. Dua kali dalam sejarah orang Melayu berpecah kepada tiga tetapi DAP masih tidak boleh mengambil alih negara ini. Ini bermakna orang Melayu mesti berpecah kepada lebih daripada hanya tiga – mungkin lima atau enam sekurang-kurangnya.

Jadi sekarang Umno berpecah kepada dua dengan Pribumi atau PPBM muncul kononnya sebagai parti gantian kepada Umno. PAS juga berpecah kepada dua dengan PAN muncul dan dipanggil sebagai parti gantian kepada PAS. Kemudian kita mempunyai PKR yang sangat lemah yang begitu teruk terbahagi dua antara kumpulan Dr Wan Azizah Wan Ismail dan kumpulan Azmin Ali. DAP tidak mahu meminta apa-apa lagi – orang Melayu kini berpecah kepada enam kumpulan.

Esok, 19 November 2016 adalah ‘peperiksaan percubaan’. Apakah yang akan berlaku esok akan menunjukkan sama ada pilihan raya umum akan datang akan melihat Barisan Nasional makin berkurangan atau sama ada pihak pembangkang gagal sepenuhnya. Perhimpunan Bershit esok bukan mengenai pilihan raya yang bebas dan adil tetapi untuk menunjukkan kekuatan bagi menguji sejauh mana keupayaan. Dan bukan sahaja beraparamai akan turun esok tetapi siapa akan muncul bakal menjadikannya sebagai indikasi.

Dan itulah sebabnya tidak kira berapa banyak yang Mahathir telah mendera pembangkang dan pemimpin-pemimpin pembangkang dan penyokong mereka pada masa lalu, mereka bersedia untuk berpura-pura bahawa semua itu tidak pernah berlaku dan memberi layanan permaidani merah kepada Mahathir dan melayan beliau seperti VVIP.

Jika anda rasa mereka telah memaafkan dan melupakan kesalahan Mahathir maka anda benar-benar dungu. Tiada siapa yang telah memaafkan atau melupakan kesalahan Mahathir. Malah, anda boleh mengatakan bahawa menghukum Mahathir untuk dosa-dosa masa lalu. Mereka menghukum Mahathir dengan menggunakan beliau untuk memusnahkan Umno (selepas berpecah dengan PAS) kerana tidak ada hukuman yang lebih baik untuk Mahathir selain daripada memusnahkan parti yang diasaskannya.

Adakah anda ingat apa Allahyarham Tunku Abdul Rahman katakan? Pada 1970-an Tunku berkata bahawa hari Mahathir mengambil alih sebagai Perdana Menteri adalah hari kehancuran negara dan Umno. Dan Tunku betul. Malaysia masih mengalami PSD (Post-Mahathir Syndrome) ketika Mahathir musnahkan Umno pada tahun 1987, hanya enam tahun selepas mengambil alih.

Kemudian Mahathir membentuk Umno Baru untuk menggantikan Umno yang beliau musnahkan dan Tunku enggan menyertai Unmo Baru. Dia dan Tun Hussein Onn telah mati di luar Umno bersama-sama dengan ramai veteran Umno lain yang enggan mempunyai apa-apa kaitan dengan Umno yang diciplak Mahathir. Umno Baru bukan Umno asal 1946, menurut mereka, ianya Umno Mahathir.

Ya, Umno Baru bukan Umno asal 1946 tetapi Umno Mahathir. Dan kini Mahathir sendiri yang cuba untuk memusnahkan Umno yang dia cipta untuk menggantikan Umno asal tahun 1946. Apakah ia bukan keadilan yang puitis? Adakah itu bukan karma? Jadi mengapa DAP tidak mahu berpura-pura memaafkan dan melupakan Mahathir dan menyokong beliau dan mengeksploitasi beliau untuk memusnahkan Umno? Apa hukuman yang lebih baik bagi Mahathir untuk membuatkan beliau membayar dosa-dosa masa lalu selain membantu beliau memusnahkan parti yang beliau ciptakan?Ya, semua yang Mahathir sentuh bertukar kepada najis. Ini berlaku sejak tahun 1960-an. Hari ini Bersih telah bertukar menjadi Bershit sebaik sahaja tangan Mahathir menyentuhnya. Dan DAP teruja. Orang-orang Kristian teruja. Bershit Mahathir akan melakukan apa yang telah Cina DAP dan Kristian cuba untuk melakukannya selama 50 tahun tetapi setakat ini masih belum berjaya.

Adakah ia tidak ironis bahawa DAP kini menyokong kumpulan Baju Kuning sedangkan sebab Bersih menjadi kuning adalah untuk menunjukkan kesetiaan atau Taat setia kepada monarki? Kuning bermakna diraja dan itulah sebabnya mereka memilih kuning pada tahun 2007. Tetapi DAP tidak mengiktiraf pemerintahan beraja. Teng Chang Khim menulis dalam blognya bahawa DAP akan menolak untuk mengadap Sultan jika mereka terpaksa memakai songkok sebagai kod pakaian. DAP juga memberitahu rakyat mereka untuk menolak semua gelaran dan anugerah dari raja-raja (jika tidak Karpal Singh akan dipanggil Tan Sri Karpal dan akan layak menerima gelaran itu).

Bukan lagi rahsia DAP anti-monarki dan anti-Syariah (yang terletak di bawah raja-raja). Malah, Syariah adalah salah satu sebab mengapa DAP bubarkan Pakatan Rakyat supaya PAS boleh ditendang keluar dari pakatan pembangkang. Namun, walaupun DAP anti-monarki dan anti-Syariah, mereka menyokong kumpulan Baju Kuning, lambang Ketuanan Melayu. Maksud saya agak melucukan jika Anwar Ibrahim mengetuai gerakan anti-LGBT. Bolehkah anda bayangkan sesuatu seperti itu?‘Profesional’ PAS kini semua dalam PAN, ‘parti Islam’ baru DAP

DAP sentiasa mengetepikan prinsip untuk kepentingan politik. Apabila Mahathir mahu menggulingkan Tun Abdullah Ahmad Badawi pada tahun 2006, DAP bekerjasama dengan Mahathir untuk menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional di Pulau Pinang, kampung Abdullah. Atas sebab itu, Lim Guan Eng bertanding di Pulau Pinang dan bukannya Melaka. Mereka tahu bahawa Pulau Pinang akan jatuh. Malah orang-orang seperti Jeff Ooi berpindah dari Selangor ke Pulau Pinang bersama-sama dengan pengikut setia Guan Eng yang lain.

Serupa juga dengan Mahathir. Selepas apa yang beliau katakan dan lakukan kepada pembangkang, beliau kini menjadi bapa mereka. Walaupun pembangkang Bershit dibiayai oleh Soros, Mahathir tidak mempunyai masalah dengan itu. Mahathir dan pembangkang layak untuk satu sama lain. Mereka adalah seperti pinang dibelah dua (two peas in a pod). Kedua-duanya bersedia untuk melondehkan seluar mereka dan diperdayakan selagi ia adalah untuk kepentingan politik.

BACA : Company Document That Reveals George Soros Indirectly Owns 29% Of Local Online News Portal

Orang Cina dalam pembangkang menyerang Najib kerana lawatan ke China itu. Mengapa pembangkang begitu risau tentang lawatan China Najib? Sebenarnya, orang Cina dalam pembangkang kecewa mengenai lawatan China Najib kerana Soros marah. Dan apa yang Soros tidak suka maka pembangkang dan orang Cina dalam pembangkang juga tidak suka. Dan Evangelist Kristian DAP kini menjadi agenda anti-China Soros.

Bak kata DAP Superman : gunakan orang Melayu untuk melawan Melayu. Soros juga menggunakan Cina (di Malaysia) untuk melawan Cina (di China). Dan Cina DAP di Malaysia amat kecewa apabila Najib sedang membina sebuah jambatan dengan China dan menuduh Najib menjual Malaysia kepada orang Cina. Adakah itu bukan apa yang Lim Guan Eng juga melakukan di Pulau Pinang, menjual Pulau Pinang kepada orang Cina?Sahabat-sahabat dan ‘intercessors’ yang dihormati,

Memandangkan ancaman bunuh kepada penganjur dan petunjuk yang diberi oleh pihak-pihak tertentu untuk melakukan keganasan dan mencetuskan huru-hara pada perhimpunan Bersih yang dirancang pada 19 November nanti, kami menggesa semua orang Kristian agar berdoa.

Gerakkan diri dan rakan-rakan anda untuk berdoa bagi perhimpunan di 5 lokasi di seluruh dataran merdeka pada 19 November.

‘Scripture’ untuk bermeditasi:

Psalm 37

Doa untuk

1. Keamanan. (V12-13) Berdoa agar tujuan Tuhan bagi Malaysia akan ditunjukan. Berdoa kepada Tuhan yang akan berkuasa termasuk awan. Berdoa agar pemfitnah dan pengacau akan ditangkap.

2. Perlindungan. (V5, 6, 7, 33) Berdoalah untuk perlindungan dari Tuhan atas semua orang di sepanjang perhimpunan, untuk semua peserta untuk bertindak secara kebijaksanaan pada setiap masa.

3. Dedahkan keadilan. (V28-29) Berdoalah untuk angkatan tentera, kebijaksanaan, keadilan dan integriti pada setiap masa. Berdoa agar kebenaran yang akan diguna pakai di Malaysia. Berdoa agar kejahatan akan berhenti dan orang-orang yang benar akan mewarisi tanahair.

Idea-idea yang praktikal:

1. Kumpulkan beberapa orang dan berjalan-jalan / memandu di sekitar kawasan tersebut untuk menggambarkan dan ‘intercede’.

2. Berdoa dalam kumpulan sepanjang perhimpunan.

3. Ambil masa berdoa setiap hari sekurang-kurangnya 15 minit untuk isu ini. Berdoa agar Tuhan tunjukan hatinya kepada kamu dan ambil masa mendengar.

4. Berdoa pada berita. Berdiri dan berdoa setiap jam yang berlalu sepanjang perhimpunan tersebut.

Sebarkan.

Arahan untuk berdoa 24-7, Prayer Malaysia


Malaysia Today

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top