.... Gugurkan Saman Terhadap Riza Aziz: Husam, Matthias Tidak Pernah Hadir Mahkamah? | AAKJ



Hujan tidak, ribut pun tidak, tiba-tiba tarik balik saman?

Ramai mula bertanya, bila Husam dan Matthias pergi dan mana bukti mereka serahkan saman pemula atau apa sahaja berkaitan dengan isu ini.

Husam dan Matthias khabarnya ada ke Amerika tetapi tidak ada satu pun berita samada bergambar atau artikel tanpa gambar dari media pro pembangkang di Malaysia atau media asing yang menyokong parti pembangkang seperti WSJ atau Sarawak Report yang menerbitkan berita tentang Husam dan Mathias sedang memfailkan saman terhadap nama yang tersebut di atas.

Cuma ada sedikit kecoh di New York di kalangan warga Malaysia di sana bahawa ada yang ternampak mereka berdua (mungkin mirip) sedang berehat di kelab Flash Dancer A Gentleman Club. Broadway, NY.

Menurut sumber yang melihat, mungkin ianya mirip. Kerana adalah mustahil orang yang warak seperti Husam dan bekas peguam Mahathir yang hebat boleh berada di kelab separuh bogel itu.

Husam dan Matthias wajib tunjukkan bukti mereka memfailkan saman tersebut sebelum cerita "drop" kes ini nak dijual kononnya nak jadi hero baru pakatan yang tak berapa nak boleh harap. Sebab dah ada suara nakal kecoh kat New York tu..


Duo drop civil lawsuit against 'The Wolf of Wall Street' producers           

SourceA civil racketeering lawsuit filed in the United States against Red Granite Pictures, the producers of the Oscar-nominated film The Wolf of Wall Street,has been dropped.

Entertainment portal The Hollywood Reporter reported that lawyer Matthias Chang and former PAS leader Husam Musa moved to voluntarily dismiss the suit without prejudice, according to court documents filed on Friday.

However, there was no reason as to why they dropped the claim, added the report.

On Aug 14, Chang and Husam initiated a putative class action against the company, along with principals Riza Aziz and Joey McFarland, claiming Red Granite had allegedly used funds from 1Malaysia Development Berhad (1MDB) to produce The Wolf of Wall Street.

In a statement, Red Granite told The Hollywood Reporter that the dismissal of the "frivolous" lawsuit was the right thing to do.

"It never should have been filed in the first place. Red Granite continues to work on exciting new projects," it said.

Despite the dismissal, it is reported that the US Department of Justice is still investigating the film's funding.

However last month, a court agreed to allow the producers to continue working as usual pending the investigation.

Riza Aziz, a co-founder of Red Granite Pictures, is Datin Seri Rosmah Mansor's son and the stepson of Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak.

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top