.... Seks Luar Tabii Madrasah Tahfiz: Datuk Kazim Elias Buat Laporan Polis | AAKJSebuah maahad tahfiz di Perak membuat laporan polis berhubung dakwaan berlaku amalan seks luar tabii di sekolah itu.

Laporan itu dibuat pengetuanya sendiri Datuk Kazim Elias pada Sabtu.

The Star Online melaporkan Kazim berkata aduan berkenaan tidak dibuat lebih awal kerana nama sekolah berkenaan tidak dinyatakan sebelum ini.

"Tetapi sekarang ia sudah diketahui, saya rasa kami perlu membersihkan nama kami," katanya kepada media hari ini.

Menurut Kazim tuduhan yang dikaitkan dengan sekolah agama yang dikelolakannya - Pusat Pendidikan Al-Barakah - adalah serius dan mereka akan bekerjasama dengan polis.

Ketua Polis Negeri, Datuk Seri Abdul Rahim Hanafi berkata setakat ini pihaknya telah mengambil keterangan daripada 10 individu termasuk pelajar, pengadu dan wakil pihak sekolah.

"Dalam hal ini kita kena berhati-hati dan teliti serta menjaga semua aspek," katanya.

Dakwaan berlaku serangan seks luar tabii itu menjadi viral di media sosial selepas beberapa ibu bapa mengaku anak mereka menjadi mangsa serangan seksual oleh pelajar lain.

The Star Online melaporkan Kazim memberitahu pihak sekolah sudah menjalankan siastaan berhubung dakwaan itu sebelum ia tersebar.

"Siasatan kami mendapati tiada insiden liwat atau cabul berlaku seperti didakwa," katanya.

Beliau juga berharap orang ramai tidak membuat kesimpulan berdasarkan maklumat tersebar di media sosial, sebaliknya membiarkan polis melakukan siasatan.

Kazim juga memberitahu akan berbincang dengan peguam untuk menentukan langkah selanjutnya yang perlu diambil.

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top