.... Video Suara Merdu Adik Angkat Cristiano Ronaldo Baca Al-Quran | AAKJ
BUKAN sahaja mempunyai bakat dalam menggelecek bola, namun adik angkat bintang bola sepak terkenal Real Madrid, Cristiano Ronaldo iaitu Martunis mempunyai suara yang merdu dalam melantunkan ayat suci al-Quran menjadi viral di laman sosial minggu lalu.

Martunis, 19 tahun, menerima pujian melambung daripada netizen selepas video dia bertadarus dimuat naik ke akaun Instagram.

Remaja yang kini menyertai akademi bola sepak Sporting Lisbon di Portugal, meluangkan sedikit masa untuk membaca al-Quran lantas berkongsi video itu dengan rakan-rakan Instagramnya iaitu martunis_ronaldo.

Kelab itu sebenarnya merupakan kelab pertama yang pernah disertai Ronaldo ketika baharu memulakan kerjaya sebagai pemain bola sepak profesional.

“Waktunya bertadarus,” tulisnya.
Rata netizen yang melihat video berkenaan terpesona dengan kelunakkan dan kemerduan suara Martunis mengalunkan ayat-ayat suci itu, selain memujinya masih mengekalkan identiti sebagai seorang Muslim walauun berada di negara orang.

Suara Merdu Adik Angkat Ronaldo Baca Al-Quran

Martunis pernah menjadi bualan hangat media sewaktu berumur tujuh tahun apabila kisah sedihnya menjadi mangsa tsunami pada 2004 yang mana dia ditemui terdampar di pantai dengan menyarung jersi Portugal mendapat liputan meluas.

Difahamkan, sewaktu tsunami melanda Indonesia waktu itu, dia bersama rakan-rakannya sedang bermain bola sepak.

Alangkah bertuahnya Martunis apabila kisah pilunya itu sampai ke pengetahuan Ronaldo lalu pemain sensasi itu menjadikannya sebagai adik angkat.

Selain itu, Ronaldo juga dilaporkan membantu membina semula kediaman Martunis di Banda Aceh yang musnah dalam tragedi tsunami itu. – MYNEWSHUB.CCArtikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top