Menu

TINDAKAN seorang pelawak Singapura, Fakkah Fuzz atau nama sebenar Muhammad Fadzri Abd Rashid telah menghina Perdana Menteri kita, Datuk Seri Najib Tun Razak amat biadap dan keterlaluan. 

Mungkinkah pendakwaan salahlaku rasuah Lim Guan Eng mencetuskan perkara tersebut? Atau tiada bahan untuk membuat orang ketawa Atau sememangnya diupah untuk burukkan nama PM Najib?

DAP sering dilihat berkiblatkan Singapura selama ini. Ia bukan lagi rahsia memandangkan pemimpin pembangkang sering mengagung-agungkan negara tersebut.

Malaysia wajar haramkan pelawak Melayu Singapura ini dari memasuki negara sebagai hukuman terhadap lacurkan diri demi sesuap nasi. Pelacur politik!

Nasihat kami kepada beliau, lihat masalah kekusutan negara anda sendiri sebelum sewenang-wenangnya menghina pemimpin negara lain semata-mata kerana anda menyokong pembangkang negara tersebut.

Kajian yang dijalankan oleh seorang pensyarah sosiologi Universiti National Singapura, Chang Han Yin tahun 1999 mendapati generasi muda Singapura mahu menjadi caucasian atau Jepun dari dikenali dengan identiti Cina.

Malahan seorang sarjana dari China di Universiti National Singapura, Sun Xu telah menulis dalam blognya bahawa di Singapura lebih banyak anjing dari manusia. Ini telah menimbulkan kemarahan rakyat Singapura dan dikesali oleh Perdana Menteri, Lee Hsien Loong. PRU14.tv 
Top