.... Ugutan Jenayah dan Peras Ugut: Pemimpin PKR Ditahan Akta POCA | AAKJ
Bayangkan sekiranya ini terjadi kepada pemimpin UMNO BN, apa agaknya salakan dari pemimpin pakatan haram harapan?

Kenapa sampai saat ini tiada sebarang komen dari Wan Azizah atau pemimpin PKR yang lain? Malah Mahfuz si penyibuk pun mungkin akan komen berabuk sekiranya terkena kepada pemimpin UMNO BN. Kenapa semua diam?

Media juga seperti lupa untuk melaporkan jawatan apa yang beliau sandang di dalam parti PKR.

Baca yang terbaru tentang Sanjeevan yang lebih dari 5 kali "tangkap-lepas-tangkap". Kalau tidak serius pihak berkuasa tidak akan bertindak sedemikian rupa.

Pengerusi Pasukan Bertindak Pemantau Jenayah Malaysia (MyWatch) Datuk R. Sri Sanjeevan ditahan mengikut Akta Pencegahan Jenayah 1959 (POCA) kerana dipercayai melakuk ugutan jenayah dan peras ugut.

Ketua Penolong Pengarah D7 Bukit Aman, SAC Roslee Chik berkata Sanjeevan ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah Kajang pada 4.30 petang semalam.

“Sanjeevan ditahan mengikut Seksyen 3 (1) POCA selama 60 hari lagi kerana dipercayai melakukan ugutan jenayah dan peras ugut,” katanya ketika dihubungi di sini, Ahad.

Sebelum ini, Sanjeevan, 32, dan pemandunya, seorang lelaki warga India, ditahan mengikut Seksyen 506, Seksyen 384 dan 385 Kanun Keseksaan kerana dipercayai melakukan ugutan jenayah dan peras ugut berdekatan Plaza Tol Nilai pada 22 Jun lepas.

Beliau ditahan susulan laporan polis oleh seorang pengadu bahawa suspek mengugut untuk menyiarkan fitnah mengenainya melalui laman sosial Facebook.

Sanjeevan ditahan bersama-sama pemandunya pada 10 malam 22 Jun, selepas menerima wang perlindungan sebanyak RM25,000 daripada pengadu. – mStar Online

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top