.... PM Najib Mahu Individu Yang Dinamakan DOJ Bersihkan Nama | AAKJKerajaan mahu mana-mana individu dalam isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang dinamakan oleh Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat untuk membersihkan nama mereka dan memastikan tiada wang rakyat yang disalah gunakan.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan memandang berat terhadap tindakan saman sivil DOJ ke atas 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan menyerahkan perkara berkenaan untuk proses keadilan sewajarnya.

“Inilah pendirian kerajaan dan kita akan beri kerjasama sepenuhnya. Kita harap lambat laun kita akan tahu kebenaran,” katanya ketika berucap dalam Majlis Penyerahan Surat Tawaran Fardhu Haji Program Khas Haji Perdana Menteri di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin di sini hari ini

Program tajaan Yayasan 1MDB itu menaja seramai 1,100 bakal haji yang terdiri daripada imam-imam masjid dan surau serta pengerusi-pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JKKP) seluruh negara.

Menurut Najib, di sebalik celaan-celaan terhadap 1MDB, ramai pihak bagai terlupa pelbagai program sosial yang dijalankan oleh 1MDB termasuk membantu golongan belia, wanita dan mangsa-mangsa banjir.

Katanya, rakyat diminta tidak terbawa-bawa dalam isu 1MDB itu kerana kerajaan akan memberi kerjasama sepenuhnya untuk proses keadilan dijalankan.

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top